limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. 23 August, nr. 79C, ap. 7
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Cand se inchiriaza o masina fara garantie?

Home  >  Informatii Auto  >  Cand se inchiriaza o masina fara garantie?

In articolele trecute am expus pachetele din serviciul de inchirieri masini. Ati vazut ce inseamna sistemul de rent a car obisnuit, serviciul de inchirieri cu garantie partiala si pachetul de rent a car fara garantie. Cel din urma, a fost explicat in mai multe articole din trecut. Ati vazut ce inseamna serviciul de inchirieri masini fara depozit si sub ce forma se aplica mai exact. De aceasta data vom vedea cand este cel mai favorabil sa fie inchiriata o masina fara garantie.

Reprezentam unul dintre cele mai informative site-uri din domeniul rent a car-ului. De aceea, ne dorim sa oferim doar informatii folositoare clientilor. Facem tot posibilul ca toate aceste notite expuse sa va fie de folos si ne dorim sa va ajute atunci cand inchiriati o masina. Dar, sa revenim la subiect!

Cand este optim sa se inchirieze o masina fara garantie?

Eliminarea depozitului sau a garantiei din serviciul de inchirieri auto a fost implementata la inceputul mileniului XX in serviciul de rent. Aceasta actiune a oferit posibilitatea mai multor categorii de persoane sa inchirieze autovehicule.

cand este cel mai optim sa fie inchiriata o masina fara garantie

Depozitul auto sau garantia ajungea in unele situatii sa devina o suma destul de mare. In prezent, situatia din serviciul clasic de rent a car vine la pachet cu un depozit auto si mai ridicat. Din aceasta cauza majoritatea clientilor au avut si au in continuare tendinta de a renunta la acest serviciu.

Garantia auto din serviciul de inchirieri masini poate reprezenta o suma destul de mare

Atat in trecut, cat si in prezent, clientii de rent au confirmat ca depozitul auto reprezinta in anumite situatii o suma exagerat de ridicata. Spre exemplu: Pentru sistemul clasic de rent a car, garantia auto pentru un Dacia Logan incepe de la 500 de euro. Sunt desigur, companii de inchirieri masini ce practica depozite auto mult mai ridicate. Dupa cum am mentionat si in articolele trecute, tarifele si nivelul garantiei va fi stabilit de catre companie.

Cu toate acestea, serviciul clasic de inchirieri auto cu garantie va fi mai mult decat necesar. Chiar daca acest depozit are un nivel exagerat de mare, el devine util in anumite situatii. Trebuie inteles faptul ca aceasta garantie nu se plateste catre firma de rent a car. Ea se retine la inceputul inchirierii auto si se va returna la sfarsitul acesteia. Returnarea ei se va realiza doar daca autoturismul este prezentat in aceleasi conditii in care a fost primit.

Ce face mai exact serviciul de inchirieri masini fara garantie?

Acest sistem de inchirieri auto a fost descris de noi in foarte multe articole din trecut. De aceasta data, ne vom ne vom limita doar la cateva randuri.

Asadar, serviciul de inchirieri masini obisnuit functioneaza pe baza unei garantii auto. Aceasta ajunge in anumite situatii sa devina o suma exagerat de mare. Din aceasta cauza, serviciul de inchirieri auto fara garantie anuleaza depozitul auto, reducandu-l la zero. Cu toate acestea, companiile de inchirieri au nevoie de o protectie in aceasta situatie.

Astfel, in pachetul de inchirieri auto fara depozit apare asigurarea auto zilnica. Aceasta este o suma fixa de bani ce se plateste catre compania de rent, pe fiecare zi de inchiriere. Spre deosebire de garantia auto, care se returneaza la sfarsitul inchirierii, asigurarea zilnica are un traseu diferit.

Aceasta ramane ca si suma achitata catre firma de inchirieri. Ea nu va fi returnata la sfarsitul perioadei de rent, ci va ramane in contul firmei ca si incasare.

Acum ca am facut o mica recapitulare a serviciului de rent a car fara garantie, vom trece mai departe pentru a vedea...

Cand este optim sa fie inchiriata o masina fara garantie?

In trecut, pe blogul nostru cu informatii din domeniul inchirierilor auto, am mai expus aceste informatii. Pe pagina de diferente intre serviciile de rent a car, veti vedea cum se comporta serviciul fara garantie, fata de cel obisnuit. Tot in acest articol, veti vedea si cand este optim sa fie inchiriata o masina fara garantie.

Ca sa fim mai expliciti, fiecare serviciu de inchirieri auto functioneaza cel mai bine doar in anumite conditii. Pachetul de inchirieri auto fara garantie devine optim si poate fi ales cu incredere, doar daca perioada de rent este mai mica. Spre exemplu: Sa ne imaginam ca vom inchiria autoturismul Dacia Logan. Daca vom inchiria aceasta masina pentru 3 zile, garantia auto va fi aceeasi ca pentru 30 de zile.

In cazul depozitului auto, acesta este returnat la sfarsitul perioadei. Cu toate acestea, este o suma pe care clientul de rent a car o va risca, atunci cand inchiriaza masina. Daca pentru 30 de zile, aceasta suma de bani merita a fi riscata, in cazul celor 3 zile nu putem sustine aceasta afirmatie.

Accidentele pot aparea fie ca ne dorim sau nu. Atunci cand garantia este de cel putin 500 de euro, iar dumneavoastra riscati aceasta suma de bani pentru o perioada de inchiriere de 3 zile, noi ca si firma de rent a car Otopeni, consideram ca nu este alegerea potrivita. Asa cum, pentru intervalele lungi de rent se potriveste serviciul clasic de rent a car cu depozit, pentru cele scurte, situatia este diferita.

Pachetul de inchirieri masini fara garantie se potriveste in acest context, pentru perioadele scurte de rent a car.

De ce se potriveste serviciul de inchirieri auto fara garantie, pentru perioadele scurte de rent?

Chiar daca asigurarea auto este suma ce se achita catre companie, ea este totusi la un nivel destul de mic. Luand in considerare exemplul de mai sus, pentru masina Dacia Logan, asigurarea auto va fi cuprinsa intre 10 si 16 euro pe zi. Astfel, pentru 3 zile de rent, suma ce va fi platita catre companie va ajunge la aproximativ 45 de euro.

Cei 45 de euro este o suma de 11 ori mai mica fata de cei 500 de euro, ce se retin prin garantie.

De ce nu este ales serviciul de rent a car fara garantie in orice situatie?

Chiar daca este un pachet ce se potriveste pentru perioadele scurte de inchiriere, nu inseamna ca va functiona in orice context. Cu toate acestea, va trebui sa stiti ca: Cu cat va creste intervalul de rent, cu atat asigurarea auto va fi cu mult mai mica. Bazandu-ne pe acelasi exemplu: Masina Dacia Logan va avea asigurarea zilnica la o perioada de 30 de zile de rent, de 8 euro pe zi. Cu toate acestea, cel care inchiriaza masina in acest interval de timp, va ajunge la un cost de 240 de euro.

Ceea ce trebuie sa stiti din acest context, este ca suma de 240 va fi platita catre compania de rent. Aceasta nu va fi restituita la sfarsitul perioadei de inchiriere.

Ati vazut de aceasta data: Cand se inchiriaza o masina fara garantie?

Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit si va recomandam un alt subiect informativ: Cum arata serviciile de rent a car ale companiilor de inchirieri auto din Bucuresti! Va multumim inca o data si va dorim lectura placuta!


Posted in Informatii Auto | Posted on septembrie 16, 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *