limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. Nalbei, nr. 37
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Cat trebuie sa fie garantia auto in serviciul de rent a car?

Home  >  Informatii Auto  >  Cat trebuie sa fie garantia auto in serviciul de rent a car?

Foarte multe persoane nu cunosc serviciul de inchirieri auto si cum functioneaza acesta. Ca sa intelegeti mai bine cat ar trebui sa fie garantia in sistemul de rent a car, va vom oferi cateva exemple. In primul rand trebuie sa explicam modulul clasic de rent a car si cum se aplica garantia auto.

Cat va trebui sa aiba valoarea garantia auto in serviciul de inchirieri masini?

Serviciul clasic de rent a car este destul de simplu. Se inchiriaza o masina de la compania de rent. Plata pentru numarul de zile inchiriate se face la inceputul perioadei de inchiriere. Tot la inceputul acestei perioade se depune o garantie. Aceasta garantie auto este mai degraba un gaj, din care se retine in cazul in care masina nu se intoarce in aceleasi conditii ca atunci cand a fost predata clientului.

Cum se comporta garantia auto in serviciul clasic de rent a car?

Elementul de garantie auto apartine in primul rand sistemului clasic de rent a car. Pe langa acest modul, in domeniul de inchirieri auto mai apar si alte tipuri de servicii. Astfel, sunt pachetele de inchirieri masini cu garantie partiala si fara garantie. Despre acestea vom discuta in alte articole viitoare. Deocamdata ne vom limita la subiectul din titlu, dar vom dezbate in prima situatie retinerea din garantie. Pentru a fi cat mai expliciti, vom detalia totul pe baza unui exemplu.

cat trebuie sa fie depozitul auto in serviciul de rent a car

Deci garantia sau depozitul auto este o suma de bani ce se blocheaza la inceputul perioadei de inchiriere. Aceasta poate fi retinuta si fizic, dar in cele mai multe dintre situatii ea va fi blocata pe cardul de credit.

Cand se va retine din garantia auto?

In primul rand trebuie inteles faptul ca masina va trebui returnata in aceleasi conditii ca atunci cand a fost primita. Acest fapt inseamna ca ea va trebui adusa inapoi in flota cu aceeasi cantitate de combustibil.

Se retine din garantia auto, atunci cand masina nu este returnata cu aceeasi cantitate de combustibil

Deci, daca masina a fost preluata de dumneavoastra cu 30 de litri de motorina, ea va trebui sa vina cu aceeasi cantitate de combustibil la returnare. In cazul in care automobilul nu este adus cu aceeasi cantitate de motorina, atunci va trebui sa se retina din garantie. De regula, cele mai multe dintre companiile de rent a car din orasele Bucuresti si Otopeni, taxeaza clientul cu 10 Ron pe litru de combustibil lipsa.

Se retine din depozitul auto, atunci cand autovehiculul nu este returnat intr-o stare curata

Autovehiculul indiferent de situatie va trebui sa fie predat cat mai curat. Aceeasi masina va trebui predata clientului intr-o stare cat mai curata ( de catre companie de rent a car ). Deci, atunci clientul aduce masina la returnare, aceasta va trebui sa arate impecabil. Ea va trebui sa fie curata atat la interior, cat si la exterior. In cazul in care aceasta va fi murdara, se va retine din garantia auto. Cat se retine din garantie in aceasta situatie?

In primul rand, depinde de fiecare firma de inchirieri setarea acestui tip de penalizare. Marea majoritate a firmelor de inchirieri auto din localitatile Otopeni si Bucuresti au penalizarile din aceasta categorie setate in felul urmator:

  • pentru exterior murdar - 100 Ron penalizare
  • pentru interior murdar - 400 Ron penalizare

Cei 400 de Ron penalizare pentru interiorul murdar, se explica printr-o cheltuiala de 200 de Ron pe care firma de inchirieri o suporta.

Se retine din garantia auto in momentul in care autovehiculul este adus cu avarii produse din vina clientului

Aici, situatia devine putin mai complicata. In cazul in care masina va fi returnata cu avarii, se va retine din garantia auto. Doar ca, calculul va fi putin mai elaborat. Un autovehicul dupa ce a fost deteriorat de catre client va trebui reparat. Costul reparatiei se va retine in mod automat din garantie. Oferim un mic exemplu pentru a intelege mai bine cum se va retine din depozitul auto in aceasta situatie. Sa spunem ca ati apelat la un serviciu de rent a car, in care ati inchiriat un Volkswagen Golf.

Din greseala si din neatentie ati fisurat parbrizul masinii. Acesta va trebui schimbat. Costul pentru schimbarea parbrizului este 250 de euro. Aceasta suma se va retine in mod automat din garantia auto. Cu toate acestea, calculul nu se va opri aici.

In cazul unui accident se vor mai adauga si alte cheltuieli suplimentare

Vom lua in considerare exemplul nostru de mai sus, referitor la autovehiculul Volkswagen Golf. Aceasta masina va sta in service cel putin o zi, pentru a-i fi schimbat parbrizul. Ea este inchiriata cu 30 de euro pe zi. Astfel, pe langa cei 250 de euro ( costul reparatiei ) se va mai adauga cei 30 de euro. In total vor fi 280 de euro.

Pe langa aceste costuri, trebuie sa intelegem ca masina avariata nu va mai fi niciodata la fel. Astfel, pe langa cele doua cheltuieli se va mai retine accelerarea uzurii morale. Acest concept este unul destul de ambiguu, care vine la pachet cu foarte multe elemente ce pot fi dezbatute in articole mai mari de 1200 de cuvinte. Totusi, il vom explica in cateva propozitii. Masina isi pierde din valoare in timp. Din prima zi de la achizitie, un Volkswagen Golf pierde cel putin o mie de euro. Daca acest autovehicul sufera accidente pe parcurs, se accelereaza descresterea ei in valoarea de pe piata. Acest fapt inseamna ca cu fiecare accident, ii mai scadem din pretul ei de vanzare.

Acest lucru denota ca un bun avariat nu va mai avea niciodata aceeasi valoare.

Cum se calculeaza valoarea accelerarii uzurii morale?

In exemplul de mai sus, am ajuns la suma de 280 de euro. Valoarea accelerarii uzurii morale poate reprezenta intre 20 si 50% din cei 280 de euro calculati anterior.

Acestea au fost calculele cu retinerea din garantie. Veti vedea mai departe cat va trebui sa fie valoarea garantiei auto.

Cat trebuie sa fie valoarea garantiei auto in sistemul de rent a car?

Bun. In primul rand, fiecare companie de rent a car are dreptul sa isi seteze de una singura valoarea garantiei auto. In al doi-lea rand, nu exista nici o autoritate care sa reglementeze aceasta valoare si intervalul in care sa se incadreze acest depozit. Cu toate acestea, exista un procent in care fiecare companie de rent a car ar trebui sa isi incadreze garantia auto.

Care trebuie sa fie valoarea depozitului auto?

Procentul este in felul urmator: El trebuie sa fie intre 3 si 10% din valoarea masinii pe piata. Deci, daca autovehiculul inchiriat valoreaza pe piata 10000 de euro, atunci depozitul auto va trebui sa fie cuprins intre 300 si 1000 de euro. De asemeni, luand exemplul de mai sus cu autovehiculul Volkswagen Golf. Daca este sa luam in considerare ultima versiune a acestui autovehicul, vom vedea ca pretul ei de achizitie este de 16000 de euro.

In acest caz, depozitul auto este cuprins intre 480 de euro si 1600 de euro.

Sunt companii de rent a car, care cer o garantie mai mare?

Cu siguranta! Sunt firme de rent a car, care solicita si garantii de 5000 de euro. In acest context, clientul este cel care alege. Companiile cu garantii enorme sunt destul de rare. Daca cel care apeleaza la serviciile de inchirieri auto alege compania respectiva, nu ramane decat sa ii fie respectata decizia.

Acesta a fost articolul nostru. Va vom tine la curent cu cele mai utile si mai noi informatii din domeniul inchirierilor auto. Ati vazut de aceasta data cum se comporta garantia auto si cat ar trebui sa fie valoarea acesteia. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsitul acestui subiect!


Posted in Informatii Auto | Updated on septembrie 15, 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *