limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. 23 August, nr. 79C, ap. 7
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Totul despre asigurarea zilnica totala din rent a car

Home  >  Informatii Auto  >  Totul despre asigurarea zilnica totala din rent a car

Ați închiriat pana în acest moment un autoturism fără garanție sau cu depozit parțial? Ei bine, ambele sisteme de rent a car sunt agreate de mai multe agenții de închirieri auto. Cu toate acestea, cele mai multe dintre companii refuza sa închirieze, fără a lua în calcul retinerea garanției auto. Foarte multe firme, considera ca asigurarea zilnica nu le acopera situatia unei daune definitive. Iar, din aceasta cauza, multe dintre firmele de profil nu iau în considerare varianta de a inchiria masini fără garanție.

Cu toate acestea, serviciul de rent a car mai păstrează câteva companii care pot închiria în continuare fără acest depozit. La nivel global, numărul companiilor înrolate în aceste servicii nu este foarte mare. Indiferent de situatie, in tara noastră numărul lor este cu mult mai ridicat fata de tarile din Vest. Acest fenomen înseamnă că agențiile autohtone de închirieri sunt mai aproape de clienții lor. Cele din tara noastra, înțeleg mai bine clientul înainte de a expune serviciile respective. Revenind totuși la subiect...

Asigurarea auto din serviciul de inchirieri masini ( de câte tipuri este și cum se manifesta )

sistemul de rca zilnic total din serviciul de inchirieri masini

Modulul de rent a car prin asigurare zilnica este de doua tipuri: cu asigurare totala și rca parțial. Fiecare din cele doua funcționează cel mai bine doar în anumite condiții. În rândurile următoare, veti vedea cum se aplica primul tip de rca ( asigurarea totala ) și când este cazul sa il alegeți, pentru a avea un raport calitate preț cât mai bun.

În articolul următor, vom discuta și despre conceptul de asigurare zilnica parțială, explicând totodată ambele pachete.

Serviciul de rent a car cu asigurare totala

Acest pachet de rent a car, are capacitatea de a anula depozitul auto în totalitate. Indiferent dacă este o garanție de 500 de euro sau de 2000 de euro, aceasta suma va fi redusa la zero. Cu toate acestea, ea va fi inlocuita de ceea ce înseamnă asigurare zilnica totala.

Aceasta are valoarea diferita în funcție de tipul de autovehicul ales. Spre exemplu: Alegerea unui autoturism ca Dacia Logan versus alegerea unei masini ca Mercedes ML350. Ambele sunt vehicule plasate pentru închiriere. Cu toate acestea, ambele mașini au valori diferite în industria auto.

Cum se calculează prețul pentru asigurarea zilnica totala?

Dupa am menționat și in randurile de mai sus, aceasta are valoarea diferita în funcție de fiecare tip de automobil în parte. Deasemeni, suma asigurării zilnice totale se calculează pe fiecare zi de închiriere. În cazul exemplului de mai sus, pentru închirierea Dacia Logan, valoarea asigurarii totale va fi cuprinsa între 12 și 20 de euro pe zi. Pentru Mercedes ML350, tariful acesteia poate fi cuprins între 50 și 90 de euro.

În stabilirea tarifului pentru RCA-ul zilnic total, se vor lua în calcul mai multe criterii. Este foarte important tipul și modelul masinii, care se alege pentru închiriere. Deasemeni, va fi extrem de important și anul autoturismului închiriat. Și sa nu uitam, va depinde foarte mult și de politica de preturi a companiei de rent a car.

Un alt reper în stabilirea tarifului pentru asigurarea zilnica totala, este numărul de zile pentru închiriere. Ceea ce trebuie sa știți legat de acest context, este ca prețul pentru RCA-ul zilnic scade exponențial cu numărul de zile inchiriate.

Ce am constatat noi ca firma de închirieri mașini, din implementarea acestui pachet?

Conform analizei realizate de noi în anul 2022 în sectorul de rent a car, am constatat următoarele aspecte:

  • asigurările zilnice din serviciul de inchirieri auto din București sunt cu 20% mai mici ca preț fata de cele din Cluj-Napoca
  • sistemul de rent a car fără garanție nu este prezent la toate companiile de închirieri. Cele mai multe firme, care practica aceste servicii sunt în Cluj-Napoca și București

Când se alege serviciul de inchirieri auto fără garanție / asigurarea totala zilnica?

Mai sus am specificat, ca fiecare tip de pachet de rent în parte va funcționa la parametrii maximi, doar în anumite condiții. În situația în care alegeți sa inchiriati pentru o perioada de 5 zile un Dacia Logan, garanția poate avea valoarea de 400 de euro. Asigurarea zilnica pentru același autovehicul nu va trebui sa depășească suma de 20 de euro pe zi. În aceasta situație, dumneavoastră veți plăti 100 de euro către firma de rent.

Pare convenabil în aceasta situație?

Oarecum nu. Indiferent de caz, am specificat ca asigurarea zilnica totala scade, atunci când numărul de zile închiriate va creste. Astfel, pentru cele 5 zile de închiriere, tariful acesteia va ajunge la o valoare de 16 euro pe zi. Totalul ei pentru acest număr de zile, va fi de 80 de euro.

Chiar și în acest context, va fi mai mult decât ne așteptăm pentru o persoana care poate închiria aceasta masina.

Sa schimbam puțin situatia, și sa vedem ce se întâmplă pentru doua zile de închiriere. În acest caz, asigurarea zilnica totala, atinge valoarea de 40 de euro. Intr-un fel, aceasta suma pare mult mai accesibila fata de o garanție de 400 de euro. Gândiți-vă ca o persoana ce își permite inchirierea unui autovehicul ca Dacia Logan, nu va avea buget pentru o asigurare zilnica foarte mare.

Vedem ca acest pachet se potrivește doar în anumite condiții. El va funcționa la randament maxim doar pentru un număr mai mic de zile. Servciul devine ineficient dacă clientul dorește sa închirieze pentru o perioada mai mare de 4 zile. Cu toate acestea ( regula se aplica la orice autoturism în parte ), la un număr de doua sau trei zile acest pachet de rent este mai mult decât binevenit. Gândiți-vă în felul urmator: Câțiva euro în plus, anulează o intreaga garanție, care poate depăși cu ușurință valoarea de 400 de euro.

Acesta a fost subiectul nostru despre asigurarea zilnica totala.

Ați văzut de aceasta data ce înseamnă serviciul de închirieri auto fără garanție.

Va mulțumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit!


Posted in Informatii Auto | Posted on iulie 18, 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *