limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. 23 August, nr. 79C, ap. 7
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Cresterea cheltuielilor din serviciul de inchirieri masini ( anul 2022 )

Home  >  Informatii Auto  >  Cresterea cheltuielilor din serviciul de inchirieri masini ( anul 2022 )

Incepand din luna Octombrie a anului 2021, au existat pe piata auto o serie de majorari de tarife. Astfel, din aceasta perioada, serviciile de asigurari auto s-au triplat ca si pret. Deasemeni, au existat si o serie de mariri de preturi si in randul sistemelor private de CASCO. Pentru ca nu existau foarte multe scumpiri, a intervenit de aceasta data si statul roman. Acesta a crescut impozitul pentru anumite tipuri de autovehicule, ce aveau capacitatea cilindrica mai mare de 1,6. In randurile urmatoare, va vom explica cum s-a desfasurat acest proces de crestere a costurilor de inchirieri auto. Deasemeni, veti afla ce se intampla cu situatia serviciului de rent a car in viitorul apropiat.

Incepand din luna Octombrie, foarte multi agenti economici ( persoane fizice si juridice ), sustineau ca firmele de asigurari nu deconteaza suma, care ar trebui sa fie perceputa in caz de accident. Deasemeni, o mare parte dintre ei, au reclamat situatiile dificile prin care suntem nevoiti sa trecem, atunci cand vrem sa ne recuperam banii din asigurare. Astfel, agentiile de asigurari auto au inceput sa fie asaltate cu reclamatii.

In contextul respectiv erau foarte multe agentii de rent a car, care incercau sa isi repare masinile avariate de clienti, pe baza acestor rca-uri. Uneori erau posibile aceste reparatii, alteori cheltuielile erau suportate de birourile de rent. Indiferent de situatie, companiile din acest sector s-au obisnuit cu acest procedeu. Tot in luna Octombrie a acestui an, una dintre cele mai mari companii de asigurari a falimentat. Aceasta se numea City Insurance, iar majoritatea firmelor de inchirieri masini erau abonate la aceasta agentie de asigurari.

Cum au crescut costurile firmelor de rent a car?

Alte agentii de inchirieri auto din Bucuresti, care isi doreau ca lucrurile sa functioneze in parametrii normali, nu au apelat la aceasta companie de asigurari auto. Cu toate aceaste, cele mai multe dintre ele si in special cele mai mici erau dependente de City Insurance. Marea problema a aparut la falimentul acesteia. In acel moment, majoritatea companiilor de asigurari auto au crescut in mod exponential tarifele la RCA-uri. Preturile lor au fost de...

cum au crescut costurile din serviciul de rent a car

Cu cat au crescut tarifele asigurarilor auto in serviciul de inchirieri masini?

Preturile lor s-au triplat in anumite situatii. Pentru masinile cu motoare mici, tarifele asigurarilor auto s-au dublat. Deasemeni, in cazul masinilor cu motor de peste 1.6, tarifele rca-urilor s-au triplat. Din aceasta cauza, foarte multe firme de inchirieri auto, au fost fortate sa aleaga una din cele 3 metode:

  • Sa creasca tarifele de inchirieri auto, pentru fiecare autoturism in parte
  • Sa aplice optiunea pentru kilometri nelimitati
  • Sa pastreze tarifele mai mici si sa fie micsorata rata de profitabilitate

Scumpirea asigurarilor auto au fortat firmele de rent a car sa adopte decizii importante, referitoare la tarifele lor

Cele mai multe dintre agentiile, care practicau servicii de rent a car au crescut din tarife. Marirea de preturi a fost realizata, din cauza majorarii acestui RCA. Desigur, dupa cum am mentionat si in randurile de mai sus, unele dintre companii au decis sa pastreze tariful fix. Altele au decis sa aplice optiunea pentru kilometri nelimitati. In randurile de mai jos, va vom oferi detalii si despre cresterea sistemului de Casco din sectorul de inchirieri, precum si majorarea impozitului.

Cresterea serviciului de Casco in piata de inchirieri masini

Un alt element din lista de cheltuieli majorate ale serviciului de rent a car, a fost sistemul Casco. Acesta a afectat atât persoanele fizice, ce își doreau un plus de protecție, cât și entitățile juridice. In cadrul firmelor, cele mai surprinse de aceste creșterile Casco, erau companiile de rent a car.

Deasemeni, în cadrul sistemului de Casco aplicat pentru sectorul de închirieri auto, tariful acestuia era cu 30% mai mare, făta de persoanele fizice. Astfel, chiar și inainte de aceasta creștere, companiile de transport și de închirieri auto, plăteau mai mult fata de o persoana obișnuită.

Cu cât a crescut sistemul Casco din serviciul de rent a car?

Preturile pentru Casco, aplicate asupra agențiilor de închirieri auto s-au dublat. Astfel, tarifele de Casco aveau acum valoarea dubla. În unele situații și analizând creșterea de preț pentru masinile mai mari, s-a observat o majorare de trei ori mai ridicata.

Cresterea pentru sistemul Casco se realizeaza in functie de capacitatea cilindrica a autoturismului. Deasemeni, se inregistreaza si situatia fiecarui autovehicul in parte. In situatia in care masina inchiriata a avut accidente in trecut, aceasta va fi cu mult mai ridicata.

Cresterea impozitului pentru autovehicule

De la inceputul anului 2022, statul roman a crescut impozitele pentru anumite autovehicule. Astfel, masinile care au motorul de peste 1.6 centimetri cubi au avut o majorare a impozitului cu 30%. Cresterea respectiva, s-a aplicat atat pentru persoanele fizice, cat si pentru entitatile juridice.

Din pacate, firmele de inchirieri masini au avut foarte mult de suferit in urma acestor majorari. Astfel, dupa aceste cresteri, putine agentii au mai putut tine de pret. Sa analizam situatia in felul urmator: Dupa cresterea de Rca si Casco, s-a realizat si ridicarea nivelului pentru impozite.

Trebuie stiut ca in anumite situatii, impozitul auto nu era mic nici la inceput. Chiar daca tariful pentru un Dacia Logan cu motor 1.4 este de 80 de Ron pe an, pentru alte tipuri de autovehicule, impozitele auto sunt si erau cu mult mai ridicate. Spre exemplu: Pentru un Mercedes ML350 cu motor de 3.6, impozitul auto va fi de 5900 de Ron.

Anul trecut, pentru acelasi tip de autovehicul, impozitul auto era calculat la 4900 de Ron. Dupa cum vedeti, au crescut extrem de mult cheltuielile unei companii de rent a car. Cu aceasta ocazie, se anticipeaza o majorare a preturilor din sectorul de inchirieri auto. Deasemeni, aceasta crestere va fi abordata de toate agentiile de rent. Va depinde de fiecare agentie, cum va aplica acest standard nou de tarife. Din cate am vazut pana in acest moment, unele au impus optiunea de kilometri nelimitati, iar altele au lasat tarifele sa creasca natural.

Acesta a fost articolul nostru. Ati vazut de aceasta data, majorarile de costuri din serviciul de rent a car. Din pacate, toate companiile de inchirieri masini au fost afectate de aceste cresteri de pret. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsitul articolului!


Posted in Informatii Auto | Updated on iunie 21, 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *