limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. 23 August, nr. 79C, ap. 7
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Clientii din rent a car - muncitorii romani plecati in strainatate ( prima parte )

Home  >  Informatii Auto  >  Clientii din rent a car - muncitorii romani plecati in strainatate ( prima parte )

Serviciul de rent a car din Romania s-a nascut in anul 1993. Inainte de acest an, au fost cateva incercari de inchirieri, dar nu putem spune ca functiona totul legal. Ca sa fim mai expliciti, la inceputul iesirii noastre din comunism, inca incercam sa descoperim cum functiona democratia. Indiferent de siutatie, la sfarsitul anului 1993 a aparut in orasul Bucuresti, prima companie de inchirieri auto. Din pacate, firma respectiva nu mai exista astazi, intrand in faliment in anul 2001. Lasand la o parte scurtul istoric al acestei firme, trebuie sa va spunem ca a dat startul pentru dezvoltarea serviciului de rent a car pe teritoriul tarii noastre.

Atat firma respectiva, cat si alte companii de inchirieri auto, au fost infiintate dintr-un motiv. Aparitia unor noi categorii de oameni cu un set nou de nevoie, avea sa declanseze acel motiv. Cu aceasta ocazie, au aparut cetatenii romani plecati la munca in strainatate. Acestia aveau nevoie mai mult ca oricand de inchirierea unui autovehicul.

Marea majoritate a clientilor din serviciul de inchirieri auto este reprezentata de muncitorii romani plecati la munca in strainatate

Ca sa intelegeti mai bine despre ce discutam in acest articol, va vom explica mai clar in urmatoarele randuri. Serviciul de rent a car din Romania si in special cel din orasul Bucuresti, avea nevoie de un pretext pentru a aparea pe piata economica. In acest context, motivul respectiv il reprezenta clientii. Chiar si prima companie de inchirieri auto s-a infiintat, pentru ca aparuse aceasta categorie de clienti.

romanii plecati la munca in strainatate, clienti de rent a car

Muncitorii romani plecati la munca in strainatate a reprezentat prima categorie de clienti in rent a car

Primii clienti din domeniul de inchirieri auto din tara noastra au fost cetatenii romani plecati in strainatate cu scopul de a munci. Acestia au depins si depind in continuare de acest serviciu. Chiar si in prezent, ei au nevoie de inchirierea unui autovehicul si reprezinta...

Categoria cea mai mare de clienti din serviciul de rent a car. Au fost primii cumparatori ai acestui sector si au ajuns sa devina rubrica dominanta din clientela de inchirieri masini.

In alte piete de rent din restul lumii, clientii de inchirieri sunt oamenii de business. Din pacate, la noi nu s-a putut aplica aceeasi metoda, pentru ca la inceputul iesirii noastre din comunism, mediul afacerist era destul slabut. Nu existau oameni de business foarte multi, iar cei care interactionau cu tara noastra, nu erau foarte potenti financiari.

Cu toate acestea, piata economica din Romania s-a dezvoltat destul de mult in ultimii 20 de ani. Astfel, au inceput sa apara foarte multe afaceri consistente in tara noastra, ceea ce a dus la aparitia clientilor de business in serviciul de inchirieri auto. In prezent, aceasta categorie de cumparatori reprezinta un procent foarte bun din totalul clientilor de rent a car. Dar sa ne intoarcem la subiectul pentru care realizam acest articol: muncitorii romani plecati la munca in strainatate.

De ce au nevoie clientii romani plecati la munca in strainatate de inchirierea unui autoturism?

Imediat cum s-a terminat Revolutia, romanii au incercat sa-si depaseasca limitele. O mare parte dintre ei au plecat in afara tarii, deoarece puteau fi remunerati pe masura. Cu toate acestea, atunci cand reveneau pe meleagurile autohtone ei aveau scopuri destul de precise:

  • unii dintre ei isi doreau sa isi viziteze familia
  • altii aveau de rezolvat anumite probleme urgente, care nu necesitau amanare
  • o alta categorie de romani isi doreau pur si simplu sa viziteze tara

Deci, aveau scopuri precise atunci cand reveneau in tara. Cei care nu avea un autovehicul disponibil acasa, aveau nevoie sa inchirieze unul. Clientii plecati la munca in strainatate a reprezentat si reprezinta in continuare cea mai mare categorie de cumparatori din serviciul de rent a car.

Despre aceasta nisa de clienti vom avea foarte multe de discutat. De aceea, am decis sa impartim acest subiect in doua articole separate. Dar, revenind la subiect...

Serviciul de rent a car ajuta romanii plecati la munca in strainatate, pentru a-si vizita familia

Vom oferi un mic exemplu, pentru a intelege in ce forma sunt ajutati cetatenii romani, cu serviciul de inchirieri auto. Sunteti cetatean romana si ati plecat la munca in Spania, pentru a aduce un venit suplimentar familiei dumneavoastra. O data pe an veniti in Romania pentru a va vizita familia. La fel ca dumneavoastra, se afla in aceeasi situatie si alti cetateni romani din Diaspora.

Foarte putini detin un autovehicul personal, pe care sa il foloseasca atunci cand se intorc acasa. Deaorece, cea mai mare parte dintre acestia sunt plecati pentru a munci, este putin probabil sa detina un autovehicul, pe care sa il conduca o data pe an. Astfel, ei apeleaza la o companie de inchirieri auto, pentru a solutiona aceasta problema.

Ce fel de masini au nevoie romanii plecati la munca in strainatate, pentru a-si vizita familia?

Depinde de fiecare data de preferintele fiecaruia dintre ei. Dupa cum am mentionat si in randurile de mai sus, pentru romanii plecati la munca in strainatate sunt 3 categorii de clienti. Astfel, cei care isi viziteaza familia, nu au nevoie de un autovehicul foarte extravagant. Nu trebuie sa afiseze statutul si bogatia detinuta. Cei mai multi dintre acestia isi doresc un autovehicul modest si util, capabil sa reziste la drumuri lungi.

Cei mai multi dintre ei, isi doresc sa inchirieze un Dacia Logan sau un alt autovehicul similar. Ei vor un autoturism, care sa consume putin si sa nu depaseasca un buget de 35 de euro pe zi. Cam atat pentru acest articol. Ati vazut de aceasta data legatura dintre romanii plecati la munca in strainatate si serviciul de inchirieri auto. De aceasta data am dezvoltat mai mult subiectul romanilor care isi viziteaza familia. Vom discuta in articolul viitor si despre celelalte categorii de clienti din rent. Tot in urmatorul subiect, vom vedea si ce procent ocupa romanii plecati in strainatate, din totalul clientelei de rent a car.

Va multumim ca ati ramas cu noi pana la final!


Posted in Informatii Auto | Updated on iunie 14, 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *