limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. 23 August, nr. 79C, ap. 7
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Romanii din Diaspora - clientii de rent a car ( a doua parte )

Home  >  Informatii Auto  >  Romanii din Diaspora - clientii de rent a car ( a doua parte )

Cu un articol in urma am discutat despre piata de rent a car si clientii, care apeleaza la acest serviciu. Ati vazut cu aceasta ocazie, care este cea mai mare categorie de clienti din acest domeniu de activitate. Cu toate acestea, vom face un scurt rezumat, pentru a intelege mai bine despre ce am vorbit in acel editorial.

Romanii plecati la munca in strainatate au reprezentat punctul de plecare in serviciul de inchirieri auto. Ca sa intelegeti mai bine, in anul 1993, cand a aparut aceasta piata, nu era o gama diversificata de clienti. In acest moment, sunt clienti de business in domeniul de inchirieri auto. Deasemeni, sunt si clientii, care inchiriaza in scop turistic autovehiculele.

Indiferent de situatie, toate aceste categorii de cumparatori, nu grupeaza nici 40% din totalul de clientelei de rent a car. Din pacate, Romania nu este precum alte tari, unde serviciul de inchirieri auto sa fie ocupat in proportie de 60, 70% de oamenii de business. Deasemeni, nu suntem o tara ca Grecia, care sa depinde in mare parte de sectorul turistic. Astfel, in tara noastra, piata de inchirieri masini se adreseaza in primul rand romanilor din Diaspora.

Romanii din Diaspora, cea mai mare parte din clientela de rent a car

In acest articol, vom afla ce isi doresc cel mai mult clientii din Diaspora. Veti afla ce fel de masini doresc sa inchirieze aceste persoane si care sunt mai exact preferintele lor.

romanii din diaspora, cea mai mare categorie de clienti din rent a car

Trebuie sa pricepem inainte de toate un singur lucru. Romanii plecati la munca in strainatate au preferinte clare, cand vine vorba de alegerea unui autovehicul. Pentru ca sunt oameni, care au plecat la munca si si-au dorit sa obtina un venit suplimentar, este foarte usor sa le intelegem nevoile. Cu toate acestea, trebuie sa ne punem in locul lor, pentru a stii exact ce isi doresc.

Ce masini isi doresc sa inchirieze muncitorii romani plecati la munca in strainatate?

Romanii din Diaspora vin in tara pentru 3 motive foarte clare. Unii dintre ei isi doresc sa viziteze familia, altii vor sa calatoreasca si in ultima instanta sunt cei care au nevoie sa isi rezolve anumite probleme urgente. In toate cele 3 situatii, ei au nevoie de inchirierea unui autovehicul.

Dupa cum vedeti, acestia depind de serviciul de rent a car. Cu toate acestea, sunt foarte putini dintre ei, care isi doresc sa isi etaleze avutia. Nu inchiriaza masini foarte scumpe, care sa apartina unui brand anume. Ei isi doresc un autovehicul care sa fie util si de multe ori sa aiba foarte mult spatiu pentru bagaje.

Majoritatea dintre ei au nevoia unui autovehicul cu un buget mediu de inchiriere. In urma unui studiu realizat cu clientii nostri romani plecati la munca in strainatate, am observat urmatoarele lucruri:

  • isi doresc un autovehicul util, care sa consume putin la drumuri lungi
  • vor o masina, care sa detina destul spatiu
  • au nevoie de un autovehicul cu un buget mediu de inchiriere

Dupa cum vedeti, pretentiile lor nu sunt exagerate. Indiferent de situatie, au nevoi specifice in momentul in care apeleaza la un serviciu de rent a car.

Marea majoritate a clientilor de rent, ce muncesc in afara Romaniei au nevoie de o masina de familie

Foarte multe firme de rent a car din orasul Bucuresti sustin ca masina ideala pentru romanul din strainatate este Dacia Logan. Desi, poate de multe ori, nu vine la pachet cu toate elementele enumerate de noi mai devreme, este totusi cel mai inchiriat autoturism din aceasta categorie de clienti. Daca familia este formata din doi sau trei membri, Dacia Logan poate fi mai mult decat utila. Cu toate acestea, pentru familii mai numeroase, va fi nevoie de autovehicule mai incapatoare.

De foarte multe ori, atunci cand un roman din strainatate solicita inchirierea unui autovehicul, va trebui sa ne gandim la consum. El nu va inchiria masina, pentru a o tine in fata casei. Acestia vor circula constant cu autovehiculul inchiriat. De aceea, o masina cu un consum de 6, maxim 7% pica ca o manusa pentru clientii din Diaspora. Fiecare firma de inchirieri auto se gandeste sa detina in flota, autovehicule care pot fi de interes pentru romanii Diaspora. Si spunem aceasta afirmatie chiar si noi, care suntem o companie de inchirieri masini cu experienta in domeniu. Ei reprezinta cea mai mare categorie de clienti pentru firmele de inchirieri din Romania.

Astfel, pentru ca sunt foarte familii formate in afara Romaniei, cele mai multe companii de rent a car s-au pregatit cu masini de familie. Mai mult de atat, fiecare dintre noi ( firmele de inchirieri ), am incercat sa adaugam in flota doar pe cele care au consumul mai redus.

Cum poate fii imbunatatita piata de inchirieri auto pentru aceasta categorie de clienti?

Sunt foarte multe modalitati de a imbunatati acest serviciu pentru romanii plecati la munca in strainatate. Pentru a face mai bine acest lucru, va trebui sa ii intelegem mai indeaproape. Astfel, compania noastra de rent a car a pus mai multe intrebari, oamenilor din Diaspora care apeleaza la serviciul de inchirieri auto.

Din intrebarile adresate lor am aflat ca aplicam cateva practici, care de multe ori ii pot incurca pe acestia.

Cardul de credit incurca clientii romani la inchirierea unui autovehicul

Firmele romanesti de inchirieri auto au adoptat aceleasi metode ca cele din Vest. Din pacate, oamenii din tara noastra si sistemul economic nu functioneaza la fel ca in afara. Agentiile de inchirieri auto din afara tarii, aplica serviciul de rent doar pe baza cardului de credit. Cine nu detine un astfel de card, va putea inchiria autovehicule de la foarte putine companii de rent.

Din pacate, nu toti romanii nostri detin un card de credit. In afara Romaniei, putem intege de ce se aplica aceasta metoda de inchiriere. Aproximativ toate persoanele din Vest au un asemenea card. Despre romanii din Diaspora nu se poate sustine aceeasi afirmatie. In contextul nostru, mai putin de jumatate au pe numele lor un card de credit si din aceasta cauza, foarte putini pot apela la serviciul de inchirieri auto. Noi, ca si firma de rent a car am pus la dispozitie un sistem numit inchirieri masini fara card de credit.

Astfel, daca doresti sa inchiriezi un autoturism si nu detii un card de credit, de data aceasta va fi posibil.

Posibilitatea de a nu gasi masini disponibile in anumite perioade ale anului

O alta problema referitoare la acest aspect, este faptul ca nu se gasesc tot timpul masini disponibile. In perioada de vara, se intorc marea majoritate a romanilor. Acest context creaza un flux foarte mare de cereri in serviciul de rent a car. Din aceasta cauza, preturile de inchiriere cresc mult si raman foarte putine autoturisme disponbile pentru inchiriere.

Din pacate, pentru aceasta situatie firmele de inchirieri nu au o rezolvare. Cu toate acestea, noi am gasit solutie, care se numeste Rent-4U System.

Acesta a fost subiectul despre romanii din Diaspora si clientii de rent a car. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsitul acestui subiect!


Posted in Informatii Auto | Updated on iunie 15, 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *