limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. 23 August, nr. 79C, ap. 7
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Cand si cum se creste un business de rent a car?

Home  >  Informatii Auto  >  Cand si cum se creste un business de rent a car?

Piata de rent a car este in prezent la pamant si nu putem vorbi despre nici o crestere economica in acest domeniu. Toate companiile de inchirieri auto sufera in prezent de o scadere drastica. Cifra lor de afaceri a coborat in perioada pandemiei sub 25%. Astfel, inainte de anul 2019 au existat situatii in care firmele de rent a car au putut creste cu usurinta.

In randurile urmatoare, vom vedea ce trebuie facut in cadrul unei companii de rent a car, pentru a scala afacerea respectiva.

Pasi necesari pentru a creste un business de rent a car

O companie de inchirieri auto se coordoneaza, printr-un anumit sistem de functionare. Ea se promoveaza printr-un anumit mod si evolueaza dupa un numar bine definit de pasi. In acest domeniu, nu se poate ajunge de la one-man show la 10 puncte de lucru, fara un plan bine stabilit. Antreprenorul de rent va trebui sa respecte un numar definit de pasi.

cand si cum se creste o afacere de inchirieri auto

Urmariti rata profitabilitatii pentru punctul de inchirieri auto, pe care il aveti deja

Sa spunem ca aveti un punct de inchirieri auto in Alba Iulia. Aici, aveti un profit mediu de 6000 de euro pe luna. Pentru a produce acesti 6000 de euro, dumneavoastra veti munci 150 de ore. Nu conteaza daca munca depusa este pentru coordonare sau pentru executie. Pentru a va extinde, va trebui sa angajati o persoana ce va prelua atributiile dumneavoastra. Aceasta va avea un salariu cuprins intre 1500 si 1700 de euro pe luna. Inainte de a angaja persoana respectiva, dumneavoastra produceati 40 de euro pe ora. Angajand-o, profitul ramas va fi de 4500 de euro.

Calculul va fi in felul urmator: Dupa angajarea persoanei care preia din atributii, vor trebui sa ramana mai mult de 3000 de euro. In acest fel, veti avea o suma de bani pe care o puteti investi in noul punct de lucru. Veti avea de aceasta data timp, pentru ca ati angajat o persoana ce a preluat toate atributiile. De asemeni, tot timpul dumneavoastra ca antreprenor se va orienta pe deschiderea acelui sediu de rent a car.

Se poate ca profitul sa fie mai mic de 3000 de euro pe luna, daca vreau sa deschid un nou punct de lucru?

Raspunsul este: NU. Trebuie sa aveti un buget pentru deschiderea noului punct de inchirieri masini. Acel buget va trebui sa vina din fosta sucursala. Nu putem sa discutam de evolutie si scalare in domeniul de rent a car, daca nu se produc bani. Astfel, va trebui ca fosta agentie de rent a car sa fie sau sa devina productiv. Suma de 3000 de euro va stabili un buget minim lunar, pentru deschiderea noului punct.

Catre ce localitati va trebui sa ma orientez, pentru deschiderea noului punct de lucru in domeniul de inchirieri masini?

In aceasta situatie, avem un cutit cu doua taisuri. Se poate deschide un punct de lucru intr-un oras mai mic, daca ai plecat dintr-un oras mai mare. Din pacate, nu se poate aplica aceasta situatie si invers. Vom oferi un mic exemplu, pentru a clarifica mai bine acest fenomen.

Exemplu: Sa spunem ca aveti o firma de inchirieri auto in orasele Bucuresti si Otopeni. Capitala Romaniei, Bucuresti este cel mai mare oras din tara. Practic, 50% din piata de rent a car se afla in aceasta localitate. Aici, esti obisnuit cu o concurenta senzational de mare. Stii ce inseamna bugete enorme acordate promovarii. De asemeni, esti familiar cu o clientela mult mai diversificata.

Deschiderea unui punct de lucru in orasul Constanta nu ar cere foarte mult efort. Te vei duce catre o piata cu o concurenta de 3 ori mai scazuta. De asemeni, bugetele de promovare vor fi de patru ori mai mici.

Care este diferenta atunci cand se extinde firma de rent a car, catre un oras mai mare?

Cu toate acestea, nu se va aplica aceeasi situatie in cazul unei firme de rent a car ce se extinde dintr-un oras mai mic, catre o localitate mai mare. Sistemul este simplu. Daca nu ai gestionat 500000 de euro, va fi extrem de greu sa manageriezi 1000000 de euro. La fel se va aplica si in cazul firmelor de inchirieri auto.

In cazul in care ai avut o companie de rent a car in orasul Vaslui, va fi foarte dificil sa deschizi un nou punct in Iasi. Orasul Iasi are o concurenta de 4 ori mai mare. De asemeni, costurile de promovare sunt 3 ori mai ridicate. Chiriile din aceasta localitate sunt doua ori mai scumpe. Astfel, va trebui sa te orientezi catre un oras de acelasi calibru cu cel pe care l-ai avut inainte. Deci, daca ai o agentie in Vaslui, te poti extinde in: Suceava, Baia Mare, Satu Mare, Piatra Neamt, etc.

Urmareste localitatile care se afla in apropierea punctului tau de lucru

Daca ai un punct de rent a car in orasul Alba Iulia, nu incerca sa deschizi altul in Bacau. Urmareste localitatile din jurul punctului tau de lucru initial. In acest fel, vei fi mult mai aproape de ceea ce administrezi in prezent. In cazul in care lucrurile iau o intorsatura nefavorabila in fostul punct de lucru, vei putea actiona mult mai rapid. Asfel, daca detii o agentie in orasul Alba Iulia, va trebui sa urmaresti localitati ca: Arad, Sibu, Hunedoara, Brasov, etc. Vedeti ca nu am precizat orasul Cluj-Napoca, pentru ca va combate ceea ce am spus mai sus.

Promovati punctul de rent a car dinainte de a incepe activitatea

Facem o paranteza de la articol, pentru a va prezenta sistemul de inchirieri auto fara depozit. Sa ne intoarcem la subiect!

Incepeti sa promovati noul punct de lucru de inchirieri auto, inainte de a executa serviciile. Realizati optimizare seo, pentru a avea un start, ce va va avantaja pe viitor. De asemeni, incepeti promovarea si pentru celelalte canale de marketing. Nu va iesi nimic rau din aceasta ecuatie.

Atunci cand va vor contacta clientii, veti directiona apelurile catre companiile care se afla deja in acel loc. In acest fel, dumneavoastra veti pregati terenul si veti sti ce mijloace de promovare functioneaza in zonele respective. Veti pierde cu siguranta primii clienti, dar va fi un cost asumat. Aceasta pierdere va va pregati afacerea pentru viitor.

Ce mijloace de promovare functioneaza pentru domeniul de inchirieri auto?

Aici, intram intr-un nou subiect, pe care il vom dezbate in alte articole viitoare. In mediul online, dau randament doar doua canale de promovare: Optimizarea Seo si Google Adwords. Restul functioneaza si nu dau rezultatele asteptate. Pe viitor, anticipam ca se vor schimba lucrurile. Social Media pare sa obtina din ce in ce mai mult teren in fata cautarilor Google.

Este posibil ca peste 15, 20 de ani persoanele interesate de serviciile de rent a car sa nu mai aiba nevoie de acest motor de cautare. Dar, aceasta nu este decat o simpla presupunere si nu putem sti cu exactitate ce se va putea intampla. Ce este cert si sigur, este ca promovarea online in serviciul de rent a car functioneaza prin Seo si Adwords. Deci, va trebui ca noul punct de rent a car deschis sa-i fie crescuta imaginea prin aceste doua metode.

Acesta a fost articolul nostru. Ari urmarit de aceasta data: Cand si cum se creste un business de rent a car. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit si va dorim in continuare drum intins!


Posted in Informatii Auto | Updated on septembrie 15, 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *