limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. 23 August, nr. 79C, ap. 7
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Ce face si ce inseamna garantia auto in rent a car?

Home  >  Informatii Auto  >  Ce face si ce inseamna garantia auto in rent a car?

Am discutat despre garantia auto in foarte multe articole din site-ul nostru de rent a car. De aceasta data, vom finaliza aceasta serie pentru moment si vom face o scurta recapitulare. Vom intelege din acest articol, ce face si ce inseamna mai exact depozitul auto in serviciul de inchirieri masini. Pe blogul nostru de inchirieri masini, am dorit sa adaugam doar articole utile, care sa informeze clientul.

Asadar, referitor la garantia auto din serviciul din domeniul de inchirieri, am dorit sa punem la dispozitie cele mai utile subiecte. Ati vazut pe site-ul nostru, de cate feluri sunt pachetele de rent a car. Ati aflat, care sunt diferentele intre ele si cand trebuie ales fiecare sistem de inchiriere auto.

Deoarece am adus in discutie in foarte multe randuri subiectul garantiei,... Vom vedea de aceasta data ce face si ce inseamna depozitul in serviciul de inchirieri masini! Asadar,...

Ce inseamna si ce face depozitul auto in domeniul de inchirieri masini?

Cel mai de baza pachet din serviciul de rent a car, functioneaza prin garantie auto. Depozitul sau garantia auto este un gaj banesc, lasat de clientul de inchirieri masini, in momentul ridicarii autovehiculului. Aceasta suma ramane temporar la agentia de inchirieri si va fi restituita utilizatorului de rent, la predarea masinii.

Garantia auto se va comporta sub forma unui fond de incredere. Ca sa explicam mai bine: Compania de inchirieri va avea capacitatea de a lasa un bun in valoare de zeci de mii de euro, clientului care lasa o suma de bani in visteria companiei. Prin aceasta forma, fiecare actor economic va trebui sa respecte elementele financiare ale celuilalt.

De ce trebuie mentinut elementul de garantie auto in serviciul de rent a car?

Dupa cum am mentionat in randurile de mai sus, aceasta suma de bani permite firmei de inchirieri sa aiba incredere in client. Pe piata de inchirieri auto, firmele ofera posibilitatea de a-si inchiria masinile si fara garantie. Desigur, in aceasta situatie va trebui sa fie o relatie economica de win - win. Vom discuta despre acest caz in randurile de mai jos...

Revenind la conceptul de garantie auto! Trebuie sa fie un schimb eficient intre cele doua parti ( clientul si agentia de rent a car ). Firma de inchirieri auto Otopeni lasa clientului un autovehicul in valoare de peste zece mii de euro. La fel va trebui implicat un sacrificiu economic, din partea utilizatorului de rent. Astfel, apare in aceast ecuatie, garantia auto in serviciul de inchirieri masini.

ce face si ce inseamna garantia auto in serviciul de rent a car

Cum a aparut depozitul auto in domeniul de inchirieri?

Wikipedia sustine ca prima companie de inchirieri auto a fost in Germania si se numea Sixt. Nu stim daca aceste dovezi sunt unele de promovare sau care spun adevarul, dar noi avem alte informatii. Asa ca, va vom prezenta istoria asa cum o stim noi... Serviciul de inchirieri masini isi are originea inainte de anul 1900. Se spune ca in Europa, se ofereau masini spre inchiriat, dar nu din partea agentiilor de rent. Erau persoane care detineau autovehiculele respective, si le ofereau spre inchiriere celor cunoscuti.

Mai mult de atat, in 1890 in Statele Unite ale Americii au fost produse primele masini electrice, care puteau fi folosite cu un scop practic. Deoarece erau foarte scumpe, au ajuns sa fie aduse spre inchiriere. Din acea perioada, prima inchiriere s-a realizat pe baza garantiei auto. Era necesar acest gaj de catre client, pentru ca firma de rent sa fie sigura ca se va returna masina inchiriata in siguranta.

Vom face de aceasta data o paranteza pentru a va prezenta serviciul de masini electrice de inchiriat, prezentat de Rent-4U.

Cat va trebui sa fie valoarea garantiei auto in serviciul de inchirieri?

Pana la urma suntem in Romania si este democratie, iar fiecare companie de inchirieri va putea sa isi puna propriile tarife. La fel se aplica si in cazul garantiei auto. Fiecare agentie de rent va putea sa seteze nivelul propriului depozit. Cu toate acestea, sunt anumite reguli dupa care fiecare firma de rent se va orienta. Noi am facut un articol mai detaliat, in care descriem mult mai bine cat trebuie sa fie garantia auto in rent a car.

Pentru a nu va trimite sa cititi un subiect de 1200 de cuvinte, va vom face un mic rezumat. Pe piata de rent a car, fiecare agentie a calculat garantia ca fiind un procent din valoarea masinii. Pentru ca nu se putea retine valoarea intreaga a autovehiculului, aceasta trebuia sa se bazeze pe un procent mai mic.

Ce procent are garantia auto din valoarea reala a autoturismului inchiriat?

Companiile de rent a car din Romania practica un procent cuprins intre 3 si 10% din valoarea autovehiculului adus spre inchiriere. Daca masina ce va ajunge la client, are o valoarea de 10000 de euro, depozitul auto va putea fi cuprins intre 300 si 1000 de euro. Cu toate acestea, sunt firme de rent, care au pe piata garantiile mai ridicate.

Pentru utilizatorul de rent, noi ca si firma de inchirieri avem doar un singur sfat: Nu incercati sa urmariti tarifele, ci calitatea. Pentru a va arata cum se alege o agentie de inchirieri masini, va invitam sa intrati aici.

Se poate inchiria fara garantie auto in serviciul de rent a car?

Se va putea face cu certitudine acest lucru, iar pachetul se numeste inchiriere masina fara depozit. Este un serviciu practicat din ce in ce mai des de agentiile de inchirieri. El are la baza asigurarea auto, care inlocuieste garantia din serviciul clasic de rent a car. Aceasta este o suma, ce se plateste catre companie pe fiecare zi de inchiriere. Spre deosibire de garantie, asigurarea auto se achita catre firma. Noi am pregatit un articol, care defineste cu adevarat conceptul de asigurare zilnica auto in serviciul de rent a car.

Cu toate acestea, acest element de inchiriere nu functioneaza in toate conditiile. Spre exemplu, aceasta nu protejeaza utilizatorul de rent, in momentul in care acesta nu se intoarce cu rezervorul plin. Referitor la acest aspect, am publicat pe site-ul nostru un alt subiect ce are legatura cu utilitatea asigurarii zilnice.

Acestea fiind spuse, am vrut sa va aratam in acest articol ce face si ce inseamna cu adevarat garantia auto in serviciul de inchirieri. Trebuie sa stiti de asemeni, ca fiecare pachet de inchrieiri va avea utilitatea lui. Spre exemplu, modulul de inchirieri masini fara garantie va functiona cel mai bine pentru perioadele scurte de timp. Exista destul de multe diferente intre cele doua pachete de rent. Fiecare are utilitatea lui si fiecare functioneaza cel mai bine doar in anumite situatii. Cam atat cu garantia auto pe ziua de astazi!

Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit si va dorim: Drum Intins!


Posted in Informatii Auto | Updated on octombrie 10, 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *