limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. 23 August, nr. 79C, ap. 7
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Cum Iti Poti Creste Afacerea De Rent A Car?

Home  >  Informatii Auto  >  Cum Iti Poti Creste Afacerea De Rent A Car?

Acest articol este destinat in primul rand antreprenorilor din domeniul de rent a car. Pe alocuri vor fi cateva informatii de interes general, dar cele mai multe dintre ele vor fi in atentia firmelor de inchirieri auto. Orice antreprenor va trebui sa stie cum sa isi creasca si sa isi scaleze afacerea. De data aceasta, veti vedea cum se aplica cresterea afacerii in domeniul de inchirieri masini.

Asadar, sa nu pierdem timpul si sa intram in subiect!

Cum se creste si se scaleaza afacerea de rent a car ( 2022 )?

Sa facem inainte de toate o diferenta. Cresterea afacerii de rent a car inseamna dezvoltarea acesteia prin scalare sau evolutia unui singur punct. In cazul scalarii, afacerea de inchirieri auto va trebui multiplicata. Desigur, se impune ca inainte de scalare, sa existe cresterea biroului de baza. Nu se poate multiplica business-ul de inchirieri masini, daca profitul companiei este de 2300 de Ron. Deci inainte de scalare, trebuie sa invatam cate ceva despre cresterea eficientei si a profitabilitatii unui punct de lucru. Dupa ce aflam cateva elemente esentiale despre acest subiect, vom trece mai departe la scalarea business-ului de inchirieri masini.

cum se poate creste o afacere de rent a car

Cum se creste afacerea de inchirieri auto?

Vom da un mic exemplu, pentru a intelege mai bine cum se creste o afacere de rent a car. Sa spunem ca aveti o firma rent a car cu sediul in orasul Bucuresti. Profitul obtinut in medie pe luna este de 2300 de Ron. In decursul unui an, sunt luni bune, cat si luni mai slabe. Cu toate acestea, media obtinuta pe luna, timp de un an este de 2300 de Ron. Nu judecam nivelul profitabilitatii in aceasta situatie. Cu toate acestea, profitul este destul de mic pentru scalare. Ne vom baza pe acest exemplu, pentru a analiza cresterea unei firme de rent.

Astfel, pentru a ajunge la scalare, va crescut acest profit. De aceea, va trebui sa se urmareasca anumiti pasi.

Pasi de urmat pentru a creste profitul unui business de rent a car

Trebuie sa va ganditi ca orice business trebuie administrat cat mai bine si va trebui promovat. Pentru a se obtine maximul de potential din afacerea dumneavoastra de rent a car, va trebui sa se puna foarte mult pret pe aceste doua elemente. Din pacate, nu foarte multi administratori de companii de rent, invata componentele de baza ale acestui domeniu. Unii nu au timp, altii nu doresc pentru ca au impresia ca este un timp irosit.

Orice proprietar al unei firme de inchirieri auto, va fi obligat sa invete aceste doua elemente. El trebuie sa aiba cunostinte de baza despre promovarea din domeniul lui de activitate. De asemeni, va trebui sa invete sa administreze acest model de afacere cat mai bine posibil.

Orice companie de rent a car va trebui sa aiba un site

Fiecare firma de inchirieri masini va trebui sa detina un site. Website-ul este cartea de vizita a unei firme de inchirieri auto. In prezent, 95% din vanzarile de rent sunt realizate pe baza site-ului de prezentare.

Trebuie sa va imaginati ca site-ul va fi cel care va aduce comenzile in viitorul apropiat si indepartat. Deci, primul sfat pentru a pune la punct afacerea de rent a car si a o creste organic este constructia si organizarea unui site de prezentare.

Acesta trebuie sa fie profesionist, atractiv si cat mai simplu de utilizat. Rezervarea unei masini de inchiriat va trebui sa se realizeze in cel mult 3 pasi. De asemeni, site-ul va trebui accesat de pe orice tip de device. Indiferent ca vorbim de telefon, tableta sau desktop, el va trebui sa fie adaptat pentru fiecare in parte.

Realizati optimizare seo si campanii de Google Adwords pentru site-ul de rent

Cresterea afacerii de rent a car se va realiza in primul rand in mediul online. Primele forme de promovare pentru site-ul de rent a car vor trebui sa fie: campaniile de Google Adwords si de optimizare seo. Prin acestea va veti promova site-ul, iar din ce in ce mai multe persoane vor afla de afacerea dumneavoastra.

Desi nu trebuie sa faceti promovarea de unul singur ca administrator, va trebui sa invatati cum ajuta acestea in a obtine clienti. Aceste doua modalitati de marketing online ( Seo sau Adwords ), vor fi cele mai utile pentru domeniul de inchirieri auto. Ele au fost testate de foarte multe agentii de rent, iar rezultatele au venit in urma implicarii.

Nu trebuie sa stiti cu lux de amanunt, cum se face promovarea pentru o firma de rent, dar...

Trebuie sa aflati cel putin bazele celor doua forme de promovare, pentru a stii in primul rand pentru ce servicii platiti. Atat optimizarea seo a site-ului de rent a car, cat si campania de Google Adwords, vor fi primele forme de marketing online. Va trebui sa invatati si sa cunoasteti cate putin din ce stiu cei care se ocupa de aceste servicii pentru dumneavoastra.

Incercati alte forme de promovare online

Pentru a ajunge la un maxim de potential, va trebui sa incercati si alte forme de promovare. Intelegem ca televiziunea nu intra in ecuatie, pentru ca veti avea nevoie de bugete mari. Cu toate acestea, va trebui sa experimentati si alte unelte de marketing online.

Pe langa modalitatile de promovare pe care le-am prezentat mai sus, mediul online se schimba si evolueaza constant. In prezent apar noi canale de marketing. Spre exemplu, noi ne folosim atat de platforma Google My Business, cat si de canalul online Linkedin.

Analizati potentialul pietei din zona in care se afla locatia dumneavoastra

De foarte multe ori se poate intampla ca locul in care va aflati, sa nu ofere un volum foarte mare de clienti. Sunt companii de rent a car cu sediul in Buzau, care se plang de lipsa de clienti. Este normal sa apara aceasta situatie. Dar, daca analizam numarul de clienti din serviciul de inchirieri masini din orasul Buzau, vom vedea ca sunt destul de putini. Deci, va trebui sa va orientati catre orase cu potential turistic sau care se afla foarte aproape de aeroporturi.

Aceste tipuri de localitati sunt cele care vin in ajutorul domeniului de inchirieri auto. Afacerea de rent a car trebuie inceputa si construita, in directia obtinerii de profit. Nu puteti sa va orientati catre localitatile, care nu creaza un mediu profitabil.

De tinut minte: Alegerea localitatii si a locatiei, va fi primul pas in administrarea unei afaceri de rent a car.

Administrati activitatea de rent a car cat mai responsabil

Administratorii sau ownerii pentru firmelor de inchirieri auto vor trebui sa isi administreze afacerea cat mai responsabil. De foarte multe ori, un business de inchirieri masini falimenteaza din cauza unui managent execrabil. Sunt situatii in care acestia ajung sa faca leasing-uri peste leasing-uri. De asemeni, firma in sine nu poate sa aduca destui clienti, care sa poata acoperi aceste credite.

Din aceasta cauza totul se destrama imediat, deoarece business-ul nu va putea acoperi toate datoriile. Deci, va trebui sa faceti cursuri de management, pentru a administra afacerea dumneavoastra ca la carte. De asemeni, ajuta daca va autoeducati in aceasta directie.

Un alt element de care firmele de inchirieri nu tin cont, este formularea contractului de rent a car. Acest document trebuie sa protejeze compania de inchirieri auto. In cadrul acestui act, apar penalitati, costuri extra si optiuni.

Daca acest document nu este pus la punct, afacerea de rent a car poate avea probleme majore. De aceea, la conceperea contractului de inchirieri, va trebui sa apelati la un avocat sau un birou de avocatura.

Ce inseamna scalarea afacerii de rent a car?

Scalarea business-ului de inchirieri auto va trebui sa se realizeze in primul rand, atunci cand punctul initial de lucru produce un profit de cel putin 4000 de euro pe luna. Daca locatia ajunge sa produca aceasta suma, atunci directia firmei de rent a car se va indrepta catre scalare.

Din punct de vedere al sanatatii economice pentru acest domeniu, nu ar trebui sa se faca scalarea, daca nu se ajunge la acest plafon de profit.

Cum se va realiza scalarea pentru noul punct de lucru?

Va trebui sa se analizeze cat de profitabila este noua locatie. Trebuie sa se observe potentialul de clienti din zona respectiva si sa se investigheze piata de rent a car din localitatea nou aleasa. Trebuie sa vedeti daca puteti aduce un beneficiu in aceasta locatie. Va trebui sa observati daca veniti in acest context cu un element nou, care sa va diferentieze de ceilalti.

Incepeti inainte de toate cu promovarea, in care anuntati deschiderea noului punct de lucru

Incepeti afacerea prin a promova deschiderea noului punct de lucru. Anuntati acest fapt tuturor clientilor din locatia initiala. De asemeni, incepeti promovarea online cu 10 luni inainte de a deschide noua locatie. In acest fel, veti amortiza si veti scuti noua investitie de multe cheltuieli ale nasterii.

Intrati in forta pe piata si luptati-va pentru afacerea dumneavoastra

Painea e tot mai buna, daca are seminte!

Deci fiecare dintre noi este constient ca are concurenti si ca suntem pe o piata cu foarte multe companii. Astfel, firmele de inchirieri auto sunt foarte competitive. Din pacate, foarte multe puncte de lucru noi deschise, ajung sa falimenteze din cauza ca nu poate fi inteles nivelul de competitie.

Este o piata destul de crancena din punct de vedere al concurentei. Si desigur, din cauza volatilitatii clientilor din cursul anului, firmele de inchirieri ajung sa faca ( multe tampenii )...

De aceea, principiul respectiv va trebui adaptat: Sunt prieten cu cine vrea sa imi fie prieten, iar cu cine imi e dusman, imi va fi foarte comfortabil sa imi fie dusman.

Acesta a fost articolul nostru. Ati vazut de aceasta data cum se creste si se scaleaza o afacere de rent a car.

Pentru ca suntem la sfarsit, va recomandam noul serviciu de inchirieri masini electrice. Va multumim ca ati ramas cu noi pana la final!


Posted in Informatii Auto | Updated on noiembrie 13, 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *