limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. 23 August, nr. 79C, ap. 7
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Au crescut tarifele din piata de rent a car din Romania

Home  >  Informatii Auto  >  Au crescut tarifele din piata de rent a car din Romania

Serviciile de rent a car din România și în special cele din București, au trecut în ultima perioada printr-un proces de adaptare. Companiile au avut de suportat în ultimul timp, creșterea unui numar foarte mare de costuri. Astfel, cele mai multe dintre agențiile de rent a car au fost forțate sa aplice una din cele doua metode:

  • Creșterea naturala a tarifelor în sectorul de închirieri masini
  • Adoptarea opțiunii pentru kilometri nelimitați

În rândurile următoare, vom discuta mai multe despre creșterea de tarife din acest sector de activitate. Vom afla când au început agențiile de închirieri mașini din București sa pună în aplicare aceste măriri de preturi. Deasemeni, vom știi la sfârșitul acestui articol, cu cât a fost realizata majorarea de tarife din domeniul de rent a car.

Creșterea de preturi din zona de închirieri auto

În ultimul an, au existat o serie de măriri de preturi pentru anumite costuri vitale ale sectorului de rent. A crescut prima data tariful Asigurării Zilnice Obligatorii. Imediat după, a fost pusa în aplicare și mărirea tarifului pentru sistemul de Casco. Noile preturi au intrat in functiune, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru entitățile juridice.

s-au marit preturile pentru serviciile de inchirieri auto

Majorarea de tarife pentru aceste costuri nu s-a realizat în mod treptat. Ea a fost pusa în aplicare în mod direct. Drept urmare, toate agențiile de închirieri auto au trebuit sa își reanalizeze bugetul. Din aceasta cauza, cele mai multe dintre ele au încercat sa tina de prețul de închiriere, sperand sa se restabilizeze piata.

Din păcate, totul s-a agravat în momentul în care...

De ce au crescut tarifele în serviciul de rent a car?

Majorarea de costuri pentru RCA și Casco a fost semnificativa. În cazul agențiilor de închirieri mașini și a firmelor de transport, preturile asigurărilor și a serviciilor de Casco erau cu mult mai mari, chiar și în trecut. Din luna Octombrie a anului 2021, tarifele pentru aceste pachete au crescut de doua ori. Deasemeni, pentru anumite categorii de autoturisme, RCA-urile au ajuns la un preț triplu.

Iar dacă nu credeați ca lista s-a sfârșit!? Ei bine, Administrația Locala a orașului București a crescut impozitul pentru anumite categorii de autovehicule.

Pentru masinile cu motorul mai mare de 1.6 centimetri cubi, impozitul auto s-a mărit cu 20%. Fata de anul trecut, unde automobilele aveau impozitul de 4500 de Ron, a urmat o crestere de pret, ajungand dupa anul 2022 la 5500 de Ron. Creșterea s-a realizat după luna Ianuarie, a anului în curs.

Au încercat firmele de închirieri mașini sa tina de preturi?

Cele mai multe firme ce efectuau servicii de închirieri mașini pe raza municipiului București au ținut în prima situație de preturi. Era și normal ca fiecare manager de flota sa tina de tarife. Și deasemeni, cu toții am sperat ca preturile costurilor sa revina la normal.

Din păcate, dorința respectiva nu a putut fi pusa în aplicare. O data cu mărirea impozitelor auto, foarte multe agenții de închirieri mașini au cedat și au pus în fata clienților o noua lista de tarife. În toată aceasta majorare, au fost companii de rent care au schimbat metoda de închiriere.

După cum am menționat în rândurile de mai sus, unele companii din sectorul de închirieri masini, au mers pe opțiunea de kilometri nelimitați. Prin aceasta forma, agențiile setau un număr de kilometri pe ziua de închiriere. În cazul în care clientul depasea acea limita, întra în funcțiune optiunea respectiva. Marja de limita era setata între 150 și 200 de kilometri. Totalul ce era peste acea limita, se calcula la sfârșit și se plătea ce era suplimentar.

Cu cât s-au mărit preturile din serviciile de închirieri mașini?

Creșterea de tarife nu s-a realizat cu același procent pentru toate automobilele. Deasemeni, fiecare agenție avea puterea de a-si seta propriile preturi de rent. Cu toate acestea, in randurile ce urmează va vom expune o lista de tarife pentru serviciile de închirieri auto din anul 2022.

Lista este realizata, studiind tarifele mai multor companii de rent a car din București.

O noua lista de preturi pentru serviciile de închirieri auto

  • Pentru închirierea autovehiculului Dacia Logan, tariful de rent va începe de la 29 de euro pe zi
  • La serviciul de închiriere pentru masina Volkswagen Passat, prețul va începe de la 39 de euro pe zi
  • Masina Mercedes ML 350 are de aceasta data tariful de închiriere începând de la 140 de euro pe zi
  • Pentru automobilul Renault Captur, tariful de rent a car începe de aceasta data de la 85 de euro pe zi
  • Masina Audi A1 va fi închiriată de la 75 de euro pe zi

Creșterea de preturi, realizata în domeniul de închirieri auto a fost destul de mare. Dacă ar fi sa luam în considerare procentul de mărire al tarifelor, putem vedea ca firmele de rent a car au crescut preturile de închiriere cu un procent situat pe intervalul de 20 și 35%.

Are creșterea de tarife din domeniul de închirieri auto justificare?

Desigur. Nu doar ca are justificare, dar analizând mai multe păreri ale firmelor de închirieri mașini am constatat următoarele:

  • Creșterea de tarife din serviciul de rent a car s-a realizat doar pentru a acoperi cheltuielile
  • Sunt foarte puține companii de închirieri auto, care si-au dorit prin aceasta creștere sa obțină o rata de profit mai mare
  • Era necesara, pentru a fi acoperite cheltuielile

Acesta a fost articolul nostru. Daca doriti sa aflati mai multe informatii referitoare la domeniul de inchirieri auto! Ați văzut de aceasta data, ce a reprezentat creșterea de preturi din serviciul de rent a car. Va mulțumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit!


Posted in Informatii Auto | Updated on iunie 23, 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *