limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. 23 August, nr. 79C, ap. 7
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Ce trebuie sa contina un contract de rent a car?

Home  >  Politia Rent a Car  >  Ce trebuie sa contina un contract de rent a car?

Contractul de rent a car este actul legal, ce reglementeaza relatia dintre compania de rent a car si client.

Veti vedea in randurile ce urmeaza, ce ar trebui sa contina un contract de rent a car.

Ce informatii va trebui sa contina contractul de rent a car?

Contractul de rent a car va trebui sa contina pe langa obligatii, toate informatiile referitoare la inchirierea masinii.

Vom enumera mai departe care sunt informatiile de baza dintr-un contract de rent.

Care sunt informatiile de baza dintr-un contract de inchirieri auto?

Contractul de rent a car va trebui sa aiba in primul rand toate partile care participa la inchiriere, si... Obligatiile lor. Fiecare din cele doua parti participante la actiunea de inchiriere va avea anumite obligatii.

ce trebuie sa contina un contract de rent a car

Obligatiile prestatorului din contractul de rent a car

Prestatorul este obligat sa ofere masina cu combustibil, incat sa i se permita utilizatotului deplasarea. Va trebui sa ii puna la dispozitie un autovehicul curat si in functiune perfecta. Va fi nevoit sa inlocuiasca masina in 24 de ore, daca aceasta a manifestat defectiuni tehnice. Trebuie sa ii ofere utilizatorului, masina din clasa aleasa de el. Atentie!!!: Sunt situatii in care clientul primeste o masina dintr-o alta categorie auto, pe aceeasi suma de bani.

Desigur, pe langa toate acestea enumerate de noi, mai sunt si altele. Dar, pe acestea sunt considerate a fi cele mai importante.

Care sunt obligatiile beneficiarului in contractul de rent a car?

Clientul sau utilizatorul va avea din pacate, mai multe obligatii decat prestatorul. Prima dintre ele, va fi ca masina sa fie adusa cu aceeasi cantitate de combustibil ca atunci cand a primit-o. De asemeni, cea mai importanta este situatia in care masina a fost adusa cu avarii produse de beneficiar.

In aceasta situatie vor fi trecute in contract, mai multe articole in care utilizatorul este apt de plata.

Sunt trecute costuri suplimentare, in cazul in care beneficiarul are sub 25 de ani. De asemeni, utilizatorul va avea de platit in plus, daca va fi inca un sofer. In cazul in care masina va iesi din Romania, se vor aplica la fel, alte cheltuieli suplimentare. Daca autovehiculul este restituit in cononditii mizere, se vor aplica la fel ca si in celelalte randuri, alte penalizari.

Pentru masinile ce au fost inchiriate de la sediu si au drop-off in alta localitate, vor fi adaugate taxe in plus.

Indiferent de toate conditiile, penalizarile de combustibil, sanctiunile aplicate in cazul in care masina nu este curata, cheltuieli supliment... Credeti-ne, ca cele mai importante pentru utilizator vor fi taxele si penalizarile ce apar atunci cand masina este returnata cu daune.

Atentie!!!: Ceea ce urmeaza va fi cel mai important element din tot contractul pentru beneficiar. Chiar daca aceste situatii sunt intalnite extrem de rar, este bine sa le cititi dinainte de a semna contractul. In aceste paragrafe costurile vor depasi extrem de mult asteptarile dumneavoastra.

Cum este sanctionat beneficiarul, daca masina este returnata cu daune?

Urmatoarele paragrafe sunt destinate beneficiarului.

In cazul in care masina este inchiriata pe baza unei garantii: Foarte multe companii de rent a car aplica in aceste conditii o garantie de baza. Aceasta garantie este retinuta  in totalitate sau partial. In contractul de rent a car, anumite companii stipuleaza ca vor putea retine intreaga garantie, chiar si... Pentru cea mai mica zgarietura.

Va vom da aici un mic sfat: Incercati sa inchiriati masina fara garantie auto!

De asemeni, in cazul in care dauna depaseste garantia auto, unele companii pot retine prin contractul semnat 60% din valoarea masinii. Vom oferi un mic exemplu.

Sa presupunem ca ati inchiriat o masina unde garantia auto a fost de 500 de euro. In urma unui accident produs de dumneavoastra, dauna provocata a fost de 600 de euro. Daca nu cititi contractul cu atentie si nu sunteti atent la aceste conditii, veti afla ca veti avea de platit cateva mii de euro.

Cititi contractul de rent a car cu atentie!

Daca apar astfel de articole in contractul de rent a car refuzati cu fermitate firma.

Daca aleg asigurarea zilnica, atunci se vor retine alte sume in cazul unei daune?

Raspunsul din pacate este: Depinde de ceea ce este stipulat in contractul de rent a car. Ceea stim deja, este ca sigurarea zilnica este mult mai sigura pentru client fata de garantia auto. Este adevarat ca foarte multe companii de inchirieri masini retin asigurarea zilnica,... Iar in cazul unei daune vor fi retinuti din nou alti bani.

Ceea ce faceti, daca doriti sa optati pentru aceasta varianta, este sa analizati inainte rubrica de asigurare zilnica. Aici, veti vedea daca asigurarea zilnica ramane singura forma de plata in cazul unei daune. Analizati contractul si pentru situatia in care dauna va depasi costul asigurarii zilnice.

Cam acestea au fost cele mai esentiale informatii ce pot aparea intr-un contract de rent a car. Desigur, pot fi si multe altele, dar acestea vor ramane cele esentiale.

Pe viitor vom posta un exemplar dintr-un contract de rent a car de la compania Rent-4U... Si vom arata cu aceasta ocazie, cum ar trebui sa arate un contract de rent a car. Pana atunci: Drive safe!


Posted in Politia Rent a Car | Posted on septembrie 16, 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *