limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. 23 August, nr. 79C, ap. 7
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

De ce sa alegi o masina electrica, atunci cand doresti sa inchiriezi?

Home  >  Informatii Auto  >  De ce sa alegi o masina electrica, atunci cand doresti sa inchiriezi?

Vom discuta in acest articol despre avantajele inchirierii autovehiculelor electrice. Veti afla cum se comporta serviciul de rent a car electric si care este castigul clientului cand il va alege. Electrificarea autoturismelor ocupa tot mai mult teren in industria auto. Pentru ca cererea este din ce in ce mai mare, producatorii de autovehicule inoveaza si imbunatesc tot mai multe elemente din masinile electrice.

La nivel global, productia de masini electrice ocupa cel putin 3% din totalul industriei producatoare de autoturisme. La noi in tara, procesul de electrificare este mult mai dezvoltat. 10% din autovehiculele cumparate pe teritoriul Romaniei in anul 2022, au fost masini electrice. Companiile de rent a car desi au respins initial aceasta idee, in prezent sunt la curent cu tot ceea ce inseamna autoturism de tip electric.

Avantajele inchirierii unui autovehicul electric ( rent a car electric )

Serviciul de rent a car electric pare sa aduca tot mai multe beneficii clientului. In randurile urmatoare, vom afla care sunt mai exact acestea...

Costul de inchiriere este mai mic in serviciul de rent a car electric

de sa apelezi la un serviciu de rent a car electric

Ca sa intelegeti, de ce tariful de inchiriere este mult mai mic la autovehiculul electric, va vom face o mica comparatie. In prezent, autoturismele electrice sunt precum masinile ce functioneaza prin combustibil fosil. Asa cum avem la inchiriere, masina Opel Corsa si Audi A6,... La fel avem si in cazul vehiculelor electrice, Renault Zoe si Tesla ( oricare dintre ele ).

Tarifele din serviciul de rent a car sunt diferite, in functie de valoarea masinii aduse pentru inchiriat. Dar, ca sa revenim la exemplul promis anterior... Compania Dacia produce doua autoturisme extrem de utile. Avem Dacia Logan, care este un autoturism ce functioneaza pe benzina si motorina. Si desigur, la polul opus se afla masina Dacia Spring, care este 100% electrica.

Comparatie de tarife in rent a car intre un autoturism electric si o masina din aceeasi clasa

Atat Dacia Spring, cat si Dacia Logan se inchiriaza cu 20 de euro pe zi. Cu toate acestea, costurile de inchiriere nu se opresc doar la acest nivel. La ambele masini va trebui sa alimentati. Indiferent de situatie, tariful pentru fiecare difera. O persoana ce inchiriaza un autovehicul va circula in medie intre 100 si 150 de kilometri zilnic. La un numar de 10 zile inchiriate, se aduna cel putin o mie de kilometri.

Pentru autovehicul Dacia Logan veti plati 540 de Ron. In schimb, pentru automobilul Dacia Spring, tariful pentru incarcare este de 125 de Ron. Dupa cum puteti observa, este o diferenta de 400 de Ron intre cele doua masini. Ca sa fim cat mai corecti cu clientii nostri ( scuzati cacofonia ), cu aceasta suma mai pot fi luate inca 4 zile de inchiriere.

Asigurarea auto este mai ieftina, atunci cand se inchiriaza un autovehicul electric

Ca sa intelegeti la ce ne referim, in costul de inchiriere intra si asigurarea auto. In setarea pretului pentru RCA-ul zilnic, companiile de rent a car depind de tarifele puse la dispozitie de asiguratori. Spre exemplu, tariful de asigurare pentru un autoturism electric este de doua ori mai ieftin, fata de cea a unui autovehicul obisnuit.

Pe piata de rent a car, sunt doua tipuri de servicii: cu depozit auto si fara garantie. Asigurarea auto se aplica in pachetul de rent a car fara garantie. Daca este sa ne bazam pe exemplul de mai devreme, serviciul de inchirieri auto fara garantie va fi mai ieftin la masinile electrice. Pentru ca asigurarea auto are deja tariful mult mai scazut la cele electrice,... Serviciul de rent a car fara garantie, va avea un pret mult mai scazut fata de cel normal.

Mai putina poluare pentru mediu

Planeta Pamant este ceea ce ne mentine si ne da viata. Din pacate, se vad foarte clar efectele aduse de om si se observa de la o distanta uriasa efectul de sera produs de existenta umana. Autovehiculele electrice si o planeta cat mai verde, ar imbunatati extrem de mult mediul in care traim.

In orasul Bucuresti, poluarea este obtinuta din cauza traficului auto. Conform ultimului studiu, 80% din poluarea orasului Bucuresti este produsa din traficul auto.

De ce trebuie sa ne implicam toti, pentru o planeta cat mai curata?

Indiferent daca suntem saraci sau bogati, vom avea tot timpul nevoie de o planeta cat mai curata. Nu va conta educatia si nici cei 7 ani, ci cum ne comportam in locul in care traim. Pana la urma este casa noastra si trebuie ca inainte de toate sa o respectam. Ne ajutam de Planeta noastra, daca ne implicam in curatenia ei. Desigur pentru a face acest lucru va trebui ca fiecare individ in parte, sa participe la acest proces.

Tehnologia din industria de autoturisme electrice va trebui sa se dezvolte mai mult

In prezent, tot mai multe agentii de inchirieri auto se concentreaza pe autovehiculele electrice. Cu toate acestea, companiile cu servicii de rent a car din Bucuresti, au nevoie de o implicare mai mare din partea firmelor producatoare de masini.

Cazul clientului de rent este putin diferit si de multe ori, timpul de incarcare al masinii electrice este un element ce incurca.

Despre dezavantajele inchirierii unui autovehicul electric, vom discuta intr-un alt articol. Dupa cum am spus mai devreme, planul final este sa ne protejam Planeta. In prezent, autoturismele electrice primesc deja avantajul de Poluare Redusa. Cu toate acestea...

Ati vazut de data aceasta avantajele serviciului de rent a car electric: mai putina poluare si un cost mai redus de inchiriere. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsitul articolului!


Posted in Informatii Auto | Posted on iulie 24, 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *