limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. 23 August, nr. 79C, ap. 7
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Contract rent a car | Model contract inchiriere auto ( 2022 )

Home  >  Informatii Auto  >  Contract rent a car | Model contract inchiriere auto ( 2022 )

Schimbam de aceasta data structura acestui articol si il transpunem pentru anul 2022. In randurile de mai jos, va vom oferi un model de contract, necesar inchirierii autoturismelor. Din randurile de mai jos veti afla, cum arata un contract de rent a car. Vom atasa un model de contract de inchiriere si vom arata ce contine acesta mai exact. Veti afla la ce anume va trebui sa fiti atent, atunci cand semnati contractul de rent a car cu o firma din acest domeniu. Tot aici, veti vedea:

  • Din ce se compune un contract de rent a car
  • Cum se completeaza contractul de inchiriere auto
  • La ce trebuie sa fiti atent, atunci cand semnati contractul de rent a car

Va oferim inainte de toate un model, ce se poate descarca in format pdf.

Descarca Model Contract Pdf

Contract de inchiriere auto pentru serviciul de rent a car ( tot ce vrei sa stii ) - model download 2022

La semnarea contractului de inchiriere auto vor participa doua parti:

partile contractante din contractul de inchirieri auto
  1. Proprietarul ( in cazul nostru va fi compania de rent a car )
  2. Chiriasul sau Utilizatorul ( poate fi persoana fizica sau entitate juridica )

Pe langa partile contractuale, acesta va trebui sa mai contina:

Vom oferi prin acest articol, tot ceea ce trebuie sa stie clientul de inchirieri auto, referitor la contractul de rent a car.

Conditiile de inchirieri auto - ce trebuie stipulat in contractul de rent a car si cum se completeaza?

In cazul conditiilor de rent a car, veti avea in primul rand elementele de inchiriere pe care utilizatorul masinii va trebui sa le respecte. Prima conditie si cea mai importanta va fi: Clientul trebuie sa foloseasca masina ca un bun proprietar. Cu alte cuvinte, autovehiculul inchiriat va trebui adus in aceeasi stare in care a fost primit.

Conditii de inchiriere pe care clientul trebuie sa le indeplineasca in contractul de rent a car

Dupa cum vedeti, in conditiile de inchiriere vor fi trecute cerintele, pe care utilizatorul masinii va trebui sa le respecte:

partile contractante din contractul de inchirieri auto

Aceste trei conditii sunt importante, pentru a inchiria autovehiculul dorit. Cu toate acestea, trebuie sa luati la cunostinta faptul ca unele companii de inchirieri auto, accepta clientii ce au varsta minima de 25 de ani. De asemeni, alte firme doresc ca si clientii lor sa detina permisul de conducere de cel putin 3 ani. Aceste conditii se aplica in functie de modalitatea fiecarei companii de a colabora cu clientii lor, iar... Aici, nu putem judeca decizia firmelor de rent.

Va sfatuim sa cititi cu atentie conditiile de inchiriere. Puteti avea costuri suplimentare, in situatia in care aveti 21 de ani, iar contractul de rent a car va stipula varsta minima de 25. Atentie!!! Unele agentii de inchirieri masini vor trece preturi extra, pentru anumite categorii de varsta. Asa ca: Cititi contractul de rent a car sau vedeti pachetele de inchirieri auto pentru studenti!

Predarea si returnarea masinii inchiriate in contractul de rent a car

Contractul trebuie sa contina in aceasta rubrica locul, data si ora predarii. De asemeni, acelasi contract de inchiriere auto, va trebui sa arate locul, data si ora returnarii.

Elemente pe care chiriasul va trebui sa le aiba in vedere in momentul in care ridica masina

Aici, vor trebui trecute detalii legate de: combustibil, limita de kilometri, curatenia autovehiculului si cum se anunta in cazul unei intarzieri. Cantitatea de combustibil este un element destul de important. De asemeni, autovehiculul trebuie predat clientului cu rezervorul plin si la fel va trebui returnat.

Un alt camp de care ar trebui sa tineti cont in momentul in care ridicati masina, este numarul de kilometrii. In contract, veti putea vedea daca aveti numar limitat de km. Atentie!!!: Nu va lasati pacalit de firma de rent a car, care va spune ca nu aveti aceasta limita. Cititi cu atentie contractul, pentru ca este posibil sa fiti surprins!

Ce inseamna ridicarea autoturismului si ce trebuie sa contina contractul de rent a car in acest caz?

In momentul ridicarii autovehiculului de catre client, vor trebui stipulate toate neregulile masinii. Daca apar, aveti grija ca acestea sa fie trecute in contract. Cititi mai departe... Aici ne referim la mici zgarieturi, indoituri, busituri, etc. Toate acestea vor trebui trecute sub forma unei anexe in contractul de rent a car. Anexa atasata la contract va trebui sa contina poze din fata, spate si lateralul autoturismului ce urmeaza a fi inchiriat. Pozele vor dovedi daca autovehiculul a avut defectiunile dinainte de a fi preluat de catre client.

Returnarea autovehiculului si ce trebuie contina contractul de rent a car in aceasta rubrica?

Regula de baza ramane stabilita pentru tot contractul de inchiriere: Chiriasul este obligat sa returneze autovehiculul la fel cum a fost predat.

In situatia returnarii, veti avea trecute penalizarile in momentul in care:

  • Masina nu este predata cu aceeasi cantitate de combustibil
  • Autovehiculul nu este predat curat, dupa inchiriere
  • Masina inchiriata nu este adusa la timpul si locul stabilit in contract
  • A fost depasit numarul de kilometri
partile contractante din contractul de inchirieri auto

In rubrica de returnare a masinii din contractul de rent a car vor fi trecute penalizarile, ce apar atunci cand nu sunt respectate conditiile de mai sus. Referitor la ultima dintre amenzi, va trebui sa vedeti daca firma de inchiriere auto a stipulat o limita de kilometri. In cazul in care sunteti de acord cu aceasta limita, inseamna ca ati acceptat conditiile contractuale.

Tot in aceasta parte de contract, vor fi trecute si penalizarile ce apar, atunci cand nu sunt respectate conditiile returnarii. Spre exemplu: Pentru fiecare kilometru depasit pe ziua de inchiriere, se va plati in plus suma de XX Ron. Un alt exemplu: Daca masina inchiriata nu este returnata cu aceeasi cantitate de carburant, se va plati pe litrul de combustibil lipsa, suma de XX Ron. O alta situatie ce apare la returnare, este respectarea locului si a datei de predare.

Ce se intampla daca returnarea autovehiculului se realizeaza mai devreme sau mai tarziu?

Aici depinde de regulamentul conditiilor de returnare. Cu toate acestea, la marea majoritate a companiilor de inchirieri auto, conditiile sunt in felul urmator:

  1. Daca masina va fi returnata mai devreme, se va retine intre 20 si 50% din valoarea de rent, pe fiecare zi inchiriata
  2. Daca masina va fi returnata cu doua ore mai tarziu, se va retine inca o zi de inchiriere.

Ce conditii trebuie sa indeplineasca clientul la utilizarea autovehiculului?

Contractul de inchirieri auto, va contine in primul rand cateva conditii de baza. El va fi obligat sa nu subinchirieze masina, sa nu transporte pasageri contra cost. Orice urma de a produce venituri pe baza masinii inchiriate, va fi total interzisa. Tot clientul va fi obligat sa nu tracteze nimic cu autovehiculul inchiriat si sa nu produca nici o dauna voita asupra masinii. El trebuie sa nu conduca vehiculul in stare de ebrietate sau sub influenta altor substante. Chiriasul va trebui sa ( si aceasta conditie este una de care nu tin cont multi clienti ) conduca masina numai pe drumuri asfaltate.

Clientul nu trebuie sa conduca autoturismul pe drumuri de tara, de piatra sau forestiere. Credeti-ne ca este o conditie pe care trebuie sa o indepliniti si de care sa tineti cont. Compania de rent a car poate verifica parcursul masinii prin GPS.

Tot in aceasta rubrica de conditii, clientul va afla si ce anume va trebui sa faca in cazul defectarii masinii inchiriate. Daca autoturismul prezinta probleme, va trebui sa anuntati in cel mult o ora, compania ce a inchiriat autovehiculul. Aici vor fi doua situatii:

contract de rent a car conduceti masina pe drumurile asfaltate
  • cea in care defectiunea este produsa de catre client
  • cea in care defectiunea este involuntara ( a aparut spontan, fara voia clientului )

Ce va fi stipulat la rubrica de conditii de utilizare a autovehiculului, daca apar defectiuni la masina inchiriata?

In primul caz, clientul este obligat sa nu faca nici o intelegere cu alti agenti, care au participat la accident. Nu va trebui sa reparati masina de unul singur. Toata cheltuiala va fi suportata de dumneavoastra, iar autovehiculul va trebui prezentat catre un service autorizat sau la o reprezentanta auto.

In a doua situatie ( urmariti atent aceasta conditie ), compania de rent a car este nevoita sa aduca alta masina. Firma este obligata sa inlocuiasca autovehiculul deteriorat, indiferent daca are sau nu masini disponibile in flota.

Plata serviciilor de inchirieri auto din contractul de rent a car

In acest subcapitol, aveti toate modalitatile de plata pe care compania de inchirieri auto le accepta.

Cum se achita serviciile de inchirieri auto

Fiecare companie de rent are propriile modalitati de achitare a pachetelor de inchiriere auto. Unele agentii inchiriaza masini fara cardul de credit, iar altele accepta doar aceasta metoda de plata. De asemeni, suma de inchiriere poate fi platita la inceput, in totalitate sau doar partial. Totul depinde de modalitatea de lucru a firmei de rent a car. In aceasta rubrica veti vedea si cheltuielile suplimentare, ce apar atunci cand nu este respectat contractul de inchiriere auto.

Ce penalizari apar stipulate la rubrica de plata a serviciilor de rent a car?

contract de rent a car conduceti masina pe drumurile asfaltate

Cele mai des intalnite in acest subcapitol sunt urmatoarele:

  1. Penalizarea pentru fiecare litru de combustibil lipsa ( masina va trebui returnata in aceleasi conditii )
  2. Penalizarea pentru pierderea cheilor si a actelor auto
  3. Penalizarea ce este aplicata atunci cand masina este returnata murdara

Tot la rubrica de plata a serviciilor, veti gasi cat se va retine din garantie in cazul unei deteriori. Marea majoritate a firmelor de rent a car stipuleaza suma de 100 de euro in contractul de rent a car, pentru cea mai mica defectiune. De multe ori cea mai mica defectiune, poate fi o zgarietura. Cu toate acestea, lista poate continua cu ceea ce inseamna far spart, oglinda rupta, etc. La fiecare dintre ele, va putea fi trecuta o penalizare. Depinde in tot acest context, cat de multa transparenta va dori sa ofere firma de rent a car.

Ce contine contractul de inchirieri la rubrica de asigurare a autoturismului inchiriat?

Acest subcapitol anunta in contractul de inchiriere auto, ca autoturismul inchiriat va fi Full Casco. Rubrica de Asigurare stipuleaza toate penalitatile ce apar, in cazul unui accident cu autovehiculul inchiriat.

Tot aici, veti gasi faptul ca utilizatorul se face obligat de plata daunelor, daca acestea sunt produse din vina sa. In aceasta subcategorie sunt stipulate sumele ce se retin din garantie, pentru defectiune. In cazul in care, aceasta nu este din vina clientului, contractul de rent va trebui sa il protejeze pe utilizator.

contract de rent a car conduceti masina pe drumurile asfaltate

La rubrica de Asigurare Auto, va fi stipulata plata tuturor daunelor fata de alti terti, daca acestea sunt produse din vina lui. Unele agentii de rent a car trec ca in cazul unei daune totale, clientul sa fie raspunzator de plata valorii intregului autovehicul.

Mai pe scurt, rubrica de asigurare auto va contine toate detaliile ce apar in cazul unei daune. In aceasta categorie, aflati sub ce forma va fi tras clientul la raspundere si cum va fi despagubita firma de inchirieri. In aceasta parte a contractului de rent a car, veti vedea detalii despre ceea ce inseamna pachetul de inchirieri masini fara garantie si ce acopera acesta.

Ce trebuie sa mentioneze partea de clauze in caz de accident sau furt?

Chiar daca va vine sa credeti sau nu, clientul va trebui sa obtina numele si adresa celorlalti participanti la trafic in cazul unui accident. El va trebui sa detina aceste informatii, chiar daca accidentul a fost sau nu din vina lui.

contract de rent a car conduceti masina pe drumurile asfaltate

Utilizatorul masinii va fi responsabil de obtinerea informatiilor notate de catre organul de Politie Constatator. El va trebui sa faca rost politele de Rca ale celorlalti terti din accidentul respectiv. De asemeni, va trebui sa realizeze fotografii pentru certificatele de inmatriculare.

Ce se intampla atunci cand este furata masina inchiriata?

In cazul unui furt, utilizatorul de inchirieri se face obligat de disparitia autovehiculului inchiriat, daca acesta nu a fost responsabil. Astfel, el va trebui sa tina documentele auto la el in permanenta. Acestea nu vor trebui sa ramana in autovehicul.

De asemeni, masina inchiriata va trebui sa fie inchisa si vor trebui ca in lipsa clientului sa fie pornite toate alarmele sonore si luminoase. Clientul trebuie sa anunte in cel mult jumatate de ora de la sesizarea furtului, organele de Politie competente. In acelasi timp, compania de rent a car va fi tinuta la curent cu tot procesul.

Ce contin clauzele finale si de instanta in contractul de rent a car?

Aceasta este ultima parte din contractul de rent a car. Ea anunta clientul unde se vor stipula procesele de instanta, atunci cand apar. Tot aceasta rubrica mentioneaza in cate exemplare a fost incheiat contractul respectiv. In partea de final a acestui document, veti avea si zona de GDPR.

Cam atat cu acest articol. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit!.


Posted in Informatii Auto, Politia Rent a Car | Posted on noiembrie 27, 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *