limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. 23 August, nr. 79C, ap. 7
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Ce trebuie sa stii atunci cand apelezi la o firma de rent a car

Home  >  Informatii Auto  >  Ce trebuie sa stii atunci cand apelezi la o firma de rent a car

In acest articol vom vedea mare parte din informatiile necesare de care aveti nevoie, atunci cand inchiriati o masina.

Vom afla impreuna de ce se foleseste cardul de credit in sistemul de rent a car. De asemeni, veti intelege ce inseamna conceptul de rent a car fara garantie. Si sa nu uitam, una dintre cele mai puternice informatii: Cum sa va feriti de tepe pe aceasta piata.

Afla ce trebuie sa cunosti inainte de a apela la o firma de inchirieri auto

Sa fii refuzat de o companie de inchirieri auto sau mai mult,... Pacalita de una dintre ele nu va aduce nimic distractiv. Citind acest articol vei intelege mai bine sistemul de rent a car si vei face cu siguranta alegeri mai bune in acest serviciu.

ce trebuie sa stii inainte de a inchiria o masina

Foloseste sfaturile de mai jos, pentru a nu avea probleme atunci cand inchiriezi masina dorita.

Dar, inainte de a stii ce sa ceri de la o firma de rent a car, va trebui sa stii ce trebuie sa prezinti pentru inchiriere.

Ce documente trebuie prezentate la o firma de rent a car?

Actele cerute de catre orice firma de rent a car sunt:

  • Actul de identitate, care apartine persoanei ce inchiriaza masina
  • Pasaportul, in cazul care persoana este de cetatenie straina
  • Permisul de conducere valid

Pe langa aceste documente, o firma de inchirieri masini mai poate solicita si alte acte. Spre exemplu: Cardul de credit este un alt document. Acesta este solicitat de mare parte din companiile de rent din Romania.

Un alt element pe care firmele de inchirieri auto il solicita este numarul de rezervare. Mare parte din inchirierile auto se fac online. In aceeasi situatie suntem si noi si cele mai multe din firmele de rent a car din orasul Bucuresti, spre exemplu. Numarul de rezervare trebuie retinut si anuntat in momentul in care veniti sa ridicati masina.

Acum ca am inteles ce trebuie prezentat mai exact la o firma de inchirieri auto, vom trece mai departe la...

De ce se foloseste cardul de credit in domeniul de inchirieri masini?

Imaginati-va ca pretul de inchiriere a unei masini de 10000 de euro, este de 25 de euro pe zi. Pentru un numar de 10 zile lucratoare, o companie de inchirieri masini va castiga 250 de euro. In cazul in care masina este returnata cu daune, iar garantia auto nu acopera daunele, firma de rent va avea o pierdere mare. Pentru a echilibra aceasta balanta, a fost introdus cardul de credit pe piata de inchirieri auto.

Atunci cand se depasesc anumite elemente dpdv al garantiei, va trebui sa se acopere din cardul de credit. In acest caz trebuie sa intelegem si situatia companiilor de rent a car. Nu se pot intampla foarte des aceste situatii, deoarece ar putea duce la faliment.

Sunt firme de inchirieri auto, care inchiriaza masini fara cardul de credit?

Desigur, sunt anumite firme de inchirieri auto, care aplica sistemul de rent a car fara card de credit. Una dintre ele se numeste Rent-4U. Cardul de credit este anulat in totalitate, iar garantia auto se depune fizic direct la companie.

Ce inseamna garantia auto si cum se poate inchiria o masina fara ea?

Garantia auto reprezinta un depozit, pe care clientul il depune la inceputul inchirierii. Din garantie se retine doar daca sunt incalcate reguli din contractul de rent a car si daca masina este returnata cu avarii.

Garantia auto are capacitatea de a penaliza clientul, daca acesta nu respecta regulile. Spre exemplu: Autovehiculul inchiriat trebuie returnat cu aceeasi cantitate de combustibil ca atunci cand a fost primit. Altfel, se va retine de regula 12 Ron pe litru de combustibil lipsa. Daca masina are 10 litri lipsa, atunci suma retinuta va fi de 120 de Ron. Toata aceasta suma va fi retrasa din garantie.

Sistemul de inchirieri masini cu garantie a fost creat, pentru a proteja firma de rent a car.

Se pot inchiria masini fara garantia auto?

In orasul Bucuresti, sunt doar cateva companii ce ofera serviciul de rent a car fara garantie. Rent-4U este una dintre acestea.

Cum se comporta serviciul de rent a car fara garantie?

Conceptul este destul de simplu. O asigurare zilnica va inlocui mai departe sistemul de inchirieri obisnuite. Aceasta poate inlocui garantia in totalitate sau partial ( aici, depinde de tariful asigurarii zilnice ).

Asigurarea zilnica se plateste pe ziua de inchiriere si nu se returneaza la sfarsitul perioadei de rent, precum garantia. Aceasta este destul de mica, comparativ cu garantia auto. Spre exemplu: Pentru un Logan, garantia auto este de 450 de euro. Asigurarea zilnica totala se ridica la doar 10 euro pe zi.

Acum ca am elucidat misterul serviciului de rent a car fara garantie,... Vom trece mai departe pentru a va prezenta cum sa va feriti de anumite situatii neplacute ce pot aparea in acest domeniu.

Cum sa va feriti de tepele din rent a car?

Bun. Inainte de toate, trebuie sa stiti ca sunt situatii in care se dau tepe in domeniul de rent a car. Noi am pregatit o rubrica total separata, care este dedicata problemelor si tepelor din domeniul de inchierieri auto. Aici, vom enumera doar cum sa va feriti de situatiile neplacute ce pot aparea in domeniul de inchirieri auto.

Faceti poza la masina in momentul in care o inchiriati

Masina este un bun destul de valoros. Facand poza dinainte la masina propriu-zisa, veti avea dovada ca au fost zgarieturi inainte de inchirierea dumneavoastra. In acest fel, eventualele zgarieturi, la care firma de rent a car ar putea sa va acuze, nu vor putea fi justificate. Trebuie sa dovediti, ca micile nereguli ale masinii au fost inainte, ci nu pe timpul dumneavoastra.

Solicitati inainte de inchiriere si cititi contractul de rent a car

Contractul de rent a car poate avea foarte multe ascunzisuri. Poate contine numar de kilometri limitati, precum si alte nereguli. Citind si analizand acest contract, veti realiza daca sunteti ferit de orice cheltuiela suplimentara.

Acestea au fost informatiile noastre. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit si ati urmarit: Ce trebuie sa stii, atunci cand apelezi la o firma de rent a car.


Posted in Informatii Auto, Politia Rent a Car | Updated on septembrie 16, 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *