limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. Nalbei, nr. 37
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Cum Iti Poti Creste Afacerea De Rent A Car?

Home  >  Informatii Auto  >  Cum Iti Poti Creste Afacerea De Rent A Car?

Acest articol este destinat in primul rand antreprenorilor din domeniul de rent a car. Pe alocuri vor fi cateva informatii de interes general, dar cei din piata de inchirieri auto ar trebui sa fie interesati sa il citeasca. In al doi-lea rand, orice antreprenor va trebui sa stie cum sa isi creasca si sa isi scaleze afacerea. De data aceasta, veti vedea cum se aplica cresterea afacerii in domeniul de inchirieri masini.

Asadar, sa nu pierdem timpul si sa intram in subiect!

Cum se scaleaza afacerea de rent a car?

Sa facem inainte de toate o diferenta. Cresterea afacerii de rent a car inseamna dezvoltarea acesteia in punctul de lucru in care se afla. In cazul scalarii, afacerea de inchirieri auto va trebui multiplicata. Desigur, trebuie inteles ca inainte de scalare va trebui sa existe crestere. Nu se poate multiplica business-ul de inchirieri masini, daca profitul companiei este de 2000 de Ron. Deci inainte de scalare trebuie sa invatam cate ceva despre cresterea afacerii de rent a car. Dupa ce aflam cateva elemente esentiale despre acest subiect, vom trece mai departe la scalarea business-ului de inchirieri masini.

cum se poate creste o afacere de rent a car

Ce inseamna cresterea afacerii de inchirieri auto?

Vom da un mic exemplu, pentru a intelege mai bine cum se creste o afacere de rent a car. Sa spunem ca aveti o companie de rent a car cu sediul in orasul Bucuresti. Profitul obtinut in medie pe luna este de 2300 de Ron. Sunt luni mai bune in cursul unui an, dar si luni cu mult mai proaste. Cu toate acestea, media obtinuta pe luna, timp de un an de zile este de 2300 de Ron. Pentru a creste acest profit, va trebui sa se urmareasca anumiti pasi.

Pasi de urmat pentru a creste business-ul de rent a car

Trebuie sa va ganditi ca orice business trebuie administrat si promovat. Pentru a obtine maximul de potential din afacerea dumneavoastra de rent a car, va trebui sa se puna foarte mult pret pe aceste doua elemente. Din pacate, nu foarte multi administratori de companii de rent a car invata elemente din aceste domenii. Unii nu au timp, altii nu doresc pentru ca au impresia ca este timp pierdut.

Orice proprietar de companie de inchirieri auto va fi obligat sa invete aceste doua elemente. El trebuie sa stie cum sa isi promoveze afacerea respectiva. Si desigur in acest context, administratorul companiei de inchirieri auto nu va trebuie sa cunoasca cu lux de amanunt cum sa promoveze acest business. Dar, va trebui sa aiba cunostinte de baza despre promovarea din domeniul lui de activitate.

Orice companie de rent a car va trebui sa aiba un site

Fiecare firma de inchirieri masini va trebui sa aiba un site. Website-ul este cartea de vizita a unei companii. In prezent 95% din vanzarile de rent a car sunt realizate pe baza site-ului de prezentare a companiei. Trebuie sa va imaginati ca site-ul va fi cel care va aduce comenzile din viitorul apropiat si indepartat. Deci, primul sfat pentru a pune la punct afacerea de rent a car si a o creste organic este sa fie pus la punct un site de prezentare.

Realizati optimizare seo si campanii de Google Adwords pentru site-ul respectiv

Cresterea afacerii de rent a car se va realiza in primul rand in mediul online. Primele forme de promovare online pentru site-ul de rent a car vor trebui sa fie: campaniile de Google Adwords si de optimizare seo. Prin aceasta forma va veti promova si site-ul, iar din ce in ce mai multe persoane vor afla de afacerea dumneavoastra. Desi nu trebuie sa faceti promovarea de unul singur ca administrator, va trebui sa invatati cum ajuta acestea in a obtine clienti.

Trebuie sa aflati cel putin bazele celor doua forme de promovare, pentru a stii in primul rand pentru ce servicii platiti. Atat optimizarea seo a site-ului de rent a car, cat si campania de Google Adwords vor fi primele forme de marketing online. Va trebui sa le invatati si sa stiti 40% din cate stiu cei care se ocupa de aceste servicii pentru dumneavoastra.

Incercati alte forme de promovare online

Pentru a ajunge la un maxim de potential, va trebui sa incercati si alte forme de promovare. Intelegem ca televiziunea nu intra in ecuatie, pentru ca va fi nevoie de bugete mari. Cu toate acestea, va trebui sa incercati si alte forme de promovare. Din pacate, va ramane in acest context doar partea de online, pe care si-o permit atat firmele mari, cat si cele mici de inchirieri masini din Bucuresti sau din Iasi.

Analizati potentialul pietei din zona in care se afla locatia dumneavoastra

De foarte multe ori se poate intampla ca locul in care va aflati sa nu ofere un volum foarte mare de clienti. Sunt companii de rent a car cu sediul in Buzau si se plang de lipsa de clienti. Este normal sa se planga. Dar, daca analizam numarul de clienti din serviciul de inchirieri masini din orasul Buzau, vom vedea ca sunt destul de putini. Deci, va trebui sa va orientati catre orase cu potential turistic sau care se afla foarte aproape de aeroporturi. Aceste tipuri de localitati sunt cele care vin ajutorul domeniului de inchirieri masini.

Administrati activitatea de rent a car cu grija si cu mare atentie

Administratorii sau patronii firmelor de inchirieri auto vor trebui sa isi administreze afacerea ca la carte. De foarte multe ori, un business de inchirieri auto falimenteaza din cauza unui managent execrabil. Sunt situatii in care acestia ajung sa faca leasing-uri peste leasing-uri. Firma in sine nu poate sa aduca destui clienti, care sa poata acoperi aceste credite. Din aceasta cauza totul se destrama imediat, pentru ca business-ul nu va putea acoperi datoriile. Deci, va trebui sa faceti cursuri de management, pentru a administra afacerea dumneavoastra ca la carte. De asemeni, ajuta sa va autoeducati tot timpul in aceasta directie.

Ce inseamna scalarea afacerii de rent a car?

Scalarea business-ului de inchirieri auto va trebui sa se realizeze in primul rand, atunci cand punctul initial de lucru produce un profit de cel putin 5000 de euro pe luna. Daca locatia ajunge sa produca aceasta suma, atunci directia firmei de rent a car se va indrepta catre scalare. Deci, din punct de vedere al sanatatii economice pentru acest domeniu, nu ar trebui sa se faca scalare, daca nu se ajunge la acest plafon.

Cum se va realiza scalarea noului punct de lucru?

In primul rand va trebui sa se analizeze cat de fertil este noul punct de lucru. Va trebui sa se observe potentialul de clienti din zona respectiva si sa se examineze companiile de rent a car din localitate. Trebuie sa vedeti daca puteti aduce un beneficiu pe piata respectiva. Sa observati daca veniti in acest context cu un element nou, care sa va diferentieze de ceilalti.

Incepeti inainte de toate cu promovarea in care anuntati deschiderea noului punct de lucru

In primul rand trebuie sa incepeti prin a promova deschiderea noului punct de lucru. Trebuie sa spuneti asta tuturor clientilor din fostul punct de lucru si sa incepeti promovarea online cu 10 luni inainte de a deschide noul punct. In acest fel, veti amortiza si scuti noua investitie de cheltuielile nasterii.

Intrati in forta pe piata si luptati-va pentru afacerea dumneavoastra

Painea tot e mai buna, daca are seminte! Deci fiecare dintre noi este constient ca are concurenti si ca suntem pe o piata cu foarte multe companii. Cu toate acestea, fiecare punct de lucru nou deschis poate sa mearga pe principiul: sunt prieten cu fiecare companie de rent in parte. Dar, va trebui sa inteleaga ca firmele de rent sunt foarte competitive. Din pacate, foarte multe puncte de lucru noi deschise ajung sa falimenteze din aceasta cauza. Este o piata destul de crancena din punct de vedere al concurentei. Si desigur, din cauza volatilitatii clientilor din cursul anului, firmele de inchirieri ajung sa faca ( multe tampenii )...

Din aceasta cauza, principiul respectiv va trebui adaptat: Sunt prieten cu cine vrea sa imi fie prieten, iar cu cine imi e dusman, imi va fi foarte comfortabil sa imi fie dusman.

Acesta a fost articolul nostru. Ati vazut de aceasta data cum se scaleaza o afacere de rent a car. Va multumim ca ati ramas cu noi pana la sfarsit!


Posted in Informatii Auto | Updated on septembrie 15, 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *