limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. 23 August, nr. 79C, ap. 7
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Care sunt drepturile dumneavoastra, ca si client al unei firme de rent a car?

Home  >  Informatii Auto  >  Care sunt drepturile dumneavoastra, ca si client al unei firme de rent a car?

Decidem sa scriem acest articol, deoarece foarte multi clienti ajung in situatia nefericita de a fi pacaliti de companiile de rent a car. Problema care priveste acest aspect este utilizatorul. Si mai exact clientul serviciilor unei firme de inchirieri auto, care nu isi cunoaste drepturile. Stim ca nimeni nu trebuie in mare parte sa isi cunoasca nici un drept. Dar, pentru a va proteja in multe situatii, va trebui sa stiti toate aceste informatii. Cazuri cu clientii care apeleaza la firmele de inchirieri auto si li se retin garantia pe nemerit, au ajuns atat de cunoscute... Incat fac reportaj si cei de la Protv. De aceea, pentru a nu mai iesi pacaliti din aceasta ecuatie, vei afla ce trebuie sa cunosti, atunci cand inchiriezi un autovehicul.

Ce este garantia auto in serviciul de rent a car?

IN RANDURILE DE MAI JOS VA VOM EXPLICA DREPTURILE DUMNEAVOASTRA CA SI CLIENT AL UNEI FIRME DE RENT A CAR, PRIN PUTEREA EXEMPLULUI!

Garantia auto este un depozit ce se lasa firmei de rent a car ca gaj, in eventualitatea in care masina va pati un accident. Suntem macabri aici si ar trebui sa ne gandim la om nu la bani. Dar, din pacate suntem o companie de rent a car ca oricare alta, iar accidentele se intampla la ordinea zilei. Se spune ca intr-o companie de inchirieri auto dintr-un oras mare ca Bucuresti, Berlin, Praga,... La 100 de masini inchiriate exista un accident. Deci, este o pierdere materiala pe care orice agentie de inchirieri de automobile o pune in calcul. Cu toate acestea exista anumite bariere cu retinerea din garantie...

drepturi clienti de rent a car

Care ar trebui sa fie valoarea garantiei?

Nu este o valoare fixa, insa firmele de inchirieri auto o pornesc de la cateva sute si ajung pana la cateva mii. Fiecare agentie de rent a car isi plaseaza garantia pe autovehicul in functie de cum considera. Spre exemplu: Chiar si la noi in orasul Bucuresti, sunt cateva firme de inchirieri auto care au garantii de peste 4000 de euro. Cu toate acestea, marea intrebare este cum si cat ar trebui sa se retina din garantia auto?

Cum si cat ar trebui sa se retina din garantia auto?

In cazul unui accident se va analiza valoarea daunei provocate. Daca suma pagubei create va fi de 300 de euro, se vor retine in primul rand cei 300 de euro. In cazul in care este un far de 180 de euro, ATUNCI VOR FI RETINUTI IN PRIMUL RAND CEI 180 DE EURO. Pe langa suma respectiva se vor adauga si alte costuri. In randurile ce urmeaza va vom explica ce costuri are o firma de rent a car, pentru a vedea cat anume se retine mai exact din garantie.

Masina sta in service pentru a fi reparata

Autovehiculul este blocat. Ceea ce inseamna ca nu va putea fi inchiriat pentru perioada in care va sta in service. Deci, daca masina va sta 3 zile in service, atunci se vor retine si costurile de blocare al autovehiculului spre inchiriere. Astfel, pentru un Dacia Logan de 22 de euro pe zi ( in cazul celor 3 zile ), se vor retine in plus 66 de euro. Pe langa costul reparatiei, de 180 de euro se vor adauga cei 66 de euro. Vom avea in total suma de 246 de euro. Si totusi, din pacate pentru client se va mai retine si adaosul uzurii morale al masinii. In randurile ce urmeaza, va vom explica ce inseamna mai exact.

Uzura morala a masinii si adaosul prin care se contribuie la accelerarea acesteia

Va aratam de aceasta data pachetul de inchirieri auto Bucuresti fara garantie. Sa revenim la subiectul pentru care ne-am adunat. Ne cerem scuze pentru paranteza!

Valoarea autovehiculului scade din prima zi in care a fost achizitionata. Si oricarui obiect ( mai putin cele de arta sau de colectie ) i se va diminua valoarea in timp. Astfel, o masina noua care costa 20000 de euro, va costa peste un an 17000 de euro. Problema nu este aceasta si nu are legatura cu dumneavoastra ca si client. Ceea ce se intampla este ca prin acel accident, contribuiti la accelerarea ei. Fiecare companie ar trebui sa puna aceasta suma intre 20 si 50 % din suma care a fost deja retinuta pana acum. Astfel, bazandu-ne pe EXEMPLUL NOSTRU ANTERIOR. in care aveam in total 246 de euro, vom mai adauga un procent 30% din aceasta suma. In total, vom avea suma 320 de euro.

Din pacate clientului, I SE VA RETINE SUMA DE 320 DE EURO. ASA SE CALCULEAZA RETINEREA DIN GARANTIA AUTO, ATUNCI CAND SE INCHIRIAZA UN AUTOVEHICUL. Iar aceasta suma este din cauza unui singur far spart, in valoare de 180 de euro.

MAREA PROBLEMA ESTE ATUNCI CAND FIRMELE DE INCHIRIERI AUTO, INCEARCA SA STOARCA MAI MULT DE LA CLIENT ( UITA-TE IN JOS-UL PAGINII ).

O alta problema este aducerea autovehiculului murdar

Costurile normale pentru a curata un autovehicul, vor fi de 30 de Ron pentru un exterior si 200 de Ron pentru un interior. Autovehiculul va sta blocat cateva ore pentru curatenie, timp in care nu va putea fi inchiriat. Atunci, se va retine o mica penalizare. Pentru un exterior murdar, companiile de rent a car retin aproape 20 de euro. De asemeni, pentru un interior murdar se va retine 100 de euro.

Cat trebuie sa se retina din garantia, daca masina nu este returnata cu aceeasi cantitate de combustibil?

Orice companie de inchirieri auto va cere mai mult pe lipsa de combustibil. Cititnd mai departe, veti stii cat ar trebui sa platiti in acest context. Cele mai multe firme de rent a car, fac calculul in felul urmator: PE LITRUL DE COMBUSTIBIL LIPSA, SE VA TAXA 10 RON. Deci, pentru 10 litri lipsa, veti plati in plus 100 de Ron. In toate randurile de mai sus, v-am explicat ce elemente ar trebui sa cititi dumneavoastra ca si client, in contractul de rent a car. Veti primi contractul de inchirieri auto de la firma de rent a car si va trebui sa urmaresti: TOATE ACESTE PENALIZARI.

Cum sunt pacaliti clientii din rent a car?

Acum ca v-am explicat aceste informatii, vom trece mai departe catre un exemplu mai rau famat. Nu vom arunca cu pietre, pentru a ocoli procesele de la tribunal. Marea problema pentru o firma corecta de inchirieri masini din orasul Bucuresti, este ca se confrunta cu spalarea clientilor pe creier. Foarte multe agentii de rent a car, promit preturi mici iar clientii se duc catre ele. Din pacate, in aceasta ecuatie pierdem noi. Dar, de data aceasta ne-am gandit sa mai punem cateva lucruri pe fata.

Sunt situatii in care clientii de rent a car au pierdut prin inchirierea unei masini cateva mii de euro

Vom oferi mai departe cazul unui cetatean chinez, care a inchiriat in anul trecut un autovehicul. A PIERDUT SUMA DE 3400 DE EURO. Clientul a inchiriat de la o companie, care solicita garantii destul mari si au preturi de inchiriere destul de mici. Suma de 3400 de euro a reprezentat depozitul blocat, in acest caz. Autovehiculul a fost returnat catre agentia de rent a car in aceleasi conditii in care a fost preluata. A fost curata pe interior si pe exterior. Avea aceeasi cantitate de combustibil, ca atunci cand a ridicat-o. Si, nu avea nici o dauna. COMPANIA DE INCHIRIERI MASINI A ANUNTAT IN ZIUA PREDARII, CA AUTOVEHICULUL INCHIRIAT A FOST IN REGULA.

I s-a spus clientului ca garantia a fost deblocata si ca in urmatoarele doua zile va avea toata suma de 3400 de euro. Dupa 3 zile clientul a verificat, iar pe cardul de credit nu erau returnati banii. A sunat la compania de inchirieri si i s-a spus ca va mai dura inca doua zile intarziere din partea bancii. Dupa alte 3 zile, clientul a sunat din nou la firma de rent a car. Inca nu se returnase garantia si era deja a sasea zi. Va urma in articolul urmator...


Posted in Informatii Auto, Politia Rent a Car | Updated on septembrie 15, 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *