limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. 23 August, nr. 79C, ap. 7
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Ce nereguli acopera asigurarea auto in domeniul de rent a car?

Home  >  Informatii Auto  >  Ce nereguli acopera asigurarea auto in domeniul de rent a car?

Pachetul de inchirieri masini fara depozit depinde de asigurarea auto. Pe langa faptul ca este inlocuita garantia, cu acest RCA; este singura forma prin care compania de rent a car are un backup in cazul unei nereguli. Cu toate acestea, asigurarea auto nu protejeaza clientul in toate situatiile. Despre aceste informatii am discutat separat in articolul precedent. Pe site-ul nostru de inchirieri, am pus la dispozitie doar indicatii folositoare din serviciul de rent a car. Despre asigurarea auto am vorbit cu lux de amanunt in foarte multe articole. Ati vazut pe blogul nostru, cand este cazul sa fie ales acest pachet de inchirieri si ca nu functioneaza la parametrii perfecti in orice situatie. De aceasta data, vom vedea cum ajuta mai exact asigurarea auto in serviciul de rent a car fara garantie. Veti afla din randurile urmatoare, in ce cazuri va proteja clientul.

Asigurarea din domeniul de inchirieri masini are o valoare destul de mica, comparativ cu cea a garantiei. Din aceasta cauza, ea nu poate acoperi fiecare problema ce apare cu masina inchiriata. In subiectul trecut, ati inteles ca asigurarea auto nu intra in functiune in urmatoarele cazuri:

  • atunci cand rezervorul masinii inchiriate nu are aceeasi cantitate de combustibil, ca atunci cand a fost primita
  • cand masina va avea daune sau dauna totala in perioada inchirierii
  • atunci cand autovehiculul inchiriat este furat

Sa intram in subiectul articolului si sa vedem, unde va este de folos asigurarea auto...

Ce defectiuni acopera asigurarea auto pe piata de inchirieri masini?

Modulul de rent a car fara garantie este unul dintre cele mai cerute pachete in ultimul timp. Indiferent de situatie, trebuie sa stiti ca asigurarea auto va acoperi doar anumite nereguli. Unul si cel mai des intalnit, are legatura cu partea de curatenie a masinii.

Daca masina inchiriata se intoarce murdara, asigurarea auto va acoperi aceasta problema

Atunci cand se inchiriaza un autovehicul, una dintre cele mai importante reguli este ca masina sa fie returnata in acelasi conditii. Acest fapt va insemna ca autoturismul va trebui sa fie prezentat fara nici o zgarietura. De asemeni, automobilul va trebui returnat cu aceeasi cantitate de carburant. Si mai mult, autoturismul nu va trebui sa fie murdar la returnare. Pentru ultima dintre situatii este o penalizare, trecuta in contractul de rent a car.

In pachetul normal de rent a car cu garantie, aducerea murdara a masinii va duce catre retinerea din depozit. Aceasta sanctiune se aplica atunci cand clientul nu aduce autovehicului curat. Suma de penalizare este trecuta in contractul de rent a car, iar acesta are conditiile stabilite de fiecare agentie in parte.

ce nereguli acopera asigurarea auto in serviciul de rent a car

Returnarea murdara a autovehiculului inchiriat, va fi suportata de asigurare

In cazul asigurarii zilnice, sanctiunea respectiva va fi ocolita. Atat companiile de rent a car Bucuresti Otopeni, cat si cele din restul tarii vor suporta aceasta neregula, o data ce a fost achitata asigurarea auto. Costul spalarii si igienizarii masinii va putea fi suportat din suma acesteia.

Asigurarea auto va ajuta in situatia in care clientul aduce masina zgariata

In articolul trecut, ati inteles ca asigurarea auto nu va avea cum sa suporte costul unei daune totale sau al unei masini furate. In cazul zgarieturilor, o data ce ai ales pachetul de inchirieri auto fara garantie Bucuresti, situatia se schimba. Clientii ce inchiriaza prin acest sistem, nu vor mai avea de ce sa fie penalizati. Cu toate acestea, va conta daca este o simpla zgarietura sau daca autovehiculul inchiriat a avut mai multe probleme.

In aceasta situatie, apar mai multe cazuri de explicat. Pentru situatia in care autovehiculul inchiriat va fi zgariat si busit, asigurarea zilnica nu va mai fi utila. Va fi considerat in acest context dauna. Desigur, vorbim din ipostaza in care clientul este vinovat de defectiunea respectiva, nu o terta persoana participanta la trafic.

Asigurarea auto va acoperi doar in cazul in care sunt simple zgarieturi

Trebuie sa intelegem ce inseamna o zgarietura si faptul ca defectiunea trebuie sa ramana doar la acest nivel. In cazul in care masina este returnata cu avarii majore, se va retine mai mult decat asigurarea auto.

Asigurarea auto va trebui sa acopere paguba produsa. Ce trebuie sa stiti, este ca nivelul asigurarii zilnice nu ajunge decat la cativa zeci de euro pe inchiriere. In cazul in care autovehiculul inchiriat va fi adus busit, asigurarea auto nu va putea acoperi valoarea pagubei produse.

Totalul RCA-ului respectiv, va ajunge foarte greu la peste o suta de euro. Aceasta suma apare doar in cazul in care o masina va fi inchiriata pentru o perioada mai mare de 8 zile. Noi am realizat un articol in trecut, in care explicam de ce functioneaza pachetul de rent a car fara garantie pentru perioadele scurte de timp. Atat noi, cat si alte firme de inchirieri masini le-am sugerat clientilor sa aleaga acest modul doar pentru intervalele scurte de rent.

Revenind la subiect, asigurarea auto va depasi cu greu o suta de euro. Dupa cum vedeti, nu va avea cum sa acopere valoarea unei daune aplicate asupra masinii inchiriate.

Ce alt element mai acopera asigurarea auto in serviciul de rent a car?

Aceasta componenta a serviciului de rent a car fara garantie, va acoperi drop off-ul intr-o alta localitate.

Drop off-ul din alta localitate este suportat de asigurarea auto

Masina va trebui returnata in aceleasi conditii si la punctul de unde a fost ridicata. In cazul in care autovehiculul va trebui predat intr-o alta localitate, va exista un cost de drop off. In situatia in care ati ales serviciul de inchirieri auto fara garantie, acest cost va fi suportat de asigurarea zilnica.

Am vrut de aceasta data sa va aratam, cand devine utila asigurarea auto. De asemeni, am dorit sa enumeram cazurile in care aceasta intra in functiune si scapa clientul de eventualele sanctiuni. Suntem una dintre cele mai transparente agentii de rent a car si incercam tot timpul sa va punem la dispozitie informatii utile.

Acesta a fost articolul nostru. Va recomandam un alt articol interesant, ce are legatura cu partea de calatorit in afara tarii cu masina inchiriata. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsitul acestui subiect!


Posted in Informatii Auto | Updated on octombrie 08, 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *