limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. 23 August, nr. 79C, ap. 7
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Ce este rent a car-ul electric si cum ajuta acest servicu de rent?

Home  >  Informatii Auto  >  Ce este rent a car-ul electric si cum ajuta acest servicu de rent?

Serviciul de rent a car vine in fata dumneavoastra cu elemente foarte utile aduse societatii. El are la baza reducerea numarului de masini, si totodata protejarea mediului inconjurator. Prin acest tip de serviciu, se va reduce poluarea aerului si se va micsora si nivelul de poluare fonica. Dar, pentru ca lumea se bazeaza pe evolutie si progres, stim ca tehnologia nu inceteaza sa avanseze. Astfel, pentru a ajuta in eliminarea poluarii din mediu, s-au creat masinile electrice. Pe langa reducerea noxelor imprastiate prin aer, ele vor atenua din poluarea fonica prin lipsa motorului. Si nu numai…

Conceptul de rent a car electric este unul destul de benefic pentru societate. El are in plan reducerea numarului de masini, care circula la activ dar si reducerea poluarii din orase. In acest articol vom discuta despre autovehiculele eletrice si serviciul de rent a car pentru masinile electrice.

De ce ar trebui sa inchiriezi o masina electrica?

Avantaje pe care le aduc in fata autovehiculele electrice

Optiunea Self-Drive

Cu ajutorul modulului ‘self drive’, puteti conduce mult mai relaxat. Desi momentan, nu s-a dezvoltat aceasta optiune la 100% din capacitate, ne asteptam ca in viitorul apropiat sa se cucereasca din ce in ce mai mult teren in randul masinilor electrice. In prezent, aceasta optiune permite masinii sa functioneze fara interventia dumneavoastra, aproximativ 60 de secunde. Cu toate acestea, trebuie sa fiti constienti ca autovehiculul va va avertiza cand trebuie sa puneti mana pe volan. Daca nu ascultati masina, aceasta se va opri din functionare.

Un bord auto interactiv

rent a car-ul electric tot ce trebuie sa cunosti

Bordul masinii electrice este destul de uzual si modern. Toate autovehiculele electrice contin un ecran tactil, unde se poate accesa clima, locatia, precum si toate comenzile autovehiculului.

Parcarea devine mult mai usoara cu un automobil electric

Parcarea este mai usoara ca niciodata. Banuiesc ca va intrebati cum? Ei bine, se poate realiza acest lucru, cu ajutorul unui numar foarte mare de camere si senzori amplasati pe masina.

Unele autovehicule electrice au modulul ‘self-parking’, unde masina se parcheaza singura, fara ajutorul dumneavoastra. Doar trebuie sa utilizati optiunile masinii, iar aceasta va incepe sa execute manevrele de una singura.

Cum arata interiorul unei masini electrice?

In cele mai intalnite cazuri, masinile electrice au interiorul spatios si comod.

Marea majoritate a masinilor electrice au integrate toate comenzile necesare la indemana volanului. Soferul masinii poate sa claxoneze, sa controleze volumul radio-ului, dar totodata sa initieze si apeluri.

Cu o masina electrica aveti mai mult spatiu decat de obicei

Printr-un autovehicul electric, aveti posibilitatea de a stoca mai multa incarcatura, fata de o masina normala. Lipsa unei motorizari lasa loc liber sub capota, oferind un loc suplimentar pentru mai multe bagaje.

Unde este amplasata bateria autovehiculelor electrice?

Daca va asteptati pana acum ca motorul se afla sub capota, ei bine in cazul vehiculelor electrice se schimba situatia. Bateria este elementul care ocupa cel mai mult spatiu in functionarea unui vehicul electric. Ea este amplasata sub automobil, neocupand niciun fel de spatiu din interiorul masinii.

Bateria masinilor electrice difera de la un producator la altul. Ele pot fi mai mici sau mari in functie de fiecare autovehicul in parte. La brand-ul renumit Telsa, masina poate merge 482 kilometri pana cand aceasta necesita sa fie incarcata. Concluzia este ca bateria masinilor electrice trebuie sa fie imbunatatita.

Sunetul audio pentru autovehiculele electrice

Pentru ca marea majoritate a acestor masini contin o tehnologie de ultima generatie, inseamna ca sistemul audio este impecabil. Unii producatori s-au jucat cu aceste sisteme audio si au creat noi elemente care nu necesita boxe. Inginerii Sennheiser au creat un sistem audio adecvat pentru vehiculele electrice. Acestia au facut sa diminueze foarte mult din spatiul masinii, prin noul concept audio. Acesta abandoneaza in totalitate tehnologia cunoscuta a difuzoarelor si foloseste suprafete plane din interiorul autovehiculului.

Probabil ca va intrebati cum este posibil asa ceva? Ei bine, aceasta inventie se foloseste de vibratii puternice, care acestea scot un sunet melodios si vibrant. Va depinde tot timpul, de ce gen de muzica ascultati!

Cum au aparut masinile electrice?

In cazul in care nu stiati, primul autovehicul electric a fost creat la inceputul anului 1900. Aceste automobile depaseau in clasament si celelalte tipuri de masini. Conform datelor din acea perioada, 28% din cele 4.100 de masini produse in Statele Unite ale Americii erau electrice.

Autovechiculele ca Wood’s Queeen Victoria Electric Car ( modelul produs in anul 1906 ), aveau mai multe avantaje decat concurentii lor cu combustibil pe benzina sau abur. Cu toate acestea, mirosul, zgomotul si vibratiile erau greu de suportat. Totodata, modelul electric functiona mult mai usor fata de restul automobilelor.

Productia de automobile electrice au atins apogeul din 1912 si a tinut pana in anul 1920. Creatorii acestora au avut parte de multe succese in perioada respectiva. In anul 1935 masinile electrice si-au pierdut din interes.

In anul 1970, masinile electrice au recapatat din atentia publicului. Ingrijorarea legata fata de poluare a fost partial responsabila pentru interesul privind dezvoltarea tehnologiei masinilor electrice. In acel an, Clean Air Act stabilea noi masuri in care statele lumii puneau la punct noi regului in privinta aerului poluat si urmau sa se indeplineasca anumite standarde de protectie. Producatorii din toata lumea au inceput sa investeasca in numar cat mai mare in dezvoltarea modelelor electrice. Spre exemplu: BMW a prezentat primul model de masina electrica la Jocurile Olimpice din vara anului 1972.

In anul 1989, din cauza limitarilor de viteza, de aspect dar si de confort, s-a facut ca adoptarea lor la scara larga sa nu se implineasca.

Cu toate acestea, masinile electrice au inceput sa isi recapete popularitatea in anii 2010. De atunci si pana cum stim ce se intampla, ce va fii este viitor si ce a fost ramane istorie. Cu acestea va multumim ca ati ramas pana la capat si ati citit articolul despre masinile electrice. Daca v-a placut nu uitati sa ne dati share pe facebook!


Posted in Informatii Auto | Updated on aprilie 28, 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *