limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. Nalbei, nr. 37
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Cum arata un contract de rent a car si de ce sunt pacaliti clientii ( parte a doua )?

Home  >  Politia Rent a Car  >  Cum arata un contract de rent a car si de ce sunt pacaliti clientii ( parte a doua )?

Vom continua de aceasta data articolul precedent. In subiectul trecut am aflat de conditiile de inchirieri auto, predarea si returnarea masinii. De aceasta data, vom discuta despre conditiile de folosire a masinii inchiriate si plata serviciilor de inchirieri auto. Deci, sa nu mai pierdem timpul si sa intram in subiectul articolului.

Ce contin conditiile de inchiriere ale unui autovehicul?

Practic, conditiile de inchiriere ale unei masini sunt si vor fi in orice contract de inchirieri auto. In mare parte ele sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca clientul la inchirierea masinii. Astfel, veti gasi foarte putine situatii in care companiile de rent a car vor transpune si conditiile lor. Si, desigur, companiile de inchirieri auto ar putea trece extrem de multe clauze pe care ar fi obligati sa le indeplineasca.

Ce conditii ar trebui sa indeplineasca compania de rent a car ( si nu sunt stipulate in contractul de inchirieri auto )?

Asistenta si suport tehnic non-stop

Una si cea mai importanta ( la fel ca si in articolul trecut ), este sa ofere suport si asistenta tehnica indiferent de ora. Firma de inchirieri auto este obligata sa raspunda oricarei solicitari indiferent de ora. Clientul trebuie sa se simta in siguranta si trebuie sa stie ca in orice situatie, va fi un agent capabil sa revolve problema nou aparuta.

contract de inchirieri auto

Conditia de a livra si ridica autoturismul inchiriat in orice zona din Romania

Masina este inchiriata pana la urma de la o companie din Romania. El inchiriaza masina prin site-ul companiei de rent a car. In momentul inchirierii, clientul poate ridica masina de oriunde din tara si... La fel o si poate preda. Vor fi fara doar si poate cheltuieli suplimentare, ce vor fi suportate de client, dar... Daca clientul va decide sa predea masina in Alba-Iulia, cu toate ca firma de rent a car este din Bucuresti, nu va trebui sa existe nici o problema.

Conditia de a nu impune nici o limita de kilometri

In mod normal, clientul nu trebuie sa aibe o limita de kilometri. Desigur, trebuie sa fie o modalitate de a proteja compania de rent a car, iar de aceea: Marea majoritate a companiilor de inchirieri masini din orasul Bucuresti ( spre exemplu ), stipuleaza un maxim de 450 de km pe zi. Cu toate acestea, sunt firme de inchirieri masini care stipuleaza limite de 200 de km pe ziua de inchiriere. De aceea, trebuie sa cititi intregul contract, mai ales rubrica de Predare si primire a autovehiculului.

Ce conditii trebuie sa indeplineasca clientul prin utilizarea autovehiculului?

In contractul de inchirieri auto, vor fi in prima instanta cateva conditii de baza. El va fi obligat sa nu subinchirieze masina, sa nu transporte pasageri contra cost. Orice urma de a produce venituri pe baza masinii inchiriate, vor fi total interzise. Tot clientul va fi obligat sa nu tracteze nimic cu autovehiculul inchiriat si sa nu produca nici o dauna voita asupra masinii. Va trebui sa nu conduca masina in stare de ebrietate sau sub influenta altor substante. Tot clientul va trebui sa ( si aceasta conditie este una de care nu tin cont multi clienti ) conduca masina numai pe drumuri asfaltate.

Nu va trebui sa conduca autoturismul pe drumuri de tara, de piatra sau forestiere. Credeti-ne ca este o conditie pe care trebuie sa o indepliniti si de care sa tineti cont. Compania de rent a car poate verifica drumul masinii prin GPS.

Tot in rubrica de conditii, clientul va mai afla si ce anume va trebui sa faca in cazul defectarii masinii inchiriate. Daca masina prezinta probleme, va trebui sa anuntati in cel mult o ora, compania de unde ati inchiriat masina. Aici vor fi doua situatii:

  • cea in care defectiunea este produsa de catre client
  • cea in care defectiunea este involuntara ( a aparut spontan, fara voia clientului )

In primul caz, clientul este obligat sa nu faca nici o intelegere cu alti agenti, care au participat la accident. De asemeni, nu va trebui sa reparati masina de unul singur. Toata cheltuiala va fi suportata de dumneavoastra, in primul rand. In al doi-lea rand, masina va trebui prezentata catre un service auto autorizat sau o reprezentanta auto.

In a doua situatie ( si urmariti destul de atent aceasta conditie ), compania de rent a car este obligata sa aduca alta masina. Firma este obligata sa treaca instant la actiune, indiferent daca are sau nu masini disponibile in flota.

Plata serviciilor de inchirieri auto

In aceasta situatie, va aparea doar clientul. Cu toate acestea, aveti aici modalitatile de plata pe care compania de inchirieri auto le accepta.

Cum se achita serviciile de inchirieri auto

Fiecare companie de rent a car are o modalitate de achitare a serviciilor. Suma de inchiriere poate fi platita total sau partial la inceputul inchirierii. Totul depinde in aceasta situatie de modalitatea de lucru a firmei de inchirieri auto. In aceasta rubrica veti vedea mai degraba penalizarile si cheltuielile suplimentare ce apar atunci cand nu este respectat contractul de rent a car.

Ce penalizari apar stipulate la rubrica de plata a serviciilor de rent a car?

Cele mai des intalnite in aceasta rubrica sunt urmatoarele:

  1. La marea majoritate a companiilor veti avea de achitat 2 euro pe fiecare litru de combustibil lipsa ( masina va trebui returnata in aceleasi conditii ).
  2. Veti avea de platit intre 150 si 250 de euro pentru pierderea cheilor si aproximativ 150 de euro in cazul pierderii actelor auto
  3. Vi se va retine 150 de euro pentru curatarea interiorului masinii, in cazul in care aceasta este returnata murdara

Toate aceste penalizari, nu sunt retinute din garantia auto de inchiriere. Garantia auto intra in vigoare doar in momentul in care masina este returnata cu avarii. Atunci se va retine din garantia auto, costul repararii masinii. Tineti minte ca firmele de rent a car nu detin o lista separata cu daunele. Astfel, ei pot retine cat doresc din garantia respectiva.

La rubrica de plata a serviciilor veti gasi doar de la cat se va retine din garantie in cazul unei deteriori. Marea majoritate a firmelor de rent a car stipuleaza suma de 100 de euro in contractul de rent a car, pentru cea mai mica defectiune. Si, credeti-ne ca cea mai mica defectiune este o zgarietura.

Cam atat cu partea de conditii si de plata a serviciilor pentru contractul de rent a car. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsti si va asteptam pe viitor cu un nou articol interesant, care sa continue povestea contractului de inchirieri auto.


Posted in Politia Rent a Car | Updated on septembrie 16, 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *