limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. 23 August, nr. 79C, ap. 7
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Asigurarea auto in serviciul de rent a car fara garantie

Home  >  Informatii Auto  >  Asigurarea auto in serviciul de rent a car fara garantie

Cu toate ca am vorbit in foarte multe articole din trecut despre sistemul de inchiriere masina fara garantie,... Nu am realizat niciodata un subiect separat despre asigurarea zilnica. De aceasta data, vom discuta mai multe despre aceasta componenta a serviciului de inchirieri. Vom pune conceptul de asigurare zilnica la perete si vom expune tot ce avem nevoie sa stim despre el.

Vom incepe inainte de toate cu definitia despre rca-ul zilnic total. Asigurarea zilnica din serviciul de inchirieri masini, este o suma de bani platita catre compania de rent a car pe fiecare zi. Aceasta nu se va returna clientului, dupa ce masina a fost predata catre firma de inchirieri.

Ce reprezinta asigurarea auto in pachetul de inchirieri masini fara garantie?

ce este asigurarea auto in serviciul de rent a car fara garantie

Serviciul de rent a car fara garantie a aparut mai mult ca o necesitate. Companiile de inchirieri masini au lasat acest serviciu, deoarece foarte multe persoane s-au acomodat cu el si au inceput sa il solicite din ce in ce mai des.

Asigurarea zilnica a jucat si joaca in continuare un rol extrem de important in pachetul de inchirieri masini fara garantie. Datorita asigurarii auto, clientii ajung sa prefere acest pachet, fata alte module de rent.

Asigurarea auto devine in anumite situatii cea mai buna alegere. Dar vom discuta despre aceste solutii in randurile de mai jos. Deocamdata, sa vedem ce inseamna mai exact conceptul de asigurare zilnica in serviciul de inchirieri auto fara garantie.

Ce inseamna asigurarea auto zilnica?

Dupa cum am mentionat si in randurile de mai sus, aceasta este platita pe ziua de inchiriere. Ea se achita de catre client, catre firma ce inchiriaza masina. Are rolul de a inlocui garantia sau depozitul auto din serviciul de rent. Singura problema referitoare la acest aspect, este ca totalul pentru asigurarea zilnica nu va fi returnat la sfarsitul perioadei de inchiriere.

Garantia auto se va returna la sfarsitul intervalului de rent. Cu toate acestea, suma pentru acest element de inchiriere ajunge de multe ori sa fie exagerat de mare. Spre exemplu: Pentru un pachet de rent a car aplicat asupra masinii Dacia Logan, garantia auto va fi de 500 de euro. Pentru acelasi autovehicul, asigurarea auto nu va trebui sa depaseasca suma de 15 euro pe zi.

Un mic exemplu, pentru a explica mai bine conceptul de asigurare zilnica totala

Sa spunem ca veti inchiria masina Dacia Logan cu garantie pentru 3 zile. Veti avea de ales in acest caz, intre conceptul de asigurare zilnica si sistemul obisnuit de rent. Pentru asigurarea zilnica, veti plati in plus suma de 45 de euro, iar in cazul sistemului de rent a car obisnuit depozitul auto va fi de 500 de euro.

In cazul in care masina inchiriata se va intoarce cu avarii, asigurarea zilnica nu va mai adauga nici un cost suplimentar. Aceasta va inlocui orice cost pentru avaria respectiva. Ca sa intelegeti mai bine, cei 45 de euro va vor salva de alte costuri suplimentare.

In situatia serviciului de inchirieri auto obisnuit, vi se va retine la inceputul inchirierii suma de 500 de euro. Daca masina inchiriata va prezenta defectiuni, atunci se va retine din acel depozit auto. Asadar, va fi foarte costisitoare pierderea sumei de 500 de euro, comparativ cu o suma de 45 de euro, platita catre firma de rent.

Asigurarea zilnica are acelasi nivel de tarife, pentru fiecare zi de inchiriere?

Raspunsul este nu, din pacate ( sau din fericire ). Va conta foarte mult, pentru cat timp se inchiriaza masina respectiva. Asadar, tariful asigurarii zilnice va fi diferit, in functie de numarul de zile inchiriate. Deci pentru 3 zile de rent, pretul rca-ului zilnic va ajunge la aproximativ 45 de euro.

Cu toate acestea, cu cat numarul de zile va creste, cu atat tariful pentru asigurarea zilnica va fi mai mica. Pentru acelasi autovehicul, tariful asigurarii va putea ajunge si la 9 euro pe ziua de rent. Desigur, acest pret va fi disponibil doar in situatia, in care masina va fi inchiriata pentru o perioada de cel putin 20 de zile.

Asadar, dupa cum vedeti, tariful pentru asigurarea zilnica va fi mai mic, cu cat numarul de zile va creste. Si cu toate acestea, nu este singura situatie, in care tariful asigurarii zilnice poate varia. In cazul in care valoare autovehiculului difera, tariful pentru acest element de rent a car va varia.

Spre exemplu: Pretul de asigurarii auto pentru un Dacia Logan este cu mult mai mic, fata de un autoturism ca Mercedes Clasa 6.

Cand este cel mai bine sa fie ales pachetul de rent a car fara garantie, cu asigurare zilnica?

Am ajuns intr-un final si la situatia in care ne dorim sa aflam, cand este utila asigurarea auto in domeniul de inchirieri masini. In primul rand, dorim sa mentionam ca expresia "nu tot ce zboara, se mananca", se aplica si in acest context. Asigurarea auto si pachetul de inchirieri auto fara garantie, functioneaza cel mai bine pentru perioadele scurte de rent.

De ce functioneaza mai bine asigurarea auto si serviciul de rent fara garantie, pentru perioadele scurte de inchiriere?

Intr-un articol trecut, noi am expus mai detaliat fiecare pachet de rent a car. Aici vedeti de ce se pliaza mai bine serviciul de inchirieri masini fara garantie pentru perioadele scurte de rent. Dar, ca sa facem un mic rezumat, va vom descrie "de ce" in urmatoarele paragrafe.

Pentru perioadele lungi de inchiriere, asigurarea auto va ajunge la costuri deosebit de mari. Spre exemplu, la inchirierea Daciei Logan fara garantie pentru 30 de zile, dumneavoastra veti plati pe rca-ul zilnic de 8 euro. Dupa cum vedeti, este mai putin fata de un interval scurt de rent. Cu toate acestea, pentru cele 30 de zile, veti avea un cost total de 240 de euro. Aceasta suma va fi achitata catre firma de rent a car.

De asemeni, in cazul perioadelor medii de inchiriere, asigurarea auto va fi mai ridicata. Spre exemplu: La aceeasi masina, asigurarea zilnica are valoarea pentru 15 zile, de 11 euro. Astfel, pentru aceasta interval de timp, suma totala va ajunge la 165 de euro. Aceasta suma va fi mai departe, platita catre compania de inchirieri.

Concluzia acestui subiect

Am expus in randurile de mai sus pachetul de rent a car fara garantie si asigurarea zilnica pentru perioadele medii si lungi de inchiriere.

Deci, serviciul de rent a car fara depozit si asigurarea zilnica se pliaza cel mai bine pentru perioadele scurte de rent.

Ati aflat de aceasta data ce inseamna asigurarea zilnica in serviciul de inchirieri masini. Ati vazut de aceasta data toate informatiile despre acest element de rent.

Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsitul acestui subiect si va recomandam un alt articol destul de folositor: cand se inchiriaza masina fara garantie.


Posted in Informatii Auto | Updated on septembrie 22, 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *