limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. 23 August, nr. 79C, ap. 7
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

6 motive pentru a inchiria o masina electrica ( rent a car electric )

Home  >  Informatii Auto  >  6 motive pentru a inchiria o masina electrica ( rent a car electric )

Pentru ca tot am deschis subiectul in ultimele zile despre avantajele inchirierii unui autovehicul electric,... Ne-am gandit de aceasta data sa aflam si motivele pentru a inchiria un astfel de autoturism.

Piata auto se dezvolta din ce in ce mai mult in directia inchirierilor de autovehicule electrice. In sectorul de rent a car, se preia tot mai mult din ceea ce inseamna procesul de electrificare. Astfel, in randurile urmatoare, vom afla care sunt cele 6 motive, pentru a inchiria un autoturism electric.

Cele 6 motive pentru inchirierea unui autoturism electric

1. Un cost de alimentare mult mai redus

Benzina si motorina au crescut destul de mult in ultima perioada. S-a ajuns ca in prezent, sa dam de doua ori mai mult pe combustibil. Din aceasta cauza, foarte multe persoane privesc autoturismele electrice, ca pe o economisire.

Acelasi exemplu se aplica si in cazul inchirierii autoturismelor. Indiferent ca vrem sau nu, chiar si cand inchiriem un autovehicul va trebui sa alimentam. Din pacate, in cazul vehiculelor electrice costul de incarcare este cu mult mai scazut. Ca sa intelegeti ce inseamna aceasta cheltuiala, este foarte important sa va exemplificam o situatie mai reala.

Sa spunem ca vom inchiria un autoturism ca Dacia Logan ( am mai oferit acest exemplu si in celelalte articole, dar cu toate acestea pare cel mai concludent ).

Comparatie la alimentarea masinii intre un autoturism electric si unul obisnuit

O masina precum Dacia Logan, are consumul de 6 litri la suta de kilometri. Desi, nu sunt multe autoturisme electrice, ce se apropie de configuratia Logan-ului...

Cei de la Dacia au construit in anul 2021, primul autoturism romanesc full-electric. Acesta se numeste Dacia Spring si se aseamana foarte mult cu autovehiculul Dacia Logan. Configuratiile tehnice ale celor doua masini, sunt destul de asemenatoare.

cele 6 motive pentru a inchiria un autoturism electric

Cu toate acestea, cheltuielile pentru consum difera destul de mult intre cele doua. Sa continuam exemplul si sa vedem cati bani vom cheltui pentru alimentarea lor, la o perioada de 10 zile de inchiriere.

Cei mai multi dintre clientii de rent a car vor circula cel putin 100 de km pe zi. Daca la Dacia Logan, avem un cost de 540 de Ron pe carburant,... In cazul masinii Dacia Spring, nu veti cheltui mai mult de 125 de Ron.

Dupa cum puteti observa, este o diferenta de aproximativ 400 de Ron intre cele doua tipuri de autoturisme.

2. Un tarif al asigurarii auto mult mai mic

Rca-ul din sistemul de rent a car intra in pachetul de inchirieri auto fara garantie. Acest modul anuleaza in totalitate depozitul auto si inlocuieste garantia din sistemul de inchiriere.

Tarifele pentru asigurarile auto s-au scumpit foarte mult in ultimul an

Sectorul de inchirieri auto depinde foarte mult de tariful asigurarilor. Fiecare autovehicul ce va fi la inchiriat, va trebui sa aiba RCA. Cu toate acestea, in anul 2022 asigurarile auto s-au dublat, iar in unele cazuri s-au triplat ca pret. Astfel, companiile de inchirieri auto au fost nevoite sa se adapteaze.

Singurele masini ce au avut cresterea de tarife foarte mica, comparativ cu restul autovehiculelor au fost masinile electrice. Datorita acestui...

RCA-urile masinilor electrice au avut cea mai mica crestere

Datorita acestui fenomen, companiile de rent au inceput sa accepte cat mai mult ideea de a apela la un serviciu de inchirieri auto electrice Bucuresti. Tarifele asigurarilor fiind mult mai mici pentru aceasta categorie de masini, firmele de rent au inclus aceste autovehicule in serviciile lor.

Astfel, pentru automobilele electrice, asigurarea zilnica totala ajungea sa fie una dintre cele mai ieftine pentru domeniul de rent a car.

3. Pachetul de inchirieri masini fara garantie la un pret mai mic

Asigurarea auto fiind mai mica, companiile de rent puteau sa ofere pachete mai bune, in serviciul fara garantie. Continuam comparatia de mai devreme intre Dacia Spring si Dacia Logan, pentru a avea o explicatie cat mai concisa.

In regimul normal de inchirieri masini, atat Dacia Logan, cat si Spring vor avea o garantie cuprinsa intre 400 si 700 de euro. Ambele masini au aceeasi valoare pe piata auto, iar din aceasta cauza depozitul auto este la acelasi nivel. Cu toate acestea, in pachetul fara garantie o data cu anularea depozitului, asigurarea auto nu primeste aceleasi tarife.

Diferenta de tarife intre Dacia Logan si Dacia Spring in serviciul fara garantie

La Dacia Logan, tariful asigurarii este cuprins intre 14 si 20 de euro pe zi. In cazul Daciei Spring acesta nu depaseste 12 euro la marea majoritate a companiilor de rent a car. Deci, dupa cum puteti observa, serviciul de rent a car fara garantie este mult mai ieftin la un autovehicul electric. Sa continuam...

4. Obtineti locuri de parcare gratuite, prin inchirierea autoturismului electric

In prezent, toate locurile de parcare din orasele Bucuresti si Otopeni sunt gratuite pentru autoturismele electrice. Era totusi o problema la acest capitol, cu diferentierea masinilor elctrice de cele obisnuite.

In ultimele luni, legislatia Romaniei a fost schimbata cu privire la inmatricularea autovehiculelor electrice. Astfel, s-a ajuns ca in prezent, masinile electrice sa primeasca placute diferite fata de celelalte autovehicule. Prin aceasta forma, autoturismele electrice vor fi diferentiate de restul, atunci cand vor parca.

Companiile de rent a car din Bucuresti si Otopeni, care detin autovehiculele electrice in flota, au fost obligate sa schimbe placutele. In acest fel, dumneavoastra ca si client veti fi sigur ca puteti parca gratuit oriunde.

5. Un mediu inconjurator mai putin poluat

Un alt motiv pentru care puteti inchiria autovehiculele electrice, este mai putina poluare pentru planeta. Suntem constienti si ne dam seama de efectul de sera produs de autovehiculele obisnuite. In orasul Bucuresti, situatia la acest capitol este catastrofala. Conform ultimelor studii, 80% din poluarea capitalei Romaniei, este produsa de traficul rutier.

Este cazul ca in procesul de curatare a Planetei sa participam cu totii. Va depinde ca fiecare decizie pe care o luam, sa fie luata si in favoarea mediului inconjurator. Din fericire, autovehiculele electrice au demonstrat ca polueaza mai putin. Nu au noxe, iar studiile arata ca in locurile unde numarul de masini electrice a crescut, poluarea a scazut destul de mult.

Masinile electrice protejeaza planeta si totodata demonstreaza acest lucru.

6. Mai putin zgomot prin inchirierea autoturismului electric

Pe foarte multi ne atrag motoarele puternice. Din pacate, acestea vin la pachet si cu mult zgomot. Traim totusi intr-o perioada unde poluarea fonica are propriul ei interval. Masinile electrice reduc zgomotul catre zero. Desigur, anumite companii au montat boxe in exteriorul autovehiculului, pentru a oferi pasagerului o alta senzatie. Daca doriti sa simtiti ca circulati cu un autoturism zgomotos, unele masini electrice au si aceasta posibilitate. Cu toate acestea, noi va sugeram sa nu...

In acest articol, ati vazut cele 6 motive, pentru a inchiria un autoturism electric. Acesta a fost articolul nostru. Ne bucuram ca ati ramas cu noi pana la sfarsit!


Posted in Informatii Auto | Updated on iulie 27, 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *