limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. Nalbei, nr. 37
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Cum arata un contract de rent a car si de ce sunt pacaliti clientii? ( prima parte )

Home  >  Informatii Auto  >  Cum arata un contract de rent a car si de ce sunt pacaliti clientii? ( prima parte )

Aflam in acest articol, cum arata un contract de rent a car si de ce sunt pacaliti clientii in serviciile de inchirieri auto. Veti vedea de aceasta data:

 • Din ce se compune un contract de rent a car
 • Metode prin care un client poate fi tras in piept, la inchirierea unei masini

Deoarece nu avem timp intr-un singur articol, sa elucidam 100% aceste subiecte,... Vom imparti subiectul in trei articole mai mici. Prin aceasta forma, vom acoperi tot ceea ce este necesar vis a vis de contractul de rent a car. Aici, veti vedea prima parte a subiectului nostru si vom discuta de aceasta data despre:

Din ce este alcatuit un contract de rent a car?

Contractul de inchirieri auto contine doua parti:

 1. Proprietarul ( firma care inchiriaza )
 2. Chiriasul ( in situatia asta, vei fii tu )
ce trebuie sa contina contractul de rent a car

Pe langa partile contractuale, documentul de inchiriere va trebui sa contina...

Ca orice contract de prestari servicii, conventia scrisa din rent a car va trebui sa cuprinda:

 • Conditiile de inchirieri auto
 • Predarea si returnarea masinii
 • Conditiile de folosire a masinii inchiriate
 • Plata serviciilor de inchirieri masini
 • Asigurarea masinii inchiriate
 • Clauzele in cazul accidentului sau a furtului
 • Clauze de instanta si alte clauze finale

Vom vedea in randurile urmatoare ce imseamna mai exact fiecare element in parte. Asadar, sa nu mai pierdem timpul si sa incepem cu inceputul...

Ce contin conditiile de inchirieri auto?

In cazul conditiilor de inchiriere, veti avea mai exact conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca clientul. Foarte putine companii vor avea trecut in contractul de rent a car, conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca ele, ca firme. Clientul va folosi masina ca un bun proprietar. Aceasta propozitie este trecuta in fiecare contract de rent a car. Inseamna cu alte cuvinte ca: Clientul nu isi va bate joc de bunul inchiriat.

Dupa cum vedeti, in conditiile de inchiriere nu sunt trecute elemente de baza, pe care ar trebui sa le faca firma de rent:

 1. Asistenta tehnica non-stop
 2. Autovehicul probat, testat si oferit clientului in conditii de condus

Aceste doua elemente sunt primordiale in momentul in care se inchiriaza o masina. Aveti nevoie ca autovehiculul sa fie testat si sa ofere siguranta. De asemeni, este vital sa aveti asistenta tehnica non-stop. Puteti sa faceti pana, se poate intampla ca masina sa se fure in timpul inchirierii, precum s.a. Toate aceste situatii trebuie raportate, iar cineva din cadrul firmei de rent a car este obligat sa fie la telefon.

Ce alte conditii de inchiriere trebuie sa contina contractul de rent a car?

Chiriasul mai trebui indeplineasca inca trei atribute:

 • Este obligat sa prezinte in original, documentele pe care se va inchiria autovehiculul
 • Trebuie sa aiba varsta minima de 21 de ani si maxima de 75 de ani
 • Sa detina un permis de conducere, obtinut de cel putin un an

Aceste trei conditii sunt importante, pentru a inchiria autovehiculul dorit. Cu toate acestea, trebuie sa luati la cunostinta faptul ca unele companii de inchirieri auto, accepta clientii ce au varsta minima de 25 de ani. De asemeni, alte firme doresc ca si clientii lor sa detina permisul de conducere de cel putin 3 ani. Este in functie de modalitatea fiecarei companii de a colabora cu clientii lor, iar... Aici, nu putem judeca decizia firmelor de rent sub nici o forma.

Va spunem sa cititi cu atentie conditiile de inchiriere. Puteti sa platiti in plus, in situatia in care aveti 21 de ani, iar in contractul de rent a car va fi varsta minima de 25. Atentie!!!

Ce inseamna si ce trebuie sa contina predarea si returnarea masinii in contractul de rent a car?

Aici vom imparti situatia in doua.

Ce inseamna mai exact, predarea autoturismului si ce trebuie sa contina contractul de rent a car in acest caz?

In momentul predarii autovehiculului catre client, vor trebui stipulate toate neregulile masinii. Daca nu sunt, aveti grija ca acestea sa fie trecute in contract. Cititi mai departe... Aici ne referim la mici zgarieturi, indoituri, busituri, etc. Toate acestea vor trebui trecute sub forma unei anexe in contractul de rent a car. Anexa atasata la contractul de rent a car va trebui sa aiba poze din fata, spate si lateral cu masina ce urmeaza a fi inchiriata. Pozele vor dovedi mai departe daca autovehiculul a avut defectiunile dinainte de a fi inchiriat.

Contractul trebuie sa contina in aceasta rubrica locul predarii, data si ora predarii.

Alte elemente pe care chiriasul va trebui sa le aiba in vedere in momentul in care ridica masina

Cantitatea de combustibil este un element destul de important. Autovehiculul trebuie predat clientului cu rezervorul plin si la fel va trebui returnat. De asemeni, autovehiculul trebuie predat chiriasului curat. Ei bine, toate aceste elemente vor trebui trecute in contractul de inchirieri auto.

Un alt camp de care ar trebui sa tineti cont in momentul in care ridicati masina, este numarul de kilometrii. In contract, veti putea vedea daca aveti un numar limitat de km sau nu. Daca nu este un numar limitat de km, va trebui sa vedeti unde si cand va limiteaza.

Atentie!!!: Nu va lasati pacalit de firma de rent a car, care va spune ca nu aveti nr. limitat de km. Cititi cu atentie contractul, pentru ca este posibil sa fiti surprinsi!

Ce inseamna returnarea autovehiculului si ce trebuie contina contractul de rent a car vis a vis de acest subiect?

Primul element este trecut in felul urmator in contract: Chiriasul este obligat sa returneze autovehiculul la fel cum i-a fost predat. Aici, totul are legatura cu situatia cand ati ridicat masina de la firma.

Daca, ati avut anexate poze si ati avut trecut in contract fiecare zgarietura, iar la returnare totul a fost exact la fel ca inainte - NU VETI AVEA NIMIC DE PLATA. Fiti foarte atenti la ridicarea masinii, pentru a nu suferii la returnarea ei!

Tot in situatia returnarii aveti penalizarile in momentul in care:

 • Masina nu este returnata cu aceeasi cantitate de combustibil
 • Autovehiculul nu este returnat curat, dupa inchiriere
 • A fost depasit numarul de kilometri

Referitor la ultima dintre penalizari, va trebui sa vedeti daca firma de rent a car a stipulat o limita de kilometri. In cazul in care sunteti de acord cu aceasta limita, inseamna ca ati acceptat conditiile contractuale.

Ce se intampla daca returnarea autovehiculului se realizeaza mai devreme sau mai tarziu?

Din pacate, aici depinde de regulamentul fiecarei companii de inchirieri auto. Cu toate acestea, la marea majoritate a companiilor de inchirieri auto, conditiile sunt in felul urmator:

 1. Daca masina va fi returnata mai devreme, se va retine intre 25 si 100% din valoarea de rent, pe fiecare zi inchiriata
 2. Daca masina va fi returnata cu doua ore mai tarziu, se va retine ( in mod normal ) inca o zi de inchiriere. Aici, va trebui sa fiti destul de atenti, deoarece penalizarile in aceasta situatie pot fi mai mult decat pretul de rent pentru o zi.

Cam atat cu acest articol. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit! In articolul urmator va vom prezenta conditiile de folosire a masinii si plata serviciilor de inchiriere.


Posted in Informatii Auto, Politia Rent a Car | Posted on septembrie 16, 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *