limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. 23 August, nr. 79C, ap. 7
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Ce inseamna serviciul de rent a car cu plata pe minut sau pe kilometru?

Home  >  Informatii Auto  >  Ce inseamna serviciul de rent a car cu plata pe minut sau pe kilometru?

Vom discuta in acest articol despre serviciul de rent a car pe termen scurt. Dupa cum ati vazut si in subiectul trecut, acesta se imparte in doua categorii. Este serviciul de rent a car cu plata pe ziua de inchiriere. Si de asemeni, in acelasi pachet de rent se afla si sistemul de inchiriere, despre care vom discuta de aceasta data. Acest modul de inchirieri masini pliaza serviciul de rent a car, pe conceptul de car sharing. Sistemul de rent pe minut sau pe kilometru este un serviciu nou in piata de inchirieri auto. El vine cu anumite elemente separate si definitorii.

De asemeni, sistemul de rent a car pe minut sau pe kilometru se adreseaza unei categorii diferite de clienti. Ca sa intelegeti mai bine, sunt foarte putini utilizatori clasici de rent a car, ce apeleaza la acest pachet.

Cum se manifesta serviciul de rent a car cu plata pe minut sau pe kilometru?

Deoarece necesita un subiect cu totul separat, vom descrie de aceasta data toate detaliile despre acest tip de serviciu. Veti afla din randurile urmatoare, cum se poate inchiria o masina prin aceasta modalitate. De asemeni, veti stii in ce orase din Romania este practicat acest tip de inchiriere.

Inainte de toate dorim sa mentionam ca serviciul de inchirieri masini pe kilometru sau pe minut are la baza un sistem static de rent a car.

ce inseamna serviciul de inchirieri auto cu plata pe minut sau pe kilometru

Ce inseamna acest tip de serviciu?

In primul rand autovehiculele ce se inchiriaza prin acest pachet, au la baza o platforma online. Aceasta va trebui sa monitorizeze fiecare miscare a masinii inchiriate. Compania noastra de inchiriere masini bucuresti are in portofoliul de servicii si acest concept de rent. Modulul se numeste Just GO Rent a Car si a fost dezvoltat in urma cu cativa ani. Nu ne dorim in acest articol sa vorbim foarte mult despre serviciul nostru personal. Vom dori mai mult sa explicam sistemul in sine separat.

Asadar...

Cum se realizeaza inchirierea in serviciul de rent a car pe minut sau pe kilometru?

Acest modul de inchiriere are la baza mai multe autoturisme, ce sunt lasate la indemana clientului. Ele sunt parcate in locuri adecvate, de catre fostii utilizatori. Totul este destul de usor de utilizat, iar autovehiculele din acest modul de rent pot fi preluate intr-o maniera destul de simpla.

Pentru a inchiria o masina prin aceasta modalitate, compania care pune la dispozitie acest serviciu va trebui sa detina o aplicatie online. Prin acest soft, clientul se poate conecta si poate afla unde sunt localizate toate masinile serviciului. Astfel, el se poate indrepta catre masina pe care doreste sa o inchirieze, urmarind pozitia ei prin aplicatia respectiva.

Cum se inchiriaza masina prin aplicatia acestui sistem de rent a car?

Utilizatorul de rent intra in aplicatie si afla unde sunt pozitionate autovehiculele. El va selecta unul dintre ele si se va pozitiona catre automobilul ales. Masina inchiriata va fi condusa de catre sofer cu grija, stiind ca orice dauna produsa va fi retinuta.

Cel care se va folosi de masina respectiva, va fi responsabil pe tot parcursul inchirierii. Din aceasta cauza, aplicatiile care pun in aplicare aceste servicii solicita poze atat la inceputul, cat si la sfarsitul inchirierii. Fotografiile realizate permit ca acest concept sa functioneze intr-o maniera cat mai automatizata. De aceea, nu este nevoie in acest concept de rent a car de interventia unui agent.

Cum se realizeaza plata pentru serviciul de rent a car pe minut sau pe kilometru?

Inregistrarea si plata pentru acest serviciu se va realiza pe baza unui card de credit. Cardul de credit va fi inregistrat pe aplicatia respectiva dinainte sa se realizeze inchirierea. Chiar daca acesta va fi inregistrat in aplicatia online, nu se va realiza plata decat atunci cand se inchiriaza si masina. Fara inregistrarea cardului de credit, nu se va putea inchiria autovehiculul respectiv.

Din momentul in care ati urcat in autovehiculul respectiv, se vor retrage bani din cardul personal pe baza aplicatiei.

Ce trebuie sa stiti dinainte este ca: Veti fi taxat chiar daca veti folosi sau nu autovehiculul respectiv. Imediat cum ati intrat in automobil, se va considera ca v-ati folosit de el. Cu toate acestea, taxa pentru aceasta actiune este destul de mica.

Suma respectiva se retine de pe card, imediat cum ati parasit autoturismul. Chiar daca ati circulat sau nu cu autovehiculul respectiv, se vor retrage bani de pe acel card. Acum, intrebarea este:

Cum se realizeaza plata: Pe minut sau pe kilometru?

Va depinde in aceasta situatie de fiecare aplicatie de rent a car in parte. Unele dintre ele, aplica plata pe minut, iar altele pe kilometru. Cu toate acestea, din cate am observat ( si chiar si la aplicatia noastra ), va fi o suma minima de incasat. Spre exemplu: Daca ati circulat 2 kilometri cu masina respectiva, nu se vor putea incasa doar 3 Ron. In mare parte, se va retine o suma minima de 15 Ron.

Tarifele aplicatiilor, care practica aceste servicii sunt cuprinse intre 1,5 Ron si 2 Ron pe minut sau kilometru.

Carei categorii de clienti se adreseaza acest serviciu de rent a car?

In acest pachet de rent a car, utilizatorii sunt diferiti fata de clientii clasici de rent. Daca in pachetul obisnuit de inchiriere, clientii au nevoie de un autoturism care sa le fie tot timpul la dispozitie, aici preferintele sunt diferite. Pentru acest serviciu, clientii isi doresc un autovehicul, pe care sa il foloseasca pentru o perioada scurta de timp.

Acestia au nevoie de un autoturism, pe care sa il foloseasca pentru cativa kilometri sau pentru o distanta scurta din oras. Cu alte cuvinte: Au nevoie de un taxi, dar de data aceasta decid ei sa conduca.

In ce orase din Romania va fi practicat acest sistem de inchiriere?

Sistemul de rent a car pe ora sau pe kilometru nu este disponibil in toate localitatile din Romania. De fapt, este imposibila punerea in aplicare a acestui serviciu pentru toate orasele din tara. Chiar daca sunt mai multe companii care aplica acest modul de rent, el este functional doar in localitatile: Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi si Timisoara.

Acesta a fost articolul nostru. Ati aflat tot ceea ce trebuie sa stiti despre serviciul de rent a car pe minut sau pe kilometru. Dupa cum am strecurat si in randurile de mai sus, firma noastra Rent-4U are in lista de servicii acest pachet de rent. Serviciul in sine se numeste Just GO Rent a Car si functioneaza prin plata pe minut.

Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsitul acestui subiect si va recomandam sa aflati mai despre cum se poate inchiria o masina mai ieftin! Va multumim!


Posted in Informatii Auto | Updated on septembrie 14, 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *