limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. 23 August, nr. 79C, ap. 7
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Care Va Fi Viitorul Pietei De Rent A Car In Anul 2022

Home  >  Informatii Auto  >  Care Va Fi Viitorul Pietei De Rent A Car In Anul 2022

Piata de rent a car vine la pachet cu elemente, care sunt foarte greu de inteles sau de acceptat. In afara de faptul ca a suferit enorm din cauza pandemiei, acesta este un domeniu care depinde atat de turism, cat si de serviciul Horeca. Daca aceste doua nise economice nu functioneaza sau sunt inchise ( cum a fost in situatia de pandemie ), piata de rent a car va fi blocata in totalitate. Serviciul de inchirieri auto din intreaga lume este valorificat la 80 de miliarde de euro. La mijlocul anului 2020, aceasta nu valora mai mult de 20 de miliarde. Cu toate acestea, anul 2021 a venit la pachet cu ridicarea restrictiilor. Acest lucru, a dus la o imbunatatire semnificativa a acestei piete.

In randurile urmaroare, vom afla cum va evolua domeniul de rent a car in anul 2022. Vom stii daca va ajunge la un stadiu de normalitate si care sunt treptele pentru a atinge acest nivel.

piata de rent a car pana in anul 2022

Isi va reveni piata de rent a car in anul 2022?

In acest moment, piata de rent a car din intreaga lume este in valoare de 57 de miliarde de euro. A crescut de la 20 de miliarde, la cele 57 de miliarde in decurs de un an. Poate sunteti de parere ca totul va evolua senzational de bine, acum ca ati vazut cifrele actuale. Din pacate nu se aplica aceleasi calcule pentru viitorul apropiat. Chiar daca domeniul de inchirieri auto pare sa isi revina destul de repede, perioada urmatoare va avea o ascensiune mai putin brusca.

Cum va fi evolutia pietei de rent a car in urmatoarea perioada?

Preconizarile spun ca pana la sfarsitul anului 2022, serviciile de inchirieri auto isi vor reveni la normal. Ce inseamna acest normal in domeniul de inchirieri masini? Ei bine, am spus in randurile de mai sus, ca piata de rent a car are valoarea de 80 de miliarde. Aceasta suma este reprezentativa pentru anul 2019 - care era un an normal.

Astfel, va mai dura o perioada de un an si jumatate, pentru ca piata de inchirieri auto sa ajunga la aceasta stare de normalitate. Sa vedem cu toate acestea, care vor fi etapele financiare, pe care le va parcurge acest domeniu.

Ce se va intampla cu piata de rent a car din Romania, pana la sfarsitul anului 2022?

Nu am discutat in acest articol, despre situatia pietei de rent a car de pe teritoriul Romaniei. La noi in tara, serviciile de inchirieri masini din Otopeni si Bucuresti detin jumatate din valoarea pietei. Piata de inchirieri din Romania este raporatata la 80 de milioane de euro. La fel ca si in restul lumii, in anul 2020, valoarea ei a scazut la 20 de milioane. In prezent aceasta este putin peste 59 de milioane de euro.

Dupa cum observati si dumneavoastra, cresterea a fost putin peste piata globala. De asemeni, serviciile de rent a car din orasele Bucuresti si Otopeni, sunt evaluate la 29 de milioane. Orasul Bucuresti a fost cea mai afectata localitate din Romania ( din punct de vedere al serviciilor de inchirieri ), pe perioada pandemiei. Evolutia de pana in prezent din acest oras, promite ca lucrurile sa isi revina la normal.

Se presupune ca pana la sfarsitul anului 2022, nivelul pietei de inchirieri auto sa depaseasca venitul din anul 2019.

Acum, daca am aflat toate aceste informatii, haideti sa vedeti modalitatea in care va evolua fenomenul de rent a car, pana la sfarsitul anului 2022.

Vom prezenta aceasta evolutie in 3 etape.

Cum va evolua piata globala de inchirieri auto, pana la sfarsitul anului 2021?

Dupa am mentionat in randurile de mai sus, valoarea pietei de rent este de 57 de miliarde de euro. Anul 2021 nu s-a finalizat si inca suntem in luna Iunie a acestui an. Analistii de business preconizeaza ca pana la sfarsitul anului 2021, piata de rent a car sa ajunga la valoarea de 64 de miliarde de euro. Dupa cum observati si dumneavoastra, sistemul va creste in continuare destul de lent.

Va trebui sa se ridice restrictiile, pentru a se accentua procesul de crestere

Trebuie sa ne gandim ca in alte state in care functioneaza acest serviciu, nu s-au retras toate restrictiile. Am spus la inceputul articolului, ca serviciul de inchirieri auto depinde de turism si de sistemul horeca. In Franta si Germania, dupa cum stiti si dumneavoastra - restaurantele fara terase sunt inca inchise. De asemeni, pensiunile care nu respecta normele de igienizare nu isi pot realiza activitatea. Atat Franta, cat si Germania sunt doua tari in care domeniul de inchirieri auto are o valoare imensa.

Pe langa aceste doua tari, mai sunt si alte state din Uniunea Europeana, in care nu au fost ridicate toate restrictiile. Chiar si in aceste conditii, domeniul de rent a car a evoluat senzational de mult, pana in acest moment.

Dar ca piata sa isi revina la normal, va trebui sa se ridice toate aceste restrictii.

Care va fi nivelul pietei de rent a car in prima parte a anului 2022?

Jumatatea anului 2022 ( insemnand pana in luna Iunie ), va duce piata de inchirieri auto la 71 de miliarde de euro. Acest fenomen, va insemna o crestere cu o valoare de doua miliarde pe luna. De asemeni, se preconizeaza ca pana in luna Iunie, anul 2022, sa fie ridicate toate restrictiile de calatorie. Tot pana in aceasta perioada se anticipeaza ca 60% din populatia planetei va fi vaccinata. Deci, dupa cum vedem toate lucrurile par sa evolueze pe o tangenta destul de pozitiva.

Daca toti factorii de care depinde piata de rent evolueaza intr-o maniera pozitiva, atunci de ce nu isi revine la valoarea initiala?

Sistemele economice nu isi revin atat de repede. Ar trebui sa ne aducem aminte de criza economica din anul 2008. Atunci, a durat 5 ani, pentru ca piata globala sa isi revina la normal.

Cu toate acestea, ascensiunea pe care a avut-o piata de rent a car acum, nu se poate compara cu cea din anul 2008. Chiar daca in urmatoarea perioada, totul va evolua mai incet, ne vom indrepta cu toate acestea spre normalitate.

Serviciile de rent a car sunt reprezentate de o piata destul de subreda. Este nevoie sa se micsoreze foarte putin bugetul clientului, pentru ca totul sa ia razna in acest domeniu. Ca sa fim mai sinceri: Atunci cand salariul scade cu zece la suta, toate excursiile tale vor fi injumatatite. Iar cum serviciile de inchirieri auto depind de turism,... Nu ne vom astepta la lucruri prea placute!

Acum haideti sa vedem cum va evolua sistemul de inchirieri masini in a doua parte a anului 2022.

Cum va evolua piata de inchirieri masini in a doua parte a anului 2022?

Este simplu in acest context. Toti analistii de business sustin ca sistemul de rent a car va ajunge in luna decembrie, anul 2022 la un stadiu de normalitate. Astfel, la sfarsitul acestui an, serviciul global de inchirieri auto va valora 80 de milioane de euro.

Cum va fi piata de inchirieri masini din Romania, la sfarsitul acestui an?

Spre deosebire de piata globala, sistemul din Romania va depasi cu putin nivelul din anul 2019. Specialistii sustin ca aceasta va ajunge la 84 de milioane de euro.

Acesta a fost articolul nostru. Ati urmarit de aceasta data, cum va arata si cum va evolua piata de rent a car pana la sfarsitul anului 2022. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit si va dorim in continuare, drum intins!


Posted in Informatii Auto | Updated on septembrie 15, 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *