limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. 23 August, nr. 79C, ap. 7
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Ce nu acopera asigurarea in serviciul de inchirieri auto fara depozit?

Home  >  Informatii Auto  >  Ce acopera nu asigurarea in serviciul de inchirieri auto fara depozit?

In alte articole din trecut, am discutat despre ceea se inseamna asigurarea zilnica in serviciul de rent a car. Ati vazut cu aceasta ocazie, de cate tipuri este aceasta si sub ce forme se aplica. De asemeni, ati inteles ca in serviciul de rent a car fara garantie, asigurarea zilnica anuleaza depozitul auto in totalitate. Mai mult de atat, pe blogul nostru ce contine informatii din domeniul serviciului de inchirieri auto, am vrut sa aratam cum se manifesta pachetul de inchirieri auto partial. Cu aceasta ocazie, ati inteles cum functioneaza asigurarea partiala si serviciul de inchirieri masini cu depozit partial. Chiar daca am discutat despre toate aceste informatii, nu am precizat in niciun articol ce nu acopera asigurarea auto. Nu am vorbit despre intamplarile in care acest modul va salveaza si ii ofera clientului posiblitatea de a fi protejat.

Nu vom mai face de aceasta data alte recapitulari, petru a preciza cum functioneaza asigurarea auto in serviciul de inchirieri masini. Am inteles cu totii ca in domeniul de rent a car, aceasta anuleaza garantia auto. Deci, daca doriti sa aflati mai multe detalii despre ce inseamna asigurarea auto din rent a car; sau daca vreti sa vedeti cand este cel mai optim sa fie ales un pachet de inchirieri masini fara garantie...

Asadar, in acest articol vom discuta strict despre ce ne intereseaza. Vom afla...

Ce nu acopera asigurarea auto la inchirierea unui autovehicul?

In pachetul de inchirieri auto Bucuresti fara garantie, asigurarea ia locul depozitului auto. Unul dintre elementele pe care acest tip de RCA nu il acopera in serviciul de inchirieri masini este lipsa de combustibil. Cititi randurile urmatoare, pentru a afla mai multe despre acest aspect!

Asigurarea auto nu acopera in rent a car lipsa de combustibil

Fiecare companie de rent a car este obligata sa ii predea clientului, autovehiculul cu rezervorul plin. Dupa cum am specificat si in alte articole din blogul nostru de inchirieri masini, am aflat ca autoturismul va trebui returnat in aceleasi conditii. Si, desigur, cand vorbim de conditii ne vom referi si la carburant. Masina inchiriata, va trebui returnata cu aceeasi cantitate de combustibil.

ce nu acopera asigurarea auto la inchirierea unei masini

Asigurarea auto nu va acoperi niciun litru lipsa de combustibil. De fapt si de drept, nici nu va avea cum sa acopere acest element. Ganditi-va ca situatia se aplica in felul urmator: Se inchiriaza un autovehicul ca Dacia Logan pentru 3 zile. Clientul va opta in aceasta situatie pentru pachetul de inchirieri fara garantie.

De ce nu acopera asigurarea auto din serviciul de inchirieri masini, lipsa de carburant?

In primul rand, suma fizica nu este indeajuns pentru a se acoperi aceasta pierdere. Continuand exemplul de mai sus, veti intelege... Asadar, sa spunem ca inchiriati acel Dacia Logan fara garantie, pentru 3 zile. Asigurarea zilnica din acest caz va fi de 16 euro pe zi. In rezervorul unui Logan, vor intra 45 de litri. In prezent, litrul de carburant costa 9 Ron. In cazul in care vor lipsi cei 45 de litri, va trebui sa intelegem ca cei 16 euro nu vor acoperi cu niciun calcul posibil lispa de carburant. Cei 45 de litri de carburant vor reprezenta suma de 400 de Ron.

Pentru cele 3 zile de inchiriere, asigurarea auto va ajunge la 48 de euro. Dupa cum vedeti, cei 48 de euro nu sunt de ajuns pentru a acoperi pierderea de 400 de Ron, cauzata de lipsa de combustibil.

Asigurarea auto nu va acoperi in cazul unui furt

In mare parte, clientul de rent a car este raspunzator de orice inseamna neregula cu masina inchiriata. Asigurarea auto nu poate acoperi clientul, in cazul in care autovehiculul inchiriat va fi furat. De aceasta data nici nu trebuie sa oferim foarte multe explicatii. Este totul de la sine inteles, de ce nu poate fi acoperit clientul in acest context.

O asigurare zilnica de cativa zeci de euro sau poate de cateva sute, nu va putea acoperi valoarea totala a autovehiculului. Pentru anumite companii de inchirieri si la anumite pachete, nici garantia auto nu va putea acoperi clientul in acest caz.

Toate autovehiculele inchiriate au GPS

Aceasta este o afirmatie pe care au rostit-o multi clienti in momentul in care a fost furata masina inchiriata. Din fericire, orice companie de inchirieri va trebui sa isi securizeze masinile din flota. Cu toate acestea, in cazul unei masini furate, doar una din doua se mai intorc la compania de inchirieri masini.

Din fericire, pe piata de rent a car din Bucuresti, situatia este mai optimista. Aici avem urmatorul exemplu: doar una din 4 masini furate se vor intoarce la compania de inchirieri auto. Chiar si in acest context, firmele de rent a car nu isi pot asuma sub nici o forma aceasta pierdere.

Asigurarea auto nu poate acoperi in situatia unei daune totale, cauzate din vina clientului

Un alt context in care asigurarea auto nu poate acoperi clientul la firmele ce pun la dispozitie masini de inchiriat in Bucuresti este: in cazul unei daune totale. In aceasta situatie, asigurarea auto nu acopera nici 1% din valoarea autoturismului inchiriat.

Ceea ce trebuie sa intelegem cu totii, este ca firmele de inchirieri masini sunt destinate in primul rand obtinerii de profit. Pentru ca este un serviciu comercial, fiecare agent economic este constient ca in anumite situatii vor exista si pierderi. Cu toate acestea, ele vor trebui reduse catre zero.

Atunci cand un autovehicul este adus dauna totala, pot fi doua situatii. Prima dintre ele, este cea in care accidentul este produs din vina clientului. A doua este cea in care dauna totala este realizata de catre o terta persoana din trafic. In al doi-lea caz, nu va conta daca masina a fost inchiriata cu sau fara garantie. Compania isi va recupera in acest context suma echivalenta cu valoarea autovehiculului inchiriat.

Cu toate acestea, daca ne raportam la primul caz, clientul va fi pe deplin raspunzator. In cazul in care masina este inchiriata cu garantie, se va retine valoarea masinii din depozitul auto. Dar, daca este sa ne raportam la pachetul de inchirieri auto fara garantie, situatia este diferita.

De ce nu acopera asigurarea auto in cazul unei daune totale?

Nu vom folosi pentru aceasta explicatie foarte multe argumente. Raspunsul este destul de simplu: Cativa zeci de euro, nu poate acoperi valoarea unei daune de cateva mii de euro.

Acum, ca ati vazut ce nu acopera asigurarea auto din serviciul de rent a car, in urmatorul articol vom prezenta ce fel de elemente sunt parcurse de acest pachet.

Acesta a fost articolul nostru.

Am dorit de aceasta data sa aratam, care sunt situatiile in care asigurarea auto nu va avea efect in serviciul de inchirieri masini. Pentru ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit, va recomandam un alt subiect interesant: Cum se manifesta serviciul de inchirieri auto in orasul Bucuresti?.

Va multumim inca o data ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit si va dorim drum intins!


Posted in Informatii Auto | Updated on octombrie 06, 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *