limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. 23 August, nr. 79C, ap. 7
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Cu ce va fi inlocuita bateria masinii electrice cand nu va mai fi litiu?

Home  >  Informatii Auto  >  Cu ce va fi inlocuita bateria masinii electrice cand nu va mai fi litiu?

In primul rand, dorim sa specificam ca realizam acest articol spre informarea firmelor din rent a car; Dar, cu toate acestea, informatiile din randurile de mai jos sunt destinate tuturor persoanelor interesate de acest subiect. Serviciul de inchirieri auto se indreapta catre o piata de autovehicule electrice. Cu aceasta ocazie, vrem sa vedem daca masinile electrice vor fi sustenabile pentru domeniul de rent a car. De aceasta data, nu vom face referire la sectorul de rent a car si ne vom limita la litiu, rezervele sale si inlocuitorul acestuia pentru bateria electrica. In acest articol, vom discuta strict despre ce ne intereseaza: va putea fi ocolit litiul in bateriile electrice, daca se vor epuiza rezervele pentru acest element?

In al doi-lea rand, fiind o companie de inchirieri auto din Otopeni si Bucuresti, am inceput sa ascultam cerintele pietei. Vedem ca tot mai multe persoane se indreapta si se vor indrepta asupra autovehiculelor electrice. De aceasta data, ne dorim sa aflam daca rezervele de litiu sunt indeajuns, pentru a sustine productia autoturismelor electrice pentru o perioada mai lunga de timp. In cazul in care nu pot sustine cererea, vom afla cu ce poate fi inlocuit litiul din baterie electrica.

Litiul. Rezervele de litiu. Inlocuirea acestui element pentru masina electrica. Rent-4U ( solutii de rent a car din Bucuresti si Otopeni )

Litiul este cel mai important element in fabricarea bateriei unei masini electrice. Aflam ca in prezent sunt utilizate 8 kilograme de litiu, pentru a fabrica bateria unui autovehicul electric. Deasemeni, vedem ca pretul pentru 1 kilogram de litiu costa cel putin 17 dolari. Desigur, in fabricarea unei baterii electrice intra mai mult decat litiul, ca material. In confectionarea acesteia, sunt folosite metale precum: Nickel, Cobalt, etc. Cu toate acestea, se presupune ca rezervele pentru Litiu se indreapta catre epuizare. Sa vedem daca sunt sau nu adevarate aceste afirmatii si sa aflam daca va putea fi inlocuit Litiul cu un alt element chimic.

cu ce va fi inlocuita bateria din autovehiculul electric, cand se vor epuiza rezervele de litiu

Care sunt rezervele de litiu ale planetei?

Ne gandim inainte de toate ca nu putem sa pasim de pe acum pe Marte, pentru a vedea daca avem litiu si pe aceasta planeta. Plus ca, Elon Musk ne-a anuntat ca mai are mult timp de lucrat la proiect... Vrem sa vedem care sunt rezervele de litiu ale planetei noastre si cati ani poate sustine productia de baterii pentru masinile electrice. Vom face si o mica paranteza pentru a va prezenta serviciul nostru de rent a car electric Bucuresti. Acum sa revenim la subiect!

Astfel, aflam ca rezerva totala globala de litiu este de 14 milioane de tone. Productia de tone a fost in anul 2018 pana in 100000 de tone. Chile si Australia au fost cei mai mari exportatori de litiu. Doar cele doua impreuna au produs 67000 de tone. Toate aceste informatii sunt oferite de compania Volkswagen.

Care sunt rezervele de litiu in anul 2022?

Nu avem date concrete in prezent despre rezervele de litiu. Cu toate acestea, putem sa facem anumite preconizari. Site-urile de specialitate, sustin ca in anul 2018 productia de litiu era de 4 ori mai mica fata de cea din prezent. Acum, masinile electrice reprezinta doar 1% din numarul de autovehicule din lume si anticipam o crestere uriasa a acestui numar in urmatoarea perioada.

Daca in anul 2022 avem o productie de litiu de 400000 de tone, vom intelege ca rezervele globale au ajuns la aproximativ 13 milioane de tone. Din anul 2018 pana in prezent, numarul de tone extrase a crescut exponential. Vom sesiza pe mai departe ca...

Rezervele de litiu terestre se vor epuiza in urmatorii 10 sau cel mult 20 de ani. Repetam: Pana in acest moment, am vorbit despre rezervele de litiu ce pot fi extrase in zonele terestre. Astfel, apare intrebarea: Exista litiu in ocean sau in mare? Iar daca exista, de ce nu poate fi extras?

Inca o data intrebarea: Care sunt rezervele de litiu ale planetei?

Oceanele planetei ne pun la dispozitie nu mai putin de 180 de miliarde tone de litiu. Oamenii de stiinta au observat ca litiul se afla si in apa sarata a oceanelor. Cu toate ca au aratat ca acest metal sa afla in apa oceanelor, nu au dovedit ca procesul de extragere poate fi unul sustenabil si profitabil.

Proiectul se afla inca la inceput, dar credem ca se va dezvolta foarte mult in viitorul apropiat. Mai mult de atat, productia de autovehicule electrice pune presiune pe aceasta idee. Obtinerea litiului din ocean, ar insemna posibilitatea de a sustine fabricarea de masini electrice pentru foarte mult timp. Cu toate acestea, proiectul va avea nevoie de:

  • finantare
  • o largire a echipei

Ce se va intampla dupa urmatorii 20 de ani, daca nu se va putea extrage litiul din ocean?

Foarte multe piete vor fi distruse si multi oameni vor muri de foame. Serviciul de rent a car va disparea in totalitate si... Glumim! Va trebui gasit un inlocuitor al litiului!

Cu ce va putea fi ocolit litiul, pentru a fi produse in continuare masinile electrice?

In cazul in care nu stiati, productia de litiu din intreaga lume a crescut, din cauza cererii pentru autovehicule electrice. In lume sunt in prezent ( tineti-va bine ): un miliard 4 sute patruzeci de milioane de masini. Dintre acestea, 1% reprezinta autovehiculele electrice. Astfel, ajungem la un milion patru sute patruzeci de mii de masini electrice. Numarul lor va creste exponential in urmatoarea perioada, iar dupa cum vedeti va avea de unde sa ocupe plaja de clienti.

Astfel, nevoia de litiu va creste si mai mult. In cazul in care acest material nu va putea fi extras din ocean in timp util, va trebui gasit un inlocuitor.

Ce inlocuitori pot aparea pentru litiul din bateriile electrice?

Nu vom discuta despre foarte multi inlocuitori, ci despre cel mai popular dintre acestia: Sarea. Sarea sau Sodiul ( Na ) este unul din elementele chimice, care se apropie cel mai mult de structura Litiului. Cu toate acestea, va avea propriile sale dezavantaje. Sodiul este de 3 ori mai greu decat litiul. Din pacate, telefoanele vor fi putin mai grele, iar masinile electrice vor avea cu 16 kilograme in plus. Dar cred ca putem suporta cu totii acest eveniment neplacut.

Acesta a fost articolul nostru.

Ati vazut de aceasta data cu ce va putea fi inlocuita bateria unui autovehicul electric, atunci cand vor disparea rezervele de litiu. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit si avem un singur sfat: Excesul de sare nu face bine!


Posted in Informatii Auto | Updated on august 14, 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *