limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. 23 August, nr. 79C, ap. 7
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Ce s-a intamplat cu firma Opel dupa al doi-lea razboi mondial?

Home  >  Informatii Auto  >  Ce s-a intamplat cu firma Opel dupa al doi-lea razboi mondial?

Pentru ca in articolul trecut am vazut cum a aparut compania Opel, de data aceasta vom vedea... Ce s-a intamplat mai exact cu firma Opel dupa al doi-lea razboi mondial.

Dupa cum ati vazut si in articolul trecut a avut o ascensiune plina de peripetii, pana in anul 1939. Marea problema a fost ca dupa aceasta perioada, toata piata economica din Europa a fost distrusa.

Ce s-a intamplat cu Opel dupa al doi-lea razboi mondial?

Ei bine! In cazul in care va asteptati ca istoria Opel sa continue pe o nota pozitiva... Sa stiti ca din pacate nu va fi deloc asa. In luna Octombrie anul 1940, pe baza Ordinului de Guvern nazist, productia Opel a fost inchisa 100%.

istoria companiei opel dupa al doi-lea razboi mondial

Ceea ce nu se stie foarte exact, este ca: In urma cu cateva luni inainte, compania Opel a primit mai multe invitatii. Acestea erau din partea statului german si comunicau firmei Opel, posibiltatea de a realiza arme si munitii.

In anul 1942, compania Opel a fost fortata sa realizeze autovehicule pentru armata

Nu ne place ca spunem acest lucru, dar: Fiecare avem un pret si o limita! Activele companiei Opel au scazut destul de mult. Productia incetase, oamenii care lucrau pana atunci in fabrica, devenisera soldati sau ramasesera fara loc de munca. Deci, dupa cum vedem compania Opel era in pragul falimentului. Asa ca, in anul 1942, compania Opel a decis realizarea de autovehicule pentru razboi.

In cazul in care nu am mentionat deja in articolul precedent, firma Opel avea un model de camion,... Ce a fost proiectat si produs inainte de Marele Conflict. Acesta era camionul Opel Blitz si era construit cu mult inainte de a incepe razboiul. Autovehiculul cantarea 3 tone si a fost utilizat extrem de mult de armata Germana. Pe langa aceste camioane, compania Opel a mai fabricat in timpul razboiului, piese pentru tancuri si avioane.

Dupa cum vedem, putem trage concluzia ca au trebuit sa faca mai multe compromisuri pentru a ramane pe piata. Au reusit totusi sa reziste, in perioade in care firmele falimentau pe capete.

Dar, sa vedem totusi si ce s-a intamplat dupa al doi-lea razboi mondial.

Acest articol este realizat, de compania Rent-4U, firma ta de servicii de inchirieri auto din orasul Otopeni.

Dupa al doi-lea razboi mondial, compania Opel a suferit foarte multe schimbari si pierderi

Desfiintarea filialelor Opel din Brandenburg si Russelheim

Filiala Opel din Brandenburg distrusa dupa razbou

Dupa cum am mentionat si in articolul trecut, filiala din Brandenburg era una dintre cele mai importante fabrici Opel. Aici, era linia de asamblare a camioanelor Opel. Ea a fost contruita in anul 1935, in luna noiembrie si pana in anul 1944 a produs mai mult de 130.000 de unitati. In anul 1943, fabrica avea 4286 de angajati.

De aici incepe, tragedia companiei Opel ( adica a inceput sa se aleaga praful )...

Imediat dupa al doi-lea razboi mondial, fabrica a fost eliminata definitiv. Piesele fabricii si instrumentele de productie au fost mutate in Uniunea Sovietica.

Am mentionat in articolul trecut, ca prima fabrica auto Opel a fost creata in anul 1899. Aceasta era localizata in Russelheim. Ea din pacate, a fost distrusa in proportie de 47% de catre sovietici. Din ea au ramas doar ruine, dupa al doi-lea razboi modial.

Modelul Opel Blitz, primul model ce a mentinut pe linia de plutire compania Opel

In anul 1946, compania Opel, ajutata de Guvernul Statelor Unite au produs primul model de dupa razboi. Acesta era continuarea camionului Opel Blitz, produs din anul 1935. Era practic, acelasi model proiectat inainte de razboi.

In anul 1952, Opel Blitz a primit o noua imagine. Astfel ca, in acest an Opel Blitz a primit o forma mai rotunda. Acesta incepea sa semene acum mai mult cu pick-up truck-urile Chevrolet. Pana in anul 1970, Opel Blitz a primit mai multe forme, si...

Au reusit ca pana in anul 1955 sa devina lideri de piata pentru pick-up truck-urile usoare. Pana in acest an, Opel Blitz a fost un concurent extrem de important fata de compania Mercedes.

Modificari importante pentru modelul Opel Blitz aduse din anul 1960

Din anul 1960, motorul acestui model a crescut de la 1,9 L la 2,6 L. Modelul a fost numit Opel Blitz A si a iesit in evidenta printr-o cabina proiectata destul de diferit fata de alte modele. Proiectarea cabinei permitea mai mult spatiu de incarcare pe o lungime mai mica. Modelul a inceput din anul 1960 sa devina utilizat de catre pompieri, dar cu toate acestea...

masina de pompier opel blitz

Cu toate acestea, vanzarile pentru acest model au scazut destul de mult de-a lungul timpului. Aceasta a fost din cauza imposibilitatii de a adauga optiunea de diesel pe aceasta masina.

A urmat dupa acest model, varianta Opel Blitz B, ce a fost lansat in anul 1965. Acesta a fost ultimul dintre camioanele Opel Blitz. Fiind pe benzina, cererea pentru acest model nu era extrem de mare, de aceea...

Compania Opel a decis intr-un final sa ofere pentru acest model primul motor diesel. Acesta era de 2100 cm3. Cu toate acestea, firma Opel nu a putut recastiga cotele de piata pierdute anterior.

Ce a mai produs compania Opel dupa al doi-lea razboi mondial?

Voiam sa facem aceasta rubrica sub forma unor informatii de tipul "stiati ca". Dar nu are rost, asa ca...

Compania Opel a produs frigidere dupa al doi-lea razboi mondial

Firma Opel a produs dupa al doi-lea razboi monial... Frigidere.

Compania a devenit recunoscuta dupa razboi, pentru productia de frigidere. Practic, partea de fabrica nedemolata de la Russelheim era destinata pentru construirea frigiderelor.

Productia de frigidere nu a existat pentru o perioada lunga de timp. Ea, fiind realizata pana la sfarsitul anului 1980, atunci cand...

Gama "Frigidaire", produsa de Opel a fost vanduta companiei Electrolux.

Ce alte modele auto au mai fost produse de compania Opel dupa al doi-lea razboi mondial?

Unul dintre cele mai cunoscute modele ( dupa Opel Blitz ), a fost Opel Rekord P1. Acesta a fost produs din anul 1957. In vanzarile auto ale Germaniei de Vest, acest model era in topul vanzarilor auto, ocupand locul 2 aproape in fiecare an. A urmat dupa, o imbunatatire a acestui model. In anul 1960 a aparut modelul Opel Rekord P2. Acesta a fost produs pana in anul 1963 si a reprezentat unul dintre cele mai bune modele ale companiei Opel.

opel rekord p2

Modelul Rekord P2 era una dintre cele mai cumparate masini, fiind depasita doar VW Beetle.

Gama Rekord a continuat sa fie imbunatatita de-a lungul timpului. Ultimul model al acestei game a fost Rekord E2, ce a fost fabricat pana in anul 1986.

Cam atat despre istoria Opel dupa al doi-lea razboi mondial. Va multumim ca ati ramas cu noi pana la sfarsit, iar pe viitor vom afla... Cum au decurs ultimele 5 decenii pentru compania Opel.


Posted in Informatii Auto, Uncategorized | Updated on septembrie 16, 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *