limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. 23 August, nr. 79C, ap. 7
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Ce fac daca sunt implicat intr-un accident cu masina inchiriata?

Home  >  Informatii Auto  >  Ce fac daca sunt implicat intr-un accident cu masina inchiriata?

Chiar si un sofer experimentat poate avea riscul de a provoca un accident rutier. Deasemenea, exista posibilitatea ca altcineva sa produca un eveniment rutier neplacut in care sa fiti implicat si dumneavoastra. De aceea, va vom pune in vedere cum trebuie procedat intr-o astfel de situatie, mai ales cand autovehiculul pe care il conduceti este inchiriat. Daca sunteti bine informat dinainte de a inchiria un autovehicul, sansele de a fi pregatit in situatiile de acest gen si de a diminua problemele aparute in cazul unui eveniment imprevizibil rutier sunt destul de mari.

ce fac daca sunt implicat intr-un accident cu autovehiculul inchiriat

In randurile de mai jos va vom exemplifica din etapele, pe care trebuie sa le urmati atunci cand sunteti implicat intr-un accident cu o masina inchiriata.

Pasii de urmarit atunci cand sunteti implicat intr-un accident rutier cu masina inchiriata

Va lasam mai departe pentru a vedea pasii, ce trebuie urmati in cazul unui eveniment rutier, atunci cand autovehiculul dumneavoastra este de la o companie de inchirieri auto:

  • anuntati Politia in legatura cu orice accident, care implica raniri de persoane sau avarii ale vehiculului;
  • contactati imediat compania de la care ati inchiriat masina ( toate datele de contact le gasiti in contractul de rent a car, pe care l-ati semnat ), iar angajatii companiei va vor ajuta cu sfaturi;
  • obtineti informatii privind persoanele implicate in eveniment (copie dupa cartea de identitate si permisul de conducere)

Documente ce trebuie obtinute in caz de accident, furt sau dauna:

  • proces verbal: cu semnatura ofiterului de Politie, care elibereaza documentul si stampila sectiei de Politie, specificatia ca soferul se afla sau nu se afla sub influenta alcoolului.
  • autorizatia de reparatie: cu semnatura ofiterului de Politie, care elibereaza documentul, stampila sectiei de politie si ANEXA 2 ( pentru compania de asigurari ), in caz de dauna in parcare.
  • asigurarea RCA: copie asigurare RCA pentru celalalt autovehicul implicat in accident
  • certificatul de inmatriculare ( talon ): copie dupa certificatul de inmatriculare ( talon ) pentru celalalt autovehicul implicat in accident.

Ce se intampla daca persoana care m-a accidentat refuza sa faca constatarea amiabila?

In cazul unui eveniment rutier in care persoana vinovata refuza sa intocmeasca constatarea amiabila, sunteti obligat sa va prezentati la cea mai apropiata sectia de Politie de locul in care s-a petrecut evenimentul. Aici veti efectua toate demersurile necesare. Nu uitati deasemeni, sa anuntati compania in termen de maxim doua ore de la producerea accidentului.

Ce se intampla daca eu ( clientul ) am cauzat accidentul?

In cazul in care clientul este vinovat conform procesului verbal eliberat de politie, acesta va pierde depozitul = franciza casco depusa.


Posted in Informatii Auto | Posted on aprilie 4, 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *