limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. 23 August, nr. 79C, ap. 7
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Cat se retine din garantia auto in serviciul de rent a car?

Home  >  Informatii Auto  >  Cat se retine din garantia auto in serviciul de rent a car?

Astazi vom elucida o problema majora in domeniul inchirieri masini. Vom discuta in acest articol despre retinerea din garantia auto din serviciul de rent a car. Veti afla in ce situatii se va retine din depozit si cat va trebui sa blocheze compania din aceasta suma. Despre ceea ce inseamna garantia si ce reprezinta mai exact in sectorul de inchirieri masini, am discutat in nenumarate articole. De aceasta data vom face referire doar la subiectul pentru care am inceput aceasta pagina si vom incerca pe cat de mult putem sa nu divagam de la discutie.

Asadar, fara va sa mai pierdem timpul cu vorbe inutile...

Cat si cand se retine din garantia / depozitul auto in domeniul de rent a car?

In primul rand dorim sa va mentionam ca acest articol este realizat de Rent-4U, compania Ta de rent a car Otopeni Bucuresti, in colaborare cu Wikipedia.

cat se retine din depozitul auto in serviciul de inchirieri masini

In al doi-lea rand, vrem sa va spunem ca garantia auto este unul dintre cele mai importante elemente din sectorul de rent a car. Din ea se retine de fiecare data cand vehiculul nu se preda in aceleasi conditii. Desigur, atunci cand vorbim de conditii, ne referim la toate aspectele masinii. Una dintre clauzele neglijate de marea majoritate a clientilor de rent a car, este cantitatea de carburant.

Se retine din garantie, atunci cand masina inchiriata nu este returnata cu acelasi volum de combustibil

Vehiculul este predat catre clientul de rent a car cu rezervorul plin si asa va trebui inchiriat orice autovehicul. De aceea, masina inchiriata va trebui returnata cu acelasi volum de carburant. Pentru orice litru lipsa, agentia de inchirieri masini va avea dreptul de a retine din depozitul auto.

In acest caz agentiile de rent a car aplica o taxa de penalizare. Cele mai multe dintre companiile de inchirieri au aceasta suma cuprinsa intre 3 si 5 euro pe litru lipsa. Aceasta este aplicata doar pentru vehiculele inchiriate pe baza de combustibil fosil.

Exista o exceptie pentru aceasta penalizare

In situatia in care se inchiriaza un autoturism electric, firmele de rent a car nu aplica aceasta penalitate. Cel putin in prezent ( inceputul anului 2023 ), agentiile primesc masinile electrice cu bateria descarcata. Ele nu aplica niciun fel de amenda, pentru aceasta categorie de vehicule. Puteti afla mai multe despre serviciul inchirieri auto electrice.

Se retine din depozit, atunci cand vehiculul inchiriat este returnat murdar

Masina va trebui predata utilizatorului de rent intr-o stare cat mai curata. Ea va trebui sa fie ingrijita atat in interior, cat si in exteriorul vehiculului. Firma de inchirieri este obligata prin contractul de rent a car sa ofere vehiculul curat.

Cat se retine din garantia auto, daca vehiculul este returnat murdar?

In acest context vom avea doua tipuri de penalitati aplicate de firmele de inchirieri. Prima dintre ele este cea in care vehiculul este murdar la exterior. Aici, agentiile retin intre 20 si 30 de euro din garantie. Masina se poate murdari si in drumul de la spalatorie catre firma. Ea nu va trebui sa fie imaculata si lustruita, ci doar curata.

De asemeni, pentru un interior murdar, penalitatea va fi mai ridicata. Agentiile vor retine in aceasta situatie, in functie de cat de deteriorat este autoturismul inchiriat. Pentru o pata pe scaun, amenda firmei poate fi cuprinsa intre 20 si 40 de euro. Cu toate acestea, din experienta noastra de pana in acest moment, putem spune ca un interior murdar nu se va limita doar la o pata pe scaun.

Asadar, clientul care va aduce masina inchiriata cu un "interior putin murdar", va arata extrem de terfelita. Deoarece costurile firmei nu se vor rezuma in aceste cazuri la 20 de euro, penalitatile vor fi cu mult mai ridicate. Companiile de rent aplica in aceste situatii amenzi cuprinse intre 40 si 80 de euro.

Se va retine din garantia auto, atunci cand nu sunt respectate conditiile inchirierii

Rubrica de conditii din contract va trebui rasfoita de fiecare client. Aici este notat faptul ca utilizatorul trecut in acest document este singurul care va conduce masina. Se va putea adauga sofer aditional, doar pe baza unei anexe.

De asemeni, chiriasul vehiculului va trebui sa conduca masina inchiriata doar pe drumuri sigure. Vehiculul nu va trebui transportat pe drumuri de tara sau terenuri accidentate. Pe langa aceste doua conditii, vor fi multe altele. Spre exemplu: masina nu va trebui subinchiriata si nu va trebui sa transporte marfa pentru vanzare.

Asadar, de fiecare data cand nu sunt respectate aceste pozitii, firmele de rent a car vor impune penalitati. Pentru nerespectarea conditiilor contractuale, amenzile vor fi cuprinse intre 70 si 200 de euro. Va depinde foarte mult daca nerespectarea uneia dintre conditii, a dus la afectarea vehiculului sau a companiei de rent.

Se va retine din depozitul auto, atunci cand masina inchiriata este returnata cu avarii

Aceasta este cea mai problematica situatie, deoarece nu exista o baza scriptica in care sa fie notat cat se retine pentru fiecare tip de avarie. Cu toate acestea, vor fi doua tipuri de penalizari. Ceea ce trebuie sa stiti dinainte este ca: Indiferent daca dauna a fost sau nu produsa din vina dumneavoastra, se va retine din depozitul auto.

Asadar cele doua cazuri vor fi:

  • Daca avaria nu a fost produsa din vina clientului
  • Daca avaria a fost cauzata de client

Se retine din garantie, chiar daca avaria nu a fost cauzata de client

Trebuie sa va mentionam dinainte ca toate vehiculele dintr-o flota de rent a car sunt asigurate. Cu toate acestea, clientul va trebui sa inteleaga faptul ca o masina neinchiriata va reprezenta bani pierduti. Vehiculul avariat va sta intr-un service auto, iar dupa cum stim cu totii o repartie se poate prelungi pentru cateva zile.

Pentru zilele in care autoturismul nu va putea fi inchiriat, compania va fi fortata sa isi recupereze paguba din garantie. Agentia va pune in aceasta situatie ca penalitate, pretul zilelor de inchiriere. Astfel, daca veti apela la un pachet de rent a car pentru un Dacia Logan, iar ziua de inchiriere este de 35 de euro,... Se va retine din depozitul auto suma de 35 de euro inmultita cu numarul zilelor, in care vehiculul va fi in reparatie.

Facem o mica paranteza pentru a va prezenta modulul de inchirieri auto fara garantie din Bucuresti si Otopeni.

Se retine din garantia auto, daca dauna este provocata de clientul de rent a car

Fiecare dauna produsa de client va fi penalizata. Desi unele companii de inchirieri auto aplica de aceasta data modalitati de amenzi diferite, va vom expune in randurile ce urmeaza pe cea mai cunoscuta dintre ele.

Asadar, daca paguba este produsa din vina clientului, se va retine obligatoriu din garantie. Se calculeaza valoarea daunei, iar suma respectiva va fi inmultita cu 2,3,4 sau 5. Indiferent de situatie, pretul pagubei va fi multiplicat cel putin cu 2. Va explicam si de ce...

In momentul in care se produce o dauna din vina utilizatorului, masina va trebui sa stea in service. Mai mult de atat, uzura morala a vehiculului va fi afectata. Acest fapt inseamna ca autoturismul nu va mai fi niciodata la fel. Astfel, daca avem o oglinda rupta, iar paguba este estimata la 150 euro, compania de inchirieri masini va retine cel putin 300 de euro.

Cu toate acestea, sunt companii care aplica multiplicari mai mari pentru aceasta categorie de amenzi. Pentru acelasi exemplu, exista agentii care pot retine 450 sau chiar 600 de euro.

Acesta a fost articolul nostru. Am vrut sa va aratam de aceasta data, cat se retine din garantia auto.

Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsitul acestei pagini!


Posted in Informatii Auto | Updated on ianuarie 4, 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *