limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. 23 August, nr. 79C, ap. 7
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Cand inchiriezi o masina fara garantie si alegi rent a car fara depozit?

Home  >  Informatii Auto  >  Cand inchiriezi o masina fara garantie si alegi rent a car fara depozit?

In articolele trecute am listat pachetele de rent a car. Ne-am dorit ca utilizatorul de inchirieri sa inteleaga ca are mai multe posibilitati in ceea ce priveste acest serviciu. Ati vazut ce inseamna sistemul de rent a car obisnuit, serviciul de inchirieri cu garantie partiala si pachetul de rent a car fara garantie. Ca firma de inchirieri masini Bucuresti, dorim sa raportam informatiile la evenimentele din piata autohtona. De aceea, serviciul de inchirieri masini fara depozit a fost explicat in mai multe articole din trecut. Ati vazut ce inseamna serviciul de inchirieri masini fara depozit si sub ce forma se aplica mai exact. Pentru ca fiecare pachet de rent are rolul lui, vom vedea cand este cel mai favorabil sa fie inchiriata o masina fara garantie.

Reprezentam site-ul cu cele mai utile informatii de rent a car din Romania. Ne dorim totodata sa oferim clientilor doar elemente folositoare. Ne documentam de fiecare data, cand realizam aceste articole si vrem sa va fie de ajutor atunci cand inchiriati o masina. Dar, sa revenim la subiect!

Cand trebuie inchiriata o masina fara garantie? Cand trebuie ales serviciul de rent a car fara depozit?

Garantia serviciului de rent a car exista de foarte mult timp in acest sector de activitate. Cu toate acestea, eliminarea depozitului sau a garantiei din serviciul de inchirieri auto a aparut destul de recent. Ea a fost implementata de firmele de inchirieri auto in urma cu 20 de ani. O data cu punerea pe piata a acestui serviciu, mai multe categorii de clienti au avut posibilitatea de a inchiria autovehicule.

cand renteaza si are randament pachetul de rent a car fara garantie

Depozitul auto a avut intotdeauna o valoare ridicata. Din pacate, foarte putini clienti detineau aceasta suma, pentru a putea inchiria autoturismul dorit. In prezent, situatia din serviciul clasic de rent a car vine la pachet cu un depozit auto si mai ridicat. Tarifele crescute din ultima perioada apar din cauza inflatiei marite. Astfel, cei mai multi utilizatori de inchirieri auto renunta la acest serviciu din cauza nivelului crescut al garantiei auto.

Serviciul de inchirieri masini fara garantie devine util, atunci cand valoarea depozitului este mult prea ridicat pentru bugetul de inchiriere

Atat in trecut, cat si in prezent, clientii de rent au sustinut ca depozitul auto reprezinta o suma mult prea mare. Spre exemplu: Garantia auto din serviciul clasic de rent a car pentru un Dacia Logan incepe de la 500 de euro. Cu toate acestea, pe piata de inchirieri sunt companii ce practica depozite auto mai ridicate. Tarifele si nivelul garantiei vor fi stabilite de catre compania de rent.

In cazul in care depozitul va depasi asteptarile bugetului, serviciul de inchirieri fara garantie va fi mai mult decat necesar. Indiferent de situatie, sistemul clasic de rent a car devine util in anumite momente. Garantia sau depozitul auto nu se plateste catre firma de rent a car. Ea se retine la inceputul perioadei de inchiriere si se returneaza la sfarsitul acesteia. Garantia auto va fi predata clientului, doar daca autoturismul este returnat in aceleasi conditii in care a fost primit.

Chiar daca garantia auto va ajunge inapoi catre client, este nevoie ca utilizatorul sa detina aceasta suma pentru a inchiria masina dorita.

Ce face serviciul de inchirieri auto fara depozit si cum ajuta clientul?

cand este cel mai optim sa fie inchiriata o masina fara garantie

Acest sistem de inchirieri auto a fost descris de noi in foarte multe articole din trecut.

In serviciul de inchirieri auto fara garantie depozitul auto este anulat, fiind redus la zero. Cu toate acestea, companiile de inchirieri au nevoie de o masura de siguranta.

Astfel, in pachetul de inchirieri auto fara depozit intra in folosinta asigurarea auto zilnica. Aceasta are o valoare fixa si se plateste catre compania de rent, pe fiecare zi de inchiriere. Fata de garantia auto care se returneaza la sfarsitul inchirierii, asigurarea zilnica are un traseu diferit.

Aceasta ramane ca suma achitata catre firma de inchirieri. Ea nu se returneaza clientului, ci ramane in contul companiei ca incasare. Cu toate acestea, asigurarea auto este o suma infima comparativ cu depozitul din serviciul de inchirieri. Ca sa intelegeti mai bine, pentru acelasi Dacia Logan specificat in randurile de mai sus, asigurarea este cuprinsa intre 8 si 14 euro. Trebuie mentionat dinainte, ca valoarea ei scade atunci cand perioada de inchiriere creste.

Pe pagina serviciului de rent a car fara garantie, am descris cu lux de amanunt acest subiect...Acum ca am facut o mica recapitulare a serviciului de rent a car fara garantie, vom trece mai departe pentru a vedea...

Pachetul de rent a car fara garantie devine optim pentru perioadele scurte de inchiriere

Pe blogul nostru cu informatii din domeniul inchirierilor auto, am expus mai multe detalii despre acest serviciu. Spre exemplu: Pe pagina de diferente intre serviciile de rent a car, veti vedea cum se comporta serviciul fara garantie, fata de alte sisteme de inchirieri.

Fiecare serviciu de inchirieri auto functioneaza cel mai bine doar pe baza unui set de parametri. Pachetul de inchirieri auto fara garantie va avea randament ridicat si poate fi ales cu incredere, doar daca perioada de rent este mai mica. Pentru ca am vorbit pana acum despre Dacia Logan, vom continua exemplul precedent. Garantia auto pentru inchirierea masinii Dacia Logan, va avea aceeasi valoare, indiferent daca masina va fi inchiriata pentru 3 zile sau 30 de zile.

La compania Rent-4U, garantia din sistemul clasic de rent este in valoare de 500 de euro. Ea va fi returnata la sfarsitul perioadei de inchiriere. Cu toate acestea, este o suma pe care clientul de rent a car o poate risca atunci cand inchiriaza masina pentru perioadele lungi.

Desi sunt rare cazurile in care apar accidente cu masina inchiriata, se pot intalni la orice pas situatii neprevazute. Pentru perioadele scurte de rent, garantia auto va fi o suma mult prea mare pentru a fi riscata. Cei 500 de euro din cazul masinii Dacia Logan, va fi o valoare prea ridicata pentru a fi expusa la un interval mic de rent. Astfel, pentru 3 zile, alegerea potrivita va fi pachetul de inchirieri masini fara depozit. Asa cum pentru intervalele lungi se potriveste serviciul clasic de rent a car, pentru cele scurte, se pliaza pachetul fara garantie.

De ce se pliaza pachetul de rent a car fara depozit pentru perioadele scurte ( explicatia rentabilitatii )?

Chiar daca asigurarea auto este o suma ce se plateste catre firma, comparativ cu garantia, ea are un nivel destul de mic. Luand in considerare exemplul de mai sus: Pentru cele 3 zile, valoarea asigurarii va ajunge la 36 de euro.

Suma de 36 de euro este de 14 ori mai mica fata de garantia de 500 de euro din pachetul clasic de rent.

De ce nu este ales serviciul de rent a car fara garantie in orice situatie?

aflati cand nu renteaza serviciul de inchirieri masini fara garantie

Dupa cum am mentionat si in exemplul de mai sus, asigurarea totala din pachetul de rent fara garantie se achita catre firma de inchiriere. Pentru Dacia Logan, aceasta ajunge la 8 euro pe zi, daca perioada de inchiriere va fi peste 30 de zile. Suma se plateste pe fiecare zi de rent. Astfel, pentru 30 de zile, aceasta valoare ajunge la 240 de euro. In cazul pachetului clasic, cei 500 de euro sunt retinuti si apoi predati la sfarsitul inchirierii. Pentru modulul de inchirieri masini fara depozit, la aceeasi perioada de rent ( 30 de zile ), se va plati 240 de euro catre firma de rent.

Chiar daca un pachet se potriveste pentru perioadele scurte de inchiriere, nu inseamna ca va functiona in orice context. Dupa cum am mentionat si in randurile de mai sus, tariful asigurarii auto scade atunci cand perioada creste. Bazandu-ne pe exemplul din articol, masina Dacia Logan are pentru 30 de zile o asigurare de 8 euro pe zi. Cu toate acestea, cel care inchiriaza masina in acest interval de timp, va ajunge la un cost de 240 de euro.

Din pacate, suma de 240 euro va fi platita catre compania de rent, iar aceasta nu va fi restituita la sfarsitul perioadei de inchiriere.

Ati vazut de aceasta data: Cand se inchiriaza o masina fara garantie?

Va multumim!


Posted in Informatii Auto | Posted on martie 30, 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *