limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. 23 August, nr. 79C, ap. 7
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Cat este garantia auto in domeniul de inchirieri masini ( 2022 )?

Home  >  Informatii Auto  >  Cat este garantia auto in domeniul de inchirieri masini ( 2022 )?

Serviciul de inchirieri auto este in prezent destul de diversificat. De asemeni, garantia auto este o componenta fara de care piata de rent nu ar fi existat. Garantia sau depozitul auto primeste valori diferite, in functie de mai multe contexte. Ca sa intelegeti mai bine cat ar trebui sa fie garantia in sistemul de rent a car, va vom oferi exemple si parametrii dupa care se seteaza aceasta. Dupa ce vom explica modalitatea de calcul a acestui depozit, vom vedea cateva situatii in care se aplica. Informatiile din randurile de mai jos sunt actualizate pentru anul 2022.

Care este valoarea garantiei in serviciul de rent a car ( informatii pentru anul 2022 )

Totul se intampla la inceputul perioadei de inchiriere. Atunci se va plati suma destinata inchirierii si tot atunci va fi blocata si garantia masinii.

cat trebuie sa fie depozitul auto in serviciul de rent a car

Cum se aplica garantia auto in serviciul de inchirieri masini? - cateva informatii de baza, pentru a intelege mai bine acest element de rent

Ea este retinuta in serviciul clasic de rent si se comporta sub forma unui fond de incredere. Depozitul auto se aplica precum un gaj, care se retine in cazul in care masina nu se intoarce in aceleasi conditii. Tineti minte: Nu conteaza forma de inchiriere a masinii. Ea va trebui returnata in acelasi conditii, ca atunci cand a fost predata clientului.

Suntem in anul 2022, iar domeniul de inchirieri masini este mai evoluat, fata de orice an. In prezent, fiecare companie dispune de cel putin 3 pachete de inchiriere auto. Dintre acestea, cel mai solicitat de clienti este cel clasic. El functioneaza in primul rand pe baza garantiei auto.

Astfel, sunt pachetele de inchirieri masini fara garantie si cele cu depozit partial. Despre acestea vom discuta in alte articole viitoare. Deocamdata ne vom limita la subiectul din titlu.

Deci garantia sau depozitul auto este o suma de bani, ce se blocheaza la inceputul perioadei de inchiriere. Aceasta poate fi retinuta si fizic, desi cele mai multe firme o blocheaza pe cardul de credit. Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre ce este si ce face garantia auto...

Cat trebuie sa fie valoarea garantiei auto in sistemul de rent a car?

In primul rand, fiecare companie de rent a car are dreptul sa isi stabileasca de una singura valoarea garantiei auto. In al doi-lea rand, nu exista nici o autoritate care sa reglementeze aceasta valoare. Cel putin in Romania, statul nu poate interveni pentru a seta intervalul la care sa se incadreze acest depozit. Cu toate acestea, exista o valoare la care fiecare companie de rent a car se raporteaza, atunci cand se seteaza aceasta element de inchiriere.

Care este valoarea depozitului auto?

Procentul se stabileste in felul urmator: El trebuie sa fie cuprins intre 3 si 10% din valoarea masinii pe piata. Daca autovehiculul inchiriat valoreaza pe piata 10000 de euro, atunci depozitul auto este cuprins intre 300 si 1000 de euro. Aceste procente sunt extrase din piata de inchirieri masini in anul 2022.

Vom mai face un mic exemplu, pentru a intelege mai bine cum se stabileste valoarea acestui element de inchiriere. Sa ne imaginam ca vom inchiria masina Volkswagen Golf. Daca este sa luam in considerare ultima versiune a acestui autovehicul, vom vedea ca pretul ei de achizitie este de 16000 de euro.

In acest caz, depozitul auto este cuprins intre 480 de euro si 1600 de euro.

Unde aflu care este valoarea garantiei auto din serviciul de rent a car?

Site-urile de inchirieri auto sunt obligate sa afiseze fiecare cost in care va fi implicat clientul de rent. Garantia este listata in momentul in care se realizeaza inchirierea autovehiculului. In cazul in care depozitul auto nu este gasit pe site-ul de inchirieri, puteti suna pentru a afla valoarea acesteia.

Sunt agentii de rent, care practica garantii auto mult mai ridicate?

Cu siguranta! Sunt firme de rent a car, care solicita si garantii de 5000 de euro. De regula, firmele care aplica depozitele mari, sunt agentiile cu bugete imense. In acest context, clientul este cel care alege.

Cum pot gasi firmele de inchirieri cu cel mai mic depozit auto?

Motorul de cautare Google ne ajuta foarte mult in acest context. Acesta este una dintre putinele forme de promovare pentru o companie de rent.

Desigur, nu ajuta daca veti tasta cuvintele "companie de inchirieri masini cu garantie auto mica". Fiecare agentie se recomanda ca fiind cea mai ieftina din piata. Deci pentru a evita falsul adevar, va trebui sa verificati la fiecare birou de inchirieri in parte, pana in momentul in care veti gasi o firma care se apropie de bugetul dumneavoastra.

Alte informatii folositoare despre garantia auto din domeniul de inchirieri masini ( actualizat pentru 2022 )

Cand se va retine din garantia auto?

In primul rand trebuie inteles faptul ca masina va trebui returnata in aceleasi conditii ca atunci cand a fost primita. Acest fapt inseamna ca ea va trebui adusa in flota cu aceeasi cantitate de combustibil.

Se retine din garantia auto, atunci cand masina nu este returnata cu aceeasi cantitate de combustibil

Daca masina a fost preluata de dumneavoastra cu 30 de litri de motorina, ea va trebui sa vina cu aceeasi cantitate de carburant la returnare. In cazul in care automobilul nu este adus cu aceeasi cantitate de motorina, atunci va trebui sa se retina din garantie. De regula, cele mai multe dintre companiile de rent a car din orasele Bucuresti si Otopeni, taxeaza clientul cu 20 Ron pe litru de combustibil lipsa.

Se retine din depozitul auto, atunci cand autovehiculul nu este returnat intr-o stare curata

Autovehiculul indiferent de situatie va trebui sa fie predat cat mai curat. Daca utilizatorul returneaza masina, aceasta va trebui sa arate impecabil. Ea va trebui sa fie curata atat la interior, cat si la exterior. In cazul in care aceasta este returnata murdara, se va retine din acest depozit. Cat se retine din garantie in aceasta situatie?

In primul rand, depinde de fiecare firma de inchirieri setarea acestui tip de penalizare. Marea majoritate a firmelor de rent din localitatile Otopeni si Bucuresti au urmatoarele penalizari:

  • pentru exterior murdar - 100 Ron penalizare
  • pentru interior murdar - 400 Ron penalizare

Cei 400 de Ron penalizare pentru interiorul murdar, se explica printr-o cheltuiala de 200 de Ron pe care firma de inchirieri o suporta.

Se retine din garantia auto in momentul in care autovehiculul este adus cu avarii produse din vina clientului

Aici, situatia devine putin mai complicata. Calculul din acest context va fi putin mai elaborat. Dupa ce a fost deteriorat de catre client, autoturismul inchiriat va trebui reparat. Costul reparatiei se va retine in mod automat din garantie. Ne intoarcem la exemplul de mai sus, pentru a intelege mai bine cum se va retine din depozitul auto in aceasta situatie. Sa spunem ca ati apelat la un serviciu de rent a car, in care ati inchiriat un Volkswagen Golf.

Din greseala si din neatentie ati fisurat parbrizul masinii. Acesta va trebui schimbat. Costul pentru schimbarea parbrizului este 250 de euro. Aceasta suma se va retine in mod automat din garantia auto. Cu toate acestea, calculul nu se va opri aici. Aflati mai multe despre acest subiect din contractul de rent a car.

Acesta a fost articolul nostru. Va vom tine la curent cu cele mai utile si mai noi informatii din domeniul inchirierilor auto. Ati vazut de aceasta data cum se comporta garantia auto si cat ar trebui sa fie valoarea acesteia. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsitul acestui subiect!


Posted in Informatii Auto | Updated on noiembrie 25, 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *