limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. Nalbei, nr. 37
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Citeste inainte de a inchiria o masina din Romania

Home  >  Informatii Auto  >  Citeste inainte de a inchiria o masina din Romania

Fiecare tara isi adapteaza piata economica dintr-un domeniu in functie de nivelul de trai, obiceiurile si perceptiile persoanelor care locuiesc in zona respectiva. Clientii din Romania sunt diferiti fata de cei din Europa de Vest si Statele Unite. Datorita acestui element, companiile de rent a car din tara noastra a trebuit sa se adapteze. Astfel, modalitatea prin care se inchiriaza un autovehicul in Romania, va fi diferita fata companiile de rent a car din restul Europei. In acest articol, veti afla toate informatiile necesare pentru a inchiria un autovehicul din tara noastra. Veti stii pana la sfarsitul acestui subiect, ce dificultati veti intampina dumneavoastra ca si client, atunci cand inchiriati o masina. De asemeni, veti afla ce avantaje apar atunci cand inchiriati un vehicul de la noi.

Asadar, sa nu mai pierdem timpul si sa intram in subiect...

Ce trebuie sa cunosc inainte de a apela la o companie de rent a car din Romania?

Marea majoritate a clientilor de rent a car din tara noastra se impart in doua categorii. Prima dintre acestea este reprezentata de cei care sunt plecati la munca in strainatate. A doua categorie sunt clientii de cetatenie straina, care inchiriaza autovehiculul pentru business sau turism. Ei reprezinta 90% din clientii potentiali de rent a car. Pentru ca apar doar aceste doua tipuri de clienti, companiile de inchirieri isi adapteaza serviciile in functie de majoritate. Astfel, agentiile de rent seteaza varsta minima pentru inchiriere, la 18 ani.

afla ce trebuie sa stii inainte de a inchiria o masina din romania

Varsta minima pentru inchirierea unei masini este de 18 ani

In prezent, nici o firma de inchirieri masini din Bucuresti si Otopeni nu permite inchiriea autovehiculului unei persoane mai mici de 18 ani. Ca sa intelegeti mai bine de ce apare aceasta situatie, va vom oferi un mic exemplu. Procentul persoanelor care au sub 18 ani si detin permis de conducere este foarte mic. Investitia intr-un autovehicul se va face de compania de inchirieri, doar in situatia in care acea masina isi va acoperi costurile. Mai mult de atat, autovehiculul ce va fi plasat la inchiriere va trebui sa obtina profit.

Pentru persoanele care au permis de conducere si au sub 18 ani, va trebui oferit doar un anumit tip de autovehicul. Acea masina nu va fi inchiriata foarte des. Acest lucru se intampla pentru ca nu exista cerere, care sa solicite inchiriera acelui automobil.

Nu se gasesc autovehicule pentru inchiriere, care sa fie destinate persoanelor sub 16 ani

Sa spunem ca o companie de rent a car din Bucuresti achizitioneaza autovehiculul Aixam Coupe Evo, care este destinata persoanelor sub 16 ani. Aceasta masina va fi inchiriata doar de 10 ori pe an. Pe langa faptul ca acest vehicul nu isi va recupera investitia, conducerea lui va fi destul de limitata. Legea din Romania permite ca acele automobile sa circule doar in interiorul localitatilor in care au fost inscrise. Din aceasta cauza, clientul care inchiriaza aceasta masina nu se va putea bucura pe deplin. In prezent, nu exista nici o agentie de inchirieri auto din orasele Bucuresti si Otopeni care sa inchirieze aceste masini. Si credem,... Ca nu se va schimba situatia nici pentru viitorul indepartat.

Care sunt limitele de viteza pentru a circula pe teritoriul Romaniei?

In localitate, veti avea limita de viteza de 50 de kilometri pe ora. Pentru drumurile judetene, limita admisa va fi setata la 90 de kilometri pe ora. La drumurile nationale, aceasta va creste la 100 de kilometri, iar pe drumurile europene puteti circula cu 130 de km.

Ce se intampla daca primesc amenda de viteza cu masina inchiriata?

Va conta foarte mult daca este doar amenda sau daca a fost retinut permisul. Orice companie de rent a car din tara noastra ofera asistenta in aceasta situatie. Ceea ce trebuie sa faceti dumneavoastra ca si client de inchirieri, este sa sunati imediat la compania de rent. Agentii va vor ajuta atat in platirea amenzii, cat si in recuperarea permisului de conducere.

Desigur, sunt firme care ofera acest ajutor in mod gratuit, dar sunt si companii care ajuta contra-cost. Aici, ramane la atitudinea fiecarei agentii de inchirieri.

Ce se intampla daca lovesc masina pe care am inchiriat-o din Romania?

Daca dauna este produsa din vina dumneavoastra, se va retine din garantie. In functie de valoarea pagubei, va fi blocata intreaga garantie sau doar o parte din depozitul auto. Trebuie stiut ca autovehiculul va trebui prezentat in aceleasi conditii, ca atunci cand a fost primit de client. Masina trebuie sa fie returnata in flota auto: cu aceeasi cantitate de combustibil si va trebui sa sa fie curata.

Daca dauna produsa nu este din vina mea, se va retine din garantie?

Cu siguranta nu. La inceputul perioadei de inchirere se semneaza un contract de prestari servicii. In acel document, orice firma de rent a car din tara noastra, va trebui sa stipuleze ca nu se va retine din garantie, decat daca dauna este produsa de client. Mai mult de atat, orice firma de rent din Romania are autovehiculele asigurate. Cu toate acestea, va trebui ca imediat dupa accident sa contactati agentul care v-a inchiriat masina. El va va oferi toate indicatiile necesare.

Cum functioneaza piata de rent a car din Romania?

In randurile de mai sus, am enumerat cele doua categorii de clienti. Romanii plecati la munca in strainatate se intorc in tara pe timpul verii si in perioada de sarbatori. De asemeni, Romania este o tara turistica in perioada de vara. Din aceasta cauza, turistii care vin la noi, au nevoie sa inchirieze masini in aceste anotimpuri. Din pacate, 70% din clientii de rent a car apar doar in aceste doua perioade ale anului: vara si iarna. Sunt doua anotimpuri sezoniere, iar din aceasta cauza, ajunge pana la imposibil pentru un client sa inchirieze masina dorita in aceste intervale. Cererea creste de 4 ori mai mult, iar din aceasta cauza companiile de rent a car epuizeaza foarte repede masinile din flota.

Ca sa intelegeti mai bine: In Romania, daca veti dori sa inchiriati o masina in luna August, aveti 80% sanse sa nu gasiti. Toate autovehiculele se rezerva din timp pentru aceste doua anotimpuri.

Un mic sfat pentru a inchiria pe timpul verii in Romania

Daca doriti sa inchiriati un autovehicul pe teritoriul Romaniei, ar fi de indicat sa faceti rezervarea cu mult timp inainte. Pe timpul verii, cele mai multe din companiile de inchirieri auto din Bucuresti si Otopeni au masinile ocupate. Rezervarile pentru aceste autovehicule se fac din luna Martie a anului curent.

Cel mai mare avantaj la inchirierea unui autovehicul din Romania

Toate companiile de inchirieri auto din Europa de Vest si Statele Unite, nu inchiriaza autovehicule fara card de credit. Am specificat in randurile de mai sus, ca piata de rent a car se adapteaza la marea majoritate a clientilor. Cei mai multi dintre acestia nu detin un card de credit. Din aceasta cauza, companiile de rent din tara noastra au pus la dispozitie si modalitatea de inchiriere fara card de credit.

Aici, garantia auto se poate lasa in mod fizic. Ea va fi returnata tot fizic, in momentul predarii autovehiculului. Este un element destul de important pe piata de rent a car, deoarece romanii nostri nu detin de multe ori acest card.

Cu toate acestea, se poate inchiria pe baza cardului de credit?

Desigur! Firmele de inchirieri auto din tara noastra pun la dispozitie si acest sistem de rent a car.

Acesta a fost articolul nostru. Ati vazut de aceasta data tot ceea ce trebuie sa stiti, pentru a inchiria o masina din Romania. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit!


Posted in Informatii Auto | Posted on septembrie 4, 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *