limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. 23 August, nr. 79C, ap. 7
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Ce fac daca am probleme sau defectiuni cu masina inchiriata?

Home  >  Informatii Auto  >  Ce fac daca am probleme sau defectiuni cu masina inchiriata?

Marea majoritate a companiilor de rent a car isi verifica autovehiculele o data la 6 luni. La agentia Rent-4U nu a existat nici o situatie, in care clientul sa intampine probleme cu masina inchiriata. Cu toate acestea, aflam din intermediul platformelor de socializare ca au fost cazuri in care clientii au intampinat defectiuni la anumite vehicule inchiriate de alte firme de rent. Pentru ca pana la urma conducem un sistem mecanic care poate veni la pachet cu defectiuni din fabrica, trebuie sa intelegem aceasta situatie. Chiar daca sunt rar intalnite aceste cazuri, va trebui sa stim ce sa facem.

In randurile urmatoare vom oferi mai multi pasi ce trebuie urmati, atunci cand apar probleme la masina inchiriata. Asadar, fara sa mai pierdem timpul sa intram in subiectul acestui articol.

Ce fac daca se strica masina inchiriata? | Pasi de urmat in serviciul de rent a car atunci cand apar defectiuni la autovehiculul inchiriat

ce trebuie sa fac daca voi avea probleme sau defectiuni cu autovehiculul inchiriat in serviciul de rent a car

In primul rand va trebui sa iti pastrezi calmul. Nu se rezolva foarte multe probleme, atunci cand esti agitat pe drum. Cu toate acestea, trebuie inteles ca inainte de toate siguranta ta si a pasagerilor din autovehicul este cea mai importanta. Companiile de inchirieri masini Bucuresti Otopeni, solicita clientilor sa arunce o privire inainte de a ridica autovehiculul inchiriat.

Indiferent de situatie, o data ce a aparut aceasta problema, nu mai conteaza daca a fost verificata starea masinii sau nu. Trebuie sa stiti ce urmeaza in acest caz, dar cel mai important va fi: Sa nu incercati sa reparati masina inchiriata de unul singur.

1. Sunati instant firma de rent a car de unde ati inchiriat autovehiculul

Orice companie de inchirieri auto va trebui sa ofere suport tehnic 24 din 24 de ore. Agentia de rent a car este obligata sa raspunda la telefon si sa rezolve situatia neprevazuta in care va aflati. IN CAZUL IN CARE VEHICULUL ARE DEFECTIUNI SI NU SE POT REPARA PE LOC, AGENTIA DE RENT A CAR ESTE OBLIGATA SA INLOCUIASCA AUTOVEHICULUL RESPECTIV. In aceasta situatie NU trebuie sa reparati masina de unul singur sau sa actionati fara stirea companiei de inchirieri auto.

Agentii de rent sunt treinuiti pentru astfel de situatii, dar si pentru cazurile in care se produc accidente la masinile inchiriate. Daca sunt cazuri in care agentii de rent nu raspund la telefon, este indicat sa le faceti reclamatie la Protectia Consumatorului. Acest situatii sunt inadmisibile, iar problema clientului va trebui rezolvata cat mai urgent. Noi avem rubrica de Politia de Rent a car, unde ajutam si noi in raportarea uscaciunilor din piata de inchirieri auto.

2. Ramaneti calm si verificati starea masinii

Este posibil ca defectiunea autovehiculului inchiriat sa nu existe, ci sa fie doar o proasta functionare a masinii inchiriate. Spre exemplu, la inchirierea unei masini electrice intampinam tot timpul aceasta problema. Clientii uita sa incarce autoturismul inchiriat in timp util, iar din aceasta cauza vehiculul ramane fara baterie.

In cazul in care este o masina clasica pe baza de combustibil fosil, este posibil ca motorul sa fie supra-incalzit. Desi sunt rare aceste situatii, pot aparea chiar si la masinile mai noi ( atunci cand au defectiuni din fabrica ).

3. Conduceti autoturismul inchiriat in afara partii carosabile, evacuati pasagerii, iar daca nu poate fi deplasat semnalizati-l corespunzator

Masina cu probleme nu va trebui sa ramana pe drum. De aceea, trebuie condus intr-o parcare amenajata, iar daca nu este posibil, va trebui adus in afara partii carosabile. De asemeni, pasagerii vor trebui evacuati din autovehiculul respectiv. In cazul in care nu este posibila mutarea masinii inchiriate in afara drumului, va trebui sa semnalizati autovehiculul corespunzator.

Fiecare autoturism inchiriat trebuie sa fie dotat cu toate echiparile omologate, in cazul unui accident sau defectiuni. Acestea sunt stingator de incendiu, doua triunghiuri reflectorizante si trusa medicala. In acest caz, va trebui sa folositi triunghiurile reflectorizante pentru a semnaliza masina.

Inainte de a incheia acest subiect, vom face o mica reclama. Va recomandam pachetul de rent a car fara garantie din cadrul companiei noastre de inchirieri. Serviciul anuleaza depozitul auto in totalitate si il inlocuieste cu o suma modica, ce se plateste pe ziua de inchiriere. Vedeti mai multe despre acest serviciu din link-ul anterior.

Acesta a fost articolul nostru. Ati vazut de aceasta data, ce trebuie sa faceti, daca intampinati defectiuni la masina inchiriata. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la final!


Posted in Informatii Auto | Posted on februarie 14, 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *