limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. 23 August, nr. 79C, ap. 7
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Cum sa inchiriezi o masina electrica? Ce trebuie stiut!

Home  >  Informatii Auto  >  Cum sa inchiriezi o masina electrica? Ce trebuie stiut!

In acest articol veti gasi informatii cu adevarat folositoare despre inchirirea unei masini electrice.

Astfel, o masina electrica difera in foarte multe privinte, fata un autovehicul conventional. Indiferent ca discutam despre modalitatea de pornire a masinii inchiriate, incarcarea acesteia si autonomia bateriei, sunt anumite elemente ce vor trebui cunoscute.

Pe langa ridicarea tarifelor la carburant ce a influentat foarte multe cresteri din ultima perioada, un autoturism electric devine totodata o alternativa mult mai convenabila. Dar, sa nu mai pierdem timpul si sa aflam cum se inchiriaza o masina electrica si ce trebuie stiut despre acest automobil.

Cum inchiriezi o masina electrica? Ce trebuie stiut despre serviciul de rent a car electric?

Pe scurt, pentru a inchiria o masina electrica fara probleme, va trebui sa analizati urmatorii factori:

  • Afla care este scopul masinii electrice inchiriate

  • Afla daca autonomia automobilului electric inchiriat satisface nevoia ta de deplasare

  • Tineti cont de faptul ca autonomia autovehiculelor electrice se schimba in functie de mediu

  • Afla cum functioneaza si cum se poate incarca masina electrica inchiriata

Una dintre cele mai mari diferente fata de inchirierea unui vehicul clasic, o reprezinta faptul ca: firmele de rent a car nu taxeaza clientul, daca autovehiculul inchiriat nu se intoarce cu bateria incarcata.

Sectorul de rent a car sustine miscarea electrica in randul autoturismelor, iar de aceea marea majoritate a companiilor se implica in acest proces. Astfel, la inchirierea unui autovehicul electric, firmele de inchirieri auto Bucuresti Otopeni ( precum si din alte localitati ) nu vor taxa sumplimentar, daca masina nu se intoarce cu acelasi nivel de baterie.

ce trebuie sa cunosti de a inchiria o masina electrica

Afla care este scopul masinii electrice inchiriate

Desi pare total neimportant, va conta extrem mult cum vei folosi autovehiculul electric inchiriat. Daca vei folosi masina electrica doar pentru cateva ore pe zi sau pentru drumuri lungi, va determina daca acest autoturism se potriveste sau nu pentru nevoile dumneavoastra.

Poate planifici o calatorie dintr-un oras in altul sau poate te vei duce cu familia intr-o vacanta de o saptamana. Motivul pentru care vei inchiria acest autovehicul, va fi in stransa legatura cu autonomia bateriei.

Desi autovehiculul electric aduce foarte multe elemente pozitive, bateria va reprezenta un impediment in anumite situatii

Durata bateriei poate fi o problema destul de mare. Pentru un traseu ca Bucuresti - Baia Mare, autovehiculul electric va avea nevoie de cel putin doua opriri pentru incarcare.

Afla daca autonomia automobilului electric inchiriat satisface nevoia ta de deplasare

Pe site-ul fueleconomy.gov aveti toate informatiile cu privire la autonomia oricarei masini electrice. Platforma va ofera posibilitatea de a compara range-urile dintre mai multe tipuri de autovehicule electrice.

Cu toate acestea, compania de inchirieri va trebui sa aiba aceste informatii disponibile pe site. Indiferent, daca detii un sistem de alimentare in apropiere sau in propria locuinta,... a stii cat de departe poti merge cu un vehicul electric este un factor extrem de important.

De asemeni, trebuie sa stiti dinainte ca incarcarea autovehiculului electric inchiriat poate dura de la jumatate de ora, pana la o zi intreaga. Va depinde totul de masina electrica inchiriata si de sursa de alimentare.

Trebuie mentionat ca autonomia autovehiculelor electrice se schimba in functie de mediu

ce stii despre inchirierea unei masini electrice

De aceasta data ne referim la conditiile de drum, cele climatice si sistemul de conducere a persoanei care inchiriaza. In articolul cum va fi piata de rent a car pana in anul 2024, noi am specificat ca sectorul se indreapta catre folosirea autovehiculelor electrice.

Cu toate acestea, va trebui sa stim cum ne adaptam pentru a folosi aceste autoturisme.

Majoritatea masinilor electrice au raza medie de 300 de kilometri. Ea variaza in functie de drum. La franari si accelerari bruste, autonomia masinii electrice va cobora destul de mult. De asemeni, daca soferul va conduce autovehiculul electric precum o masina sport, vom intampina aceeasi problema.

Iarna cand temperaturile sunt mult mai ridicate, autonomia masinii electrice va cobora cu 40%. Toate acestea sunt ecuatii trebuie sa le iei in calcul, atunci cand inchiriezi un autoturism electric.

Afla cum functioneaza si cum se poate incarca masina electrica inchiriata

Trebuie mentionat dinainte ca exista doar 3 tipuri de incarcatoare. Incarcatorul de nivelul 2 este cel mai raspandit si poate fi intalnit in toate statiile de incarcare comune. Ele ofera 30 de kilometri autonomie in doar cateva minute. Pe langa ele mai sunt incarcatoarele obisnuite de casa. Acestea sunt de nivelul 3, iar din pacate alimentarea full a unui atutorism electric poate dura si cateva zile.

Clientul de rent a car va trebui sa stie ca in functie de tipul de autovehicul ales, va fi nevoie de un adaptor. Spre exemplu: In pachetul nostru de rent a car pentru vehiculul Tesla, punem la dispozitie un adaptor special folosit pentru acest autoturism.

Incarcatoarele de nivelul 1, sunt cele de tipul Fast-Charger si permit alimentarea full a masinii inchiriate in doar o ora.

Agentul de inchiriere auto va trebui sa explice cum va fi folosita masina electrica

Fiecare armasar are propria metoda de manevrare. La fel se aplica si in cazul autovehiculelor electrice. El va trebui sa va explice ce tipuri de surse de alimentare puteti folosi, pentru a avea nivelul de baterie dorit. De asemeni, el va trebui sa explice cum se conduce autoturismul electric inchiriat.

Afla unde sunt statiile de incarcare in zona in care vei circula

Trebuie sa stiti unde veti circula cu autovehiculul electric inchiriat. In functie de drumul dumneavoastra, va trebui sa aflati daca sunt statii de incarcare in acele zone. Desi, in afara Romaniei lipsa statiile de incarcare este vizibila doar in afara localitatilor, la noi in tara, acestea lipsesc si in interiorul localitatilor.

Noi am realizat un articol in trecut, care arata cum pot fi evitate cozile ce apar la incarcarea masinilor electrice. Trebuie mentionat ca vor fi ore de varf, unde sa poate astepta 2 sau 3 ore pentru a incarca vehiculul respectiv.

Desi, in afara tarii sunt aplicatii precum PlugShare, care usureaza toata aceasta munca,... In tara noastra va trebui realizat un mic research inainte.

In Romania exista aplicatiile Plinul.ro sau PlugPoint. Cu toate acestea, sunt inca la inceput si arata doar 15% din toate sursele de alimentare disponibile.

Acum ca am aratat cum se inchiriaza o masina electrica, vom trece mai departe pentru a vedea cateva din beneficiile inchirierii acestor masini.

Ce beneficii am in serviciul de rent a car electric?

La inchirierea unui autovehicul electric, vei diminua foarte mult din costurile de inchiriere. In ultima perioada, stim cu totii care este pretul carburantului. Deasemeni, pe partea opusa, alimentarea unui autovehicul electric pentru o distanta de 300 de kilometri, poate costa si 25 de Ron.

Costul de inchiriere auto este mai mic la masinile electrice

Una din beneficiile pe care le aduce serviciul de rent a car electric Bucuresti, este un cost de inchiriere mult mai mic. Pe langa banii pe care dumneavoastra ii platiti firmei de rent a car, veti mai avea si alte cheltuieli. Cand inchiriati o masina va trebui sa alimentati. Desi pare greu de crezut, o persoana ce inchiriaza o masina pentru 10 zile, alimenta in urma cu doi ani cu 600 de Ron. In prezent, suma cheltuita pentru a alimenta acelasi autoturism este de 1200 de Ron. Din pacate, costul pentru combustibil s-a dublat.

In cazul inchirierii unui autovehicul electric, o persoana ce inchiriaza aceasta masina pentru 10 zile va cheltui doar 200 de Ron. Distanta dintre cele doua sume, ar trebui sa convinga clientii sa aleaga cea mai ieftina optiune.

Taxele de drum pentru masinile electrice sunt reduse catre zero

Cand ne referim la taxe, observam tipuri de costuri precum: taxe de drum, taxa de parcare, taxa de aeroport, taxa de autostrada, etc. In cazul autovehiculelor electrice, acestea sunt anulate.

Noi am realizat un articol, care descrie cu lux de amanunt toate avantajele inchirierii unui autovehicul electric. Indiferent ca discutam despre protejarea mediului inconjurator sau despre costurile diminuate in rent a car, este un subiect care shimba perspectiva foarte multor persoane. Acesta a fost subiectul de astazi. Va multumim!


Posted in Informatii Auto | Updated on martie 05, 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *