limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. 23 August, nr. 79C, ap. 7
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Amenda cu masina inchiriata si ce se intampla cu amenzile in rent a car?

Home  >  Informatii Auto  >  Amenda cu masina inchiriata si ce se intampla cu amenzile in rent a car?

Daca ati ajuns in acest articol, probabil ati inchiriat un autovehicul si ati primit o amenda de circulatie. Trebuie stiut faptul ca dumeavoastra sunteti responsabil de toata starea vehiculului inchiriat ( atat timp cat este stationat, dar si in timpul condusului ). Cu toate acestea, va trebui ca masina inchiriata sa nu prezinte defectiuni. Trebuie sa primiti un autoturism in stare de functionare perfecta. Dar, revenind la subiect...

Amenda de circulatie in serviciul de rent a car | Amenzile auto la masinile inchiriate

In cazul in care primiti amenda de circulatie din partea Politiei Rutiere Romane, va trebui sa stiti ca veti fi responsabil de aceasta penalitate. Cu toate acestea, amenda va fi aplicata pentru proprietarul masinii inchiriate. Firma de rent va recupera suma din amenda, pe baza garantiei auto sau in mod direct din cardul de credit. Cititi mai departe...

In cazul nostru, compania de inchirieri masini Otopeni Bucuresti va fi cea careia ii va reveni amenda de circulatie. In cazul in care amenda ajunge la agentie dupa predarea vehiculului, aceasta se va retine din cardul de credit.

Asadar, apar pentru gestionarea amenzilor din serviciul de rent a car doua situatii distincte.

ce se intampla cu amenzile din serviciul de rent a car

Cazul in care amenda ajunge la compania de rent a car pana in timpul predarii vehiculului catre agentie

Aici amemda este vizibila in timpul util, iar marea majoritate a agentiilor de rent nu vor aplica o taxa de gestionare a acesteia. Penalitatea va fi administrata de catre dumneavoastra in aceasta situatie. Va trebui cu toate acestea sa platiti personal aceasta amenda, pentru a evita costul de administrare al companiei.

Agentiile de inchirieri masini primesc notificarile si amenzile la o distanta de doua saptamani. Costul de administrare este evitat anuntand agentia de rent a car. In acest caz, va trebui sa contactati agentul firmei Rent-4U cu care ati pastrat legatura. El va emite o delegatie pentru dumneavoastra, in care sunteti in imputernicit pentru plata amenzii.

Cazul in care amenda ajunge la agentia de rent a car dupa predarea masinii

In aceasta situatie, compania de rent se va ocupa de plata amenzii pentru autovehiculul respectiv. Pentru ca penalitatea Politiei Rutiere va ajunge dupa ce va fi predata masina, se va folosi cardul de credit. Atat suma amenzii respective, cat si administrarea acesteia vor fi luate in considerare. Aceasta valoare va fi retinuta de pe cardul de credit.

Cat va costa administrarea amenzii de circulatie in serviciul de rent a car?

Comisionul agentiei pentru aceasta operatiune se va stabili de fiecare in parte. Marea majoritate a companiilor de rent a car din orasele Bucuresti si Otopeni aplica o taxa cuprinsa 50 si 100 de euro. Cu toate acestea, trebuie mentionat faptul ca vorbim doar de amenzile de circulatie care ajung la agentie cu intarziere.

Agentia de rent a car este obligata sa dovedeasca faptul ca amenda a fost emisa. Ei vor trebui sa comunice cu dumneavoastra si sa demonstreze ca masina a fost ridicata la data X si a fost predata la data Y. De asemeni, vehiculul va trebui sa fie inchiriat de dumneavoastra in perioada respectiva.

Ce se intampla daca primesc amenda si nu fac inchirierea pe baza cardului de credit?

Daca amenda ajunge dupa ce ati predat masina inchiriata, atunci va trebui sa instiintati compania de rent a car. In cazul in care nu anuntati firma de unde ati inchiriat vehiculul, se va dezbate acest proces de catre instantele judecatoresti. Agentia de rent va poate da in judecata, iar de aceasta data vor fi platite suplimentar: cheltuielile de instanta si alte costuri legale.

Ce se intampla daca imi anulez cardul de credit dupa venirea amenzii sau nu vreau sa platesc amenda in serviciul de rent a car?

Desi concurenta este extrem de ridicata pe piata de rent a car din Bucuresti, companiile colaboreaza intre ele. Cele mai multe agentii stiu care sunt clientii rau intentionati si in scurt timp foarte multi dintre ei ajung sa nu mai aiba posibilitatea de a inchiria. Mai mult de atat, companiile de rent pot trimite aceste operatiuni catre firmele de colectare.

Spre exemplu, in Germania un client de rent a car a ajuns la o datorie de 6700 de euro, pentru o simpla amenda de viteza. Aceasta nu valora mai mult de 100 de euro si fusese aplicata in urma cu doi ani. In acest fel, va trebui sa fiti responsabil si sa va asumati greselile si erorile, atunci cand acestea apar. Mai mult de atat, trebuie sa se pastreze legatura cu agentul de inchiriere pentru orice situatie neprevazuta.

Facem de aceasta data o mica paranteza pentru a va prezenta pachetul de rent a car fara garantie auto. Inchidem reclama si va multumim ca ati ramas cu noi pana la finalul acestui subiect.

Ati vazut de aceasta data ce se intampla atunci cand primiti o amenda de circulatie in serviciul de rent a car. Speram ca pe baza acestui subiect sa fi fost destul de expliciti in acest articol.

Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la final si va dorim ca de fiecare data: Drum Intins!


Posted in Informatii Auto | Updated on februarie 15, 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *