limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. 23 August, nr. 79C, ap. 7
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Ce este asigurarea auto la inchirierea unei masini?

Home  >  Informatii Auto  >  Ce este asigurarea auto la inchirierea unei masini?

Asigurarea auto este folosita pentru reduce din depozitul de inchiriere. In functie de tipul acesteia, ea poate anula garantia in totalitate sau doar partial. Companiile de inchirieri, pot atribui sistemelor de asigurare si alte denumiri. De aceea, in randurile de mai jos vom vedea ce inseamna asigurarea auto totala in serviciul de rent a car. Veti vedea numele atribuite pentru acest element de rent si cum functioneaza in acest domeniu de activitate.

Totul despre asigurarea zilnica auto din rent a car

Daca ati inchiriat pana acum un autoturism fara garantie sau cu depozit partial, stiti ce inseamna asigurarea auto. Ei bine, ambele sisteme de rent a car sunt agreate de mai multe agentii de inchirieri. Cu toate acestea, in ultimii ani cele mai multe dintre companii refuza sa inchirieze, fara a lua in calcul retinerea garantiei auto. Acestea considera ca asigurarea zilnica nu ii acopera in situatia unei daune totale. Din aceasta cauza, multe dintre firmele de profil nu iau in considerare varianta de a inchiria masini fara garantie.

asigurarea zilnica totala din serviciul de inchirieri masini

Indiferent de situatie, serviciul de rent a car pastreaza cateva companii care pot inchiria in continuare fara acest depozit.

Care sunt tipurile de asigurari auto in serviciul de rent a car si ce inseamna fiecare dintre ele?

tipurile de asigurari din serviciul de rent a car

Serviciul de inchirieri prin asigurare zilnica este de doua tipuri: cu asigurare totala si partiala. Fiecare din cele doua functioneaza cel mai bine doar în anumite conditii. Tot acestea se mai numesc CDW si SCDW. In randurile urmatoare, vom afla ce inseamna asigurarea totala sau sistemul SCDW. Veti intelege cand trebuie ales si cum ajuta acestea, pentru a avea un raport calitate pret cat mai bun.

Intr-un articolul viitor, vom discuta si despre conceptul de asigurare zilnica partiala. Desi nu vom dezbate acum foarte mult despre acest tip de asigurare, vom oferi totusi cateva detalii.

Ce este asigurarea partiala in serviciul de inchirieri masini?

Asigurarea partiala se mai numeste si CDW. Ea are rolul de a anula o parte din depozitul auto. Fata de asigurarea totala, aceasta este mai putin de jumatate din valoarea ei. In locul restulului de asigurare, intra in vigoare un depozit partial. Acum sa revenim la subiect si sa vedem ce inseamna asigurarea totala si cum se comporta in domeniul de inchirieri.

Ce este asigurarea totala si cum functioneaza?

ce reprezinta asigurarea totala la inchirierea unui autovehicul

Asigurarea zilnica totala face parte din serviciul de inchirieri masini fara garantie. Acest pachet de rent a car, are capacitatea de a anula depozitul auto in totalitate. Indiferent daca masina are o garantie de 500 de euro sau de 2000 de euro, aceasta suma va fi redusa la zero. Cu toate acestea, ea va fi inlocuita de ceea ce inseamna asigurare zilnica totala.

Aceasta are valoarea diferita in functie de vehiculul ales. Spre exemplu: Inchirierea unui autoturism ca Dacia Logan versus alegerea unei masini ca Mercedes ML350. Ambele sunt automobile aduse pentru inchiriere. Cu toate acestea, ambele vehicule au valori diferite pentru garantia auto.

Cum se calculeaza pretul pentru asigurarea zilnica totala ( SCDW-ul )?

care este pretul asigurarii totale in serviciul de rent

SCDW sau asigurarea zilnica totala, la fel ca si depozitul din rent, are valoarea diferita in functie de fiecare tip de automobil. Suma asigurarii zilnice totale se factureaza pe fiecare zi de inchiriere. In cazul exemplului de mai sus, la vehiculul Dacia Logan valoarea asigurarii totale va fi cuprinsa intre 12 si 20 de euro pe zi. Pentru inchirierea masinii Mercedes ML350, tariful acesteia poate fi cuprins intre 50 si 90 de euro.

In stabilirea tarifului, se vor lua in calcul doar cateva criterii. Este foarte important tipul si modelul masinii, care se alege pentru inchiriere. Deasemeni, alti doi factori importanti sunt anul autoturismului inchiriat si politica de preturi a companiei de rent a car.

Un alt reper in stabilirea tarifului pentru asigurarea zilnica totala, este numarul de zile pentru inchiriere. Legat de acest context, pretul asigurarii scade exponential o data ce creste numarul de zile inchiriate.

Ce am constatat ca firma de inchirieri masini, din implementarea acestui pachet?

Firma noastra de inchirieri masini Bucuresti, va informeaza cu faptul ca serviciul de rent a car cu asigurare zilnica totala nu are functionalitate optima in orice context. Mai sus am specificat, ca fiecare tip de pachet de rent va functiona la parametrii buni, doar in anumite conditii. In situatia in care alegeți sa inchiriati pentru o perioada de 5 zile un Dacia Logan, garantia poate avea valoarea de 400 de euro. Asigurarea zilnica pentru acelasi autovehicul nu va trebui sa depaseasca suma de 13 de euro pe zi. Pentru cele 5 zile, dumneavoastra veti plati 65 de euro catre firma de rent.

Asadar, asigurarea zilnica totala scade, atunci cand numarul de zile inchiriate va creste. Cu toate acestea, pretul pentru perioade mai lungi, nu va mai renta pentru dumnevoastra. Cititi mai departe!

Cand are rentabilitate maxima folosirea asigurarii totale ( SCDW-ului ) in pachetul de rent a car fara garantie?

cand este rentabila asigurarea totala in serviciul de rent

Daca schimbam situatia, putem sa aflam ce se intampla pentru o zi de inchiriere. Pentru acelasi exemplu, asigurarea zilnica totala are valoarea de 14 de euro. Aceasta suma pare destul de accesibila fata de o garantie de 400 de euro.

Vedem ca acest pachet de rent a car se potriveste doar in anumite conditii. El va avea randament doar pentru un numar mai mic de zile. Serviciul devine ineficient daca clientul doreste sa inchirieze pentru o perioada mai mare de 7 zile. Principiul este: Cativa euro in plus, anuleaza o intreaga garantie, care poate depasi cu usurinta valoarea de 400 de euro.

Rentabilitatea asigurarii zilnice totale scade, o data cu cresterea numarului de zile

Dupa cum ati vazut si in exemplul de mai sus, asigurarea zilnica totala ( sau SCDW-ul ) nu mai este eficienta pentru perioadele lungi. Chiar daca asigurarea zilnica totala este mai mica pentru un numar de zile mare de rent, ea poate ajunge la sume extrem de mari. La acelasi exemplu ( Dacia Logan ), asigurarea auto pentru mai mult de 30 de zile, are valoarea de 9 euro pe zi.

Aceasta ajunge poate 540 de euro pentru o perioada de 60 de zile de inchiriere. Inchiriind veihiculul prin SCDW pentru acest interval de timp, veti ajunge sa platiti mai mult decat valoarea garantiei.

Acesta a fost subiectul nostru despre asigurarea zilnica totala.

Va multumim!


Posted in Informatii Auto | Posted on Martie 15, 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *