limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. 23 August, nr. 79C, ap. 7
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

5 metode prin care se fura banii clientilor din rent a car

Home  >  Politia Rent a Car  >  5 metode prin care se fura banii clientilor din rent a car

Era necesara prezenta acestui articol, cat si acestor informatii, pentru a atentiona... Clientii vis a vis de practicile sumbre si sinistre realizate de agentiile de inchirieri masini din Romania. Asa ca, vom avea de vizat de aceasta data: Oferirea tuturor informatiilor necesare, in care... Sunt afisate modalitatile din care se extrag bani in plus, fara voia clientilor. Companiile de rent a car, ce apeleaza la aceste metode sunt pe intreg teritoriul Romaniei, iar Politia si organele competente nu fac absolut nimic.

De ce este nevoie sa afisam metodele prin care firmele de inchirieri masini isi pacalesc clientii?

Inainte de spune in primul rand si in al doi-lea rand, vom spune pur si simplu: Suntem Politia de Rent! Iar daca nu exista nici o institutie, care sa salveze clientii din aceste cazuri existente, atunci noi ii vom atentiona pe cat de mult posibil... Si le vom spune de ce situatii sa se fereasca si cum sa se protejeze de aceste companii.

Deci, am facut acest articol, pentru a atentiona clientii in momentul in care apeleaza la serviciile de inchirieri auto. Prin acest articol, ei vor stii cum si in ce fel vor trebui sa se fereasca si ce pasi vor trebui sa urmeze pentru a avea parte de servicii normale.

In al doi-lea rand... Afisand metodele de furt calificat ale "marilor bisnitari" ( scuzati-ne expresia )... Probabil vor inceta sa mai apeleze la asemenea tertipuri.

Dar, haideti sa nu mai pierdem timpul... Si sa intram direct in subiectul articolului.

1. Retragerea sumelor fara motiv de pe cardul de credit declarat la inchiriere

Cardul de credit trebuie sa fie declarat aproape de fiecare data, atunci cand se realizeaza o inchiriere auto. Cardul de credit este folosit aproape de fiecare data pentru inchirierea auto. Prin aceasta modalitate, firmele de rent se vor ajuta de extragerea unei parti din garantie in momentul in care masina este avariata de catre client.

Desigur, o data ce companiile de rent au acces la cardul de credit, ei pot retrage orice suma doresc.

Cum asa?

Este simplu. In monentul in care dumneavoastra ii furnizati firmei de rent datele cardului de credit... Ei vor bloca anumita suma. Aceasta suma o reprezinta garantia. Cu toate acestea, compania de inchirieri auto, o data ce au datele cardului de credit... Ei pot retrage orice suma doresc de pe cardul respectiv.

Cat de mare sa fie nesimtirea companiilor de rent a car, pentru a realiza aceste furturi?

Raspunsul este simplu: Cat de mare se poate. Nu vrem sa va speriem foarte mult, dar pentru aceasta metoda, au fost acuzate si firme extrem de mari.

Nu mai vorbim in acest caz de nesimtire si de situatii de furt mic. Din punctul nostru de vedere, depaseste extrem de clar acest nivel. In momentul in care iti dispar cateva mii de euro de pe cardul de credit, nivelul infractional ajunge la un alt nivel.

Aceasta metoda de furt este cea mai inalta la nivel infractional. Din pacate, nu stim in ce masura se va pedepsi conform legii. Noi, personal, cunoastem situatii ale clientilor unde li s-au extras sume de peste 7000 de euro si nimeni nu a patit absolut nimic. Nimeni nu a fost tras la raspundere, iar ONRC-ul nu a facut decat sa stea cu mana in san.

Oferim totusi o solutie pentru a scapa din aceasta incurcatura: Cautati companiile care accepta garantia fizica si nu pe baza cardului de credit. Prin aceasta modalitate, nu veti mai expune cardul de credit companiilor de inchirieri auto. De asemeni, va trebui sa tineti cont ca la unele banci deblocarea sumei de pe card, poate dura pana la 2 zile lucratoare.

Prin aceasta forma, compania va fi obligata sa restituie garantia ( in cazul in care nu s-a intamplat nimic cu masina )... Iar acest fapt se poate intampla in momentul in care ajungeti la locatia de inchiriere, pentru restituirea masinii.

Este singura metoda prin care se va face posibilul sa nu se mai expuna datele cardului dumneavoastra.

metode prin care sunt furati banii clientilor din rent a car

2. Zgarieturi intentionate facute de firma de rent a car in timpul inchirierii

Una dintre cele mai vechi metode ale firmelor de rent a car pentru a fura banii clientilor... Este zgarierea intentionata a masinii, in timp ce aceasta a fost inchiriata de catre client.

Cum se aplica aceasta metoda? Cititi cu atentie randurile ce urmeaza...

La inceputul inchirierii, in momentul in care se analizeaza starea masinii, vor fi trecute toate avariile: zgarieturi, busituri, precum si alte tipuri de uzura. Masina o data inchiriata, era condusa de client, ceea ce inseamna ca era deplin raspunzator de starea masinii.

Ceea ce trebuie sa cunoasteti dinainte, este ca toate autovehiculele inchiriate au un sistem de GPS. Acest element ajuta firma de inchirieri auto sa cunoasca coordonatele masinii. Sistemul de GPS va sprijina compania de rent a car, in caz furtului sau in cazul in care clientul pleaca cu automobilul din tara si nu a anuntat.

Deci, dupa cum vedem este un mijloc de protectie al firmei de inchirieri masini. Si totusi, pe piata de car rental din Romania sunt foarte multe companii, care... O data ce au inchiriat masina si au depistat locatia masinii... Vor realiza in mod intentionat daune asupra autovehiculului propriu.

De ce realizeaza firmele de inchirieri auto aceste daune? Nu sunt totusi masinile lor?

Cu toate ca pare greu de crezut, pana la urma este simplu de inteles. In momentul in care este inchiriata, autovehiculului ii este realizat un raport sau o analiza tehnica. La sfarsitul inchirierii se va face din nou aceeasi analiza. Daca la sfarsitul inchirierii se constata ca masina are daune suplimentare se va retine din garantie.

Acesta este mersul normal, numai ca... Atunci cand apare o noua zgarietura pe masina si nici nu ai cum sa dovedesti ca nu ai facut-o tu...

Nu mai ai ce sa salvezi!

Companiile care recurg la aceste metode, vor retine de regula, intreaga garantie.

Cum este normal sa se intample aceste lucruri, v-ati intreba?

Fiecare societate sau individ va incerca sa obtina bani prin metode cat mai usoare. Este dizgratios in momentul in care observi cat de jos poate sa ajunga unele companii. Din pacate, ele iau aceasta "metoda usoara", drept una valida si nu mai tin cont de integritatea clientului si mandria firmei. Banul primeaza in aceasta situatie si nu conteaza prin ce modalitati sunt obtinuti. Raspunsul clar la intrebare: Nu este normal, dar totusi se intampla.

Cum va puteti salva de aceasta situatie?

Solicitati de fiecare data firmei, care inchiriaza masina camere de supraveghere. Ele vor fi dovada dumneavoastra si vor demonstra ca avariile au fost produse de catre o alta persoana. Faceti tot posibilul sa primit de fiecare data doua camere: una care sa fie pozitionata in fata si cealalta care sa fie pozitionata in spate.

*Acest articol este realizat de compania de rent a car din Bucuresti si Otopeni Rent-4U.

3. Clientul este pacalit cu numarul de kilometri la inchiriere

O alta metoda pe care firmele de rent a car o aplica este numarul limitat de kilometrii. Initial, ei nu ii transmit clientului, ca va avea de platit costuri suplimentare in momentul in care se va depasi un numar de kilometrii, care... Va fi initial stipulat in contract, asa ca... Clientul nu va avea ce sa faca decat sa plateasca aceste costuri.

Dar, totusi... Hadeti se vedem cum se aplica aceasta metoda?

Clientul face comanda pe site pentru inchirierea autovehiculului dorit. Pe site-ul respectiv, clientul nu gaseste absolut nimic despre numarul de kilometrii ( cum era si normal ), pe care acesta ii are la dispozitie pentru a inchiria masina.

clientul va fi pacalit pe rent a car cu numarul de kilometrii

Ajunge in fata parcului auto si semneaza contractul de inchiriere auto. Cum 90% din clienti nu citesc ceea ce semneaza si considera ca toate informatiile din acel document au fost deja discutate. La sfarsitul inchirerii, clientii afla ca au numar limitat de km. Nu va asteptati ca toate informatiile legate de numarul de kilometrii sa fie vizibile pe prima pagina, cu caractere de 22. Ba din contra, veti gasi opusul lor: Daca o companie de rent a car, va avea in plan sa obtina mai multi bani de la clientii lor, vor plasa toate aceste informatii la sfarsitul documentului. SI MAI MULT DE ATAT: Vor adauga toate aceste informatii cu caractere 8.

Care este numarul de kilometrii la care poate sa te limiteze firma de inchirieri auto?

Pentru firmele care sunt corecte si au respect fata de clientii lor... Nu au nici o taxa suplimentara pentru numarul de kilometrii. Acest element, va insemna ca numarul de kilometri va fi nelimitat.

Taxa pentru numarul de kilometrii nu va trebui sa existe pentru nici un serviciu de inchirieri auto. Dar, fiecare domeniu va avea si actori economici, care nu isi respecta clientii, asa cum fiecare padure va avea uscaciunile ei.

O solutie foarte clara pentru a combate aceasta metoda este sa cititi de fiecare data contractul de inchirieri auto. Indiferent cat de stufos poate fi acesta, cititi fiecare detaliu, pentru ca va putea face o imagine de costurile suplimentare ascunse.

* Daca v-ati saturat de atat de mult negativism si doriti sa inchideti articolul... Noi v-am pregatit un blog cu informatii auto, unde.

Vom trece mai departe la urmatoarea metoda, pentru a vedea si alte infatisari prin care firmele de rent a car fura din banii clientilor.

4. Retinerea garantiei pe baza unor daune fictive

Urmatoarea metoda prin care asa zisele firme rent retineau din garantia propriu zisa, era pe baza aparitiei unor daune fictive.

Spre exemplu: Cum am spus si mai sus, la inceputul oricarei perioade de inchirieri auto se realizeaza o analiza tehnica a masinii. Daca la exemplul cu numarul 1, firmele se foloseau de sistemul de navigatie, pentru... A depista masina si pentru a produce daune intentionate asupra masinii,... In aceasta situatie nu va mai fi nevoie de existenta sistemului de navigatie.

Vom da mai departe un mic exemplu pentru a intelege mai bine aceasta metoda.

Exemplu: La inceputul inchirierii nu se va mai face o analiza tehnica a masinii. Prin aceasta forma clientul nu va avea o dovada scrisa in care sa se demonstreze ca el a produs sau nu daunele respective. Astfel, la sfarsitul inchirierii i se va retine din garantie sume pentru daune pe care el nu le-a efectuat. Din cauza ca nu a fost realizata analiza tehnica, clientul nu va avea o dovada ca masina a fost avariata de el.

cum se retine garantia pe baza unei daune fictive

Cum se poate combate aceasta metoda?

Solicitati de fiecare data la inceputul inchirierii sa fie realizata o analiza scrisa, in care sa fie prezentate toate problemele masinii. Daca nu vi se ofera acest document, nu sunteti nevoit sa semnati contractul de inchirieri auto.

Acest raport analitic realizat la inceputul inchirierii va poate scapa de foarte multe situatii neplacute. Prin acest document, veti scapa cu usurinta de situatia in care veti fi acuzat de daune pe care nu le-ati realizat.

Dar, cu toate acestea raportul analitic nu va va ajuta sa scapati de situatia de la punctul nr 1, din randurile de mai sus.

5. Blocarea unei sume mai mari, fata de dauna realizata de client

Chiar daca va vine sa credeti sau nu, poate aparea situatia in care... Din vina dumneavoastra, puteti provoca o dauna. Aceasta poate sa fie cat se poate de minora asupra masinii respective.

Aceasta poate sa fie o zgarietura, o busitura minora, etc. Iar aici, in orice situatie se va retine din garantia auto. Cu toate acestea, atat firmele mari de inchirieri masini, cat si cele mici ( cele mai multe dintre ele ), vor retine intreaga garantie, pentru cea mai mica zgarietura.

Nu este normal! Si, vom explica in randurile urmatoare care ar trebui sa fie normalitatea in acest context.

Derulare exemplu:

Se poate intampla ca totul sa fie perfect din partea companiei de inchirieri auto. Se realizeaza raportul analitic al masinii la inceput. Se semneaza un contract transparent, fara costuri ascunse si fara situatii de kilometrii limitati, si totusi...

Se intampla sa zgariati masina inchiriata. Firmele de inchirieri masini nu stipuleaza in contractul de rent, sub ce forma se va retine din garantia auto in urma unei avarii. Astfel, in urma unei zgarieturi realizate de client, ei pot retine 30, 50 sau 100 la suta din aceasta garantie.

Dar daca tot am deschis acest subiect, haideti sa oferim totusi, o modalitate normala prin care se va retine din garantie in cazul unei avarii:

Garantia auto este o suma blocata de firma care inchiriaza masina. Ea poate fi retinuta pe cardul de credit sau fizic. Garantia va ramane blocata pana la sfarsitul inchirierii. Aceasta se retine in cazul in care exista o dauna asupra masinii, iar aceasta paguba este produsa de catre clientul personal.

In momentul in care clientul a produs o avarie asupra masinii respective... Se va retine din garantie o suma de bani, care sa amortizeze costul reparatiei si costul de stationare.

Ce inseamna costul de stationare?

Autovehiculul ce face parte din flota auto va trebui rulat ( inchiriat ). In perioada in care autovehiculul nu poate fi folosit, compania de rent va pierde bani. Daca masina inchiriata a suferit o dauna, ea va trebui sa stea in service. Ziua in care masina va sta in service, din cauza daunei produse de client, va fi si ziua in care se va retine din garantie.

Spre exemplu: Daca ati inchiriat o masina tip Dacia Logan, cu costul de inchiriere de 23 de euro pe zi, iar masina va sta in service 3 zile... Se va retine din garantie, costul de reparatie si cele 3 zile de inchiriat * 23 de euro ( pretul de inchiriere pe zi ).

Cam acestea sunt metodele prin care firmele de inchirieri auto ajung sa talhareasca clientii la colt de strada. Mai sunt cu siguranta si alte modalitati de a fura din banii clientilor, dar... Fata de acestea le consideram inca infime, ca si nivel de paguba materiala asupra clientului, dar... Nu vom uita sa le mentionam, asa ca le vom expune separat intr-un articol viitor.

Deocamdata, cam atat despre acest articol. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit si va asteptam pe viitor, cu alte articole care sa atentioneze clientii de rent!

Un alt articol interesant realizat de noi este cum s-a manifestat mafia in piata de rent a car.

Va multumim si va apreciem!


Posted in Politia Rent a Car | Posted on septembrie 16, 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *