limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. 23 August, nr. 79C, ap. 7
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Cum a fost influentat serviciul de rent a car, de cresterea pretului la carburant?

Home  >  Informatii Auto  >  Cum a fost influentat serviciul de rent a car, de cresterea pretului la carburant?

2

Serviciul de rent a car are o valoare imensa in economia globala. De la an la an, aduna in plus peste 10 miliarde de euro la nivel mondial. Mai mult de atat, valoarea acestei piete este una enorma. Cu toate ca avem anumite deviatii de la bunastarea continua a acestui serviciu, piata de rent a car evolueaza constant. Mai mult de atat, se observa din in ce mai mult dorinta firmelor de inchirieri auto de a dezvolta noi servicii pentru clientii sai. Dar, privind doar lucrurile bune, nu putem sa apreciem progresul. Astfel, in fiecare lan de grau, vor exista si neghine. De data aceasta, avem o mica problema si este nou aparuta pe poarta domeniului nostru de activitate. Din pacate, ea este influentata din exterior, iar companiile de rent a car nu au suficienta putere pentru a fi rezolvata. Vorbim in acest context de scumpirea pretului la carburant.

Din cauza razboiului dintre Rusia si Ucraina, pretul pentru combustibil a crescut enorm in ultima perioada. Aceasta crestere a afectat din pacate si piata de rent a car. Noi am vorbit in aceasta perioada cu foarte multi clienti, pentru a afla daca aceasta ridicare de tarife, le va afecta bugetul. Veti afla din randurile ce urmeaza, in ce proportie afecteaza serviciul de rent a car, cresterea pretului la carburant.

Este afectat sistemul de rent a car, de cresterea pretului la carburant?

In pachetele de inchirieri auto, nu intra doar serviciul de inchiriere propriu zis. Astfel, in sistemul de rent a car se presupune incadrarea unor taxe, care par la prima vedere costuri adiacente. Spre exemplu: Daca dumneavoastra inchiriati o masina din orasul Otopeni, vi se comunica in primul rand pretul de inchiriere. Acesta este stabilit de catre compania de rent, iar fiecare firma are dreptul de a-si seta propriile tarife.

Ceea ce trebuie sa stiti, este ca pe langa aceste costuri, apar alte cheltuieli. Astfel, daca inchiriati masina fara garantie, va fi in plus pe langa tariful respectiv, si costul asigurarii zilnice. Acesta este setat de catre compania, ce inchiriaza autoturismul respectiv. Deasemeni, atat in serviciul de rent a car fara garantie, cat si in cel cu depozit, va mai fi in plus si pretul carburantului. Din pacate, acesta nu va putea fi ocolit si va achitat de toti participantii din trafic, mai putin...

cum a influentat cresterea de tarife la carburant in serviciul de rent a car

Cei cu masini electrice. Dar, aici, intram intr-o alta discutie si nu avem cum sa acoperim totul intr-un singur articol. Aflati mai multe detalii despre pachetul de inchirieri masini electrice Bucuresti.

Cresterea pretului la combustibil, forteaza clientul de rent sa aleaga masini dintr-o categorie mai mica

Multora ne plac masinile mari. Deasemeni, multora ne plac autovehiculele de lux. Cu toate acestea, bugetul ne restrange pe toti. Mai mult de atat, pentru intretinerea lor va trebui acordat un alt buget. Din pacate, aceeasi situatie se aplica si in serviciul de rent a car.

La o simpla inchiriere, clientul de rent va trebui sa isi permita atat inchirierea autovehiculului, cat si intretinerea lui. Spre exemplu: Inchirierea masinii Mercedes Clasa A va incepe de la pretul de 160 de euro pe zi. Pe langa acest tarif, clientul va trebui sa isi permita si combustibilul pentru autovehiculul inchiriat.

Cu cat masina are motorul mai mare, cu atat este nevoie de mai mult combustibil

Masinile mari au nevoie de combustibil. Deasemeni, cererea de carburant pentru autovehiculele cu motoare mari este extrem de ridicata. Ca sa intelegem diferenta dintre costuri, atunci cand se inchiriaza un autovehicul, vom deschide un mic exemplu.

Sa ne imaginam ca inchiriem un autovehicul ca Mondeo. In serviciul de rent a car asociat autovehiculului Ford Mondeo, aflam ca pretul de inchiriere pleaca de la 44 de euro. Deasemeni, masina respectiva are un consum de 6%. La fel putem inchiria un autovehicul ca Mercedes Clasa A, care are pretul de 160 de euro pe zi ( expus si mai sus ). Aceasta masina are consumul de 19%. Cu ambele autoturisme vom parcurge un total de 200 de kilometri pe zi si vom inchiria ambele masini pentru 5 zile.

In exemplul nostru, puteam sa adaugam un alt autovehicul cu un consum mai mare, dar ramanem la Mercedes Clasa A. Este una dintre cele mai inchiriate masini din gama de lux, asa ca trebuie sa existe in exemplificarea noastra. Astfel, in cazul masinii mai scumpe, vom avea un cost pe carburant de 1710 Ron. In situatia autovehiculului Ford Mondeo, vom avea o cheltuiala de 540 de Ron.

Dupa cum vedeti, diferenta de aproximativ 1200 de Ron va fi resimtita in buzunarul consumatorului. Astfel, dupa ce am avut si discutiile cu clientii nostri, am descoperit...

Ce au de zis consumatorii de rent a car de scumpirea pretului la carburant?

Conform spuselor lor, apar doua situatii. Sunt clientii care inchiriaza masini low buget, care au tendinta de a-si calcula si pretul carburantului atunci cand inchiriaza o masina. Multi dintre acestia spun ca bugetul de inchiriere a crescut foarte mult in ultimul timp. Drept urmare, foarte putini dintre ei isi vor mai permite in urmatoarea perioada sa mai inchirieze autoturisme.

Cealalta categorie de clienti este cea care inchiriaza autoturisme de peste 60 de euro pe zi. In urma discutiilor avute cu ei am constat urmatoarele:

  • un procent mare dintre acestia vor inchiria in continuare in aceleasi conditii
  • o mica parte din aceasta categorie de clienti se vor duce catre autoturisme mai mici

Acesta a fost articolul nostru.

Am vrut sa vedem de aceasta data, cat de mult afecteaza comportomentul consumatorului de rent a car, cresterea pretului la carburant.

Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la final!


Posted in Informatii Auto | Updated on iunie 30, 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *