limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. 23 August, nr. 79C, ap. 7
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Acte Necesare pentru serviciul de inchirieri auto

Home  >  Informatii Auto  >  Acte Necesare pentru serviciul de inchirieri auto

Actele necesare pentru inchirierea unui autovehicul ( rent a car ) sunt: permisul de conducere ( original ), documentul de identitate si cardul de credit. Aceste acte sunt solicitate de aproape fiecare companie de inchirieri masini. Cu toate acestea, vor trebui sa existe anumite conditii in prezentarea acestor documente.

Totul despre actele necesare la inchirierea unei masini in serviciul de rent a car

Va prezentam cateva elemente generale, dupa care vom trece la a va explica cum trebuie sa arate fiecare document in parte. Permisul trebuie sa aiba vechime de cel putin un an. In situatia in care aveti sub 25 de ani, majoritatea companiilor vor percepe o taxa suplimentara. Un alt document ce se solicita de cele mai multe firme de rent, este cardul de credit. Daca doriti sa inchiriati un autovehicul prin garantie auto, trebuie prezentat un card valid. Sunt si agentii care pot inchiria fara cardul de credit, dar... Cititi mai departe!

Setul de baza al actelor este constituit din permis de conducere si carte de identitate. La pachetul de acte se va adauga cardul de credit, in functie de cerintele agentiei de inchiriere.

Compania noastra de inchirieri masini Bucuresti va prezinta in acest articol setul de acte necesare in serviciul de rent a car. Aflati mai multe informatii!

Ce conditii trebuie sa indeplineasca actele la inchirierea unei masini?

Am vazut ca actele necesare pentru a inchiria o masina sunt: cardul de identitate, permisul si cardul de credit. Cu toate acestea, am specificat la inceput ca utilizatorul de rent va trebui sa indeplineasca anumite conditii.

care sunt actele necesare pentru a inchiria un autovehicul

Referitor la sistemul de inchiriere, agentiile de rent a car din tara noastra sunt diferite fata de cele din Vest. Deasemeni, cerintele lor de la clienti difera, fata de cele aflate pe teritoriul Romaniei. Atunci cand ne referim la actele necesare pentru a inchiria un autoturism, va trebui sa stim ca ele variaza in functie de mai multi factori.

Facem de aceasta data o mica paranteza, pentru a va prezenta pachetul de inchirieri auto fara garantie. Acum sa revenim la subiect.

Va conta foarte mult in aceasta ecuatie: varsta clientului, abordarea companiei de inchirieri auto si zona din care provine consumatorul de rent. Ceea ce trebuie sa stiti dinainte, este ca nici o agentie de rent a car nu va inchiria catre persoane, care au permisul mai nou de un an.

Cum va trebui sa arate permisul de conducere, pentru a accesa serviciile de inchirieri auto?

cum trebuie sa arate permisul de conducere la inchirierea unei masini

Dupa cum am mentionat si in randurile de mai sus, permisul de conducere va trebui sa aiba cel putin un an vechime. Nici o companie de inchirieri masini ( indiferent daca este din Romania sau din alta tara ), nu va putea inchiria masini persoanelor, ce au permisul mai nou de un an.

Deasemeni, acelasi permis de conducere va trebui sa fie valid pentru a putea inchiria autovehiculul dorit. Trebuie specificat faptul ca, data de expirare a permisului va trebui sa depaseasca perioada de returnare a autovehiculului. In ceea ce priveste datele acestui document,...

Permisul de conducere va trebui sa aiba poza

A trebuit sa specificam aceasta cerere, deoarece in anumite state permisul de conducere nu este eliberat cu fotografia detinatorului. De foarte multe ori, acest document inlocuieste cardul de identificare personal.

Astfel, permisele care nu detin fotografia detinatorului, nu vor putea fi folosite pentru serviciul de inchirieri. Deasemeni, acestea vor trebui sa contina toate datele de identificare ale clientului: nume, prenume, categoria pentru care poate conduce, etc. Un alt element pe care dorim sa il mentionam este ca...

Cele mai multe dintre companiile de inchirieri, accepta doar clientii cu permis international sau european

Fiecare agentie are dreptul de a-si seta propriile reguli. Ceea ce trebuie sa stim este ca, permisul international nu se obtine in toate tarile. In statele din Uniunea Europeana, Statele Unite si Canada se poate dobandi in mod direct acest document. Spre exemplu, permisul pe care il obtinem in Romania este unul european.

Deasemeni, permisul obtinut in state precum Croatia, Albania, etc, nu va fi acceptat de catre toate agentiile de inchirieri din tara noastra. Astfel, pentru a putea apela la serviciul de rent, va trebui ca oamenii ce provin din tarile respective sa il echivaleze, cu un permis international.

Am uitat sa mentionam: Permisul de conducere va trebui prezentat la biroul de rent in original.

Ce conditii va trebui sa contina actul de identitate in serviciul de rent a car?

ce conditii trebuie sa contina actul de identitate in serviciul de rent a car

Desi nu am primit inca cipul lui Elon Musk, stim ca fiecare persoana ( indiferent de tara ) detine un act de identitate. Acest document va trebui prezentat in fotocopie la biroul de rent. Anumite companii vor solicita pasaportul, atunci cand actul de identitate este deteriorat.

Actul de identitate contine date personale despre cel care inchiriaza, iar acestea sunt destul de utile pentru firma de inchirieri. Autovehiculul are o valoare materiala destul de mare. In cazul in care autoturismul inchiriat va fi afectat, iar clientul nu va fi gasit, acest document va ajuta agentia de rent a car in recuperarea daunei.

Fiecare persoana ce a trecut de 18 ani, va primi acest document de identificare. La fel ca si permisul de conducere, el va trebui prezentat catre agentie.

Un element destul important in serviciul de inchiriere este varsta persoanei ce inchiriaza.

Ce se intampla daca am sub 25 de ani?

In acest caz, nu va trebui prezentat niciun document aditional. Cu toate acestea, ceea ce trebuie sa stiti este ca majoritatea agentiilor de inchirieri solicita o taxa suplimentara pentru aceste persoane. Ea variaza de la o firma de rent, la alta. Deasemeni, fiecare agentie are posibilitatea de a-si seta propriile reguli cu privire la persoanele sub 25 de ani. Pe teritoriul Romaniei, nu exista decat o singura companie care inchiriaza autoturisme clientilor sub 25 de ani, fara sa perceapa o taxa extra. Aceasta este Rent-4U, iar situatia respectiva se aplica doar in cazul studentilor. Deci, daca ai sub 25 de ani si doresti sa inchiriezi un autovehicul, singura solutie este pachetul de rent a car pentru studenti de la Rent-4U.

De ce si cand este necesara prezentarea unui card de credit pentru a inchiria un autoturism?

Pe langa toate actele prezentate de noi mai sus, cele mai multe dintre agentii solicita prezentarea unui card de credit. Acesta este necesar pentru blocarea garantiei auto. Astfel, sunt agentii de rent a car, ce ofera posibilitatea de inchiriere a unui autovehicul fara acest card. Din pacate, numarul firmelor ce inchiriaza masini fara card de credit sunt din ce in ce mai putine. In tarile din Europa de Vest, serviciile de inchirieri auto fara card de credit sunt aproape inexistente.

Indiferent de situatie, cazul Romaniei este unul fericit. In tara noastra, inca mai sunt agentii care inchiriaza fara acest card. Din pacate, va trebui sa analizati piata si sa aflati care din companiile de rent a car ofera acest pachet. Noi am realizat un articol pe blogul de inchirieri auto, care ofera cateva sfaturi in aceasta directie. Asadar, puteti afla cum se inchiriaza o masina fara card de credit.

Ne bucuram ca ati ajuns pana la sfarsitul articolului si va multumim cu aceasta ocazie!

Speram ca toate informatiile prezentate in randurile de mai sus, sa va fie de folos. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit!

Indiferent de situatie, ne referim de aceasta data la cazul Romaniei. In tara noastra, inca mai sunt agenții care inchiriaza fără acest card. Din pacate, va trebui sa analizati piata si sa aflati care din agentii ofera acest serviciu.

Ne bucuram ca ati ajuns pana la sfarsitul articolului si va multumim cu aceasta ocazie!

Speram ca toate informatiile prezentate in randurile de mai sus, sa va fie de folos. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit!


Posted in Informatii Auto | Updated on martie 16, 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *