limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. Nalbei, nr. 37
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Cum sa inchiriez masina fara cheltuieli suplimentare?

Home  >  Informatii Auto  >  Cum sa inchiriez masina fara cheltuieli suplimentare?

Rent-4U este una dintre cele mai transparente companii de rent a car din orasele Bucuresti si Otopeni. Directia noastra este orientata cu strictete catre client, iar de aceea facem tot posibilul sa oferim cat mai multe informatii. Vrem ca persoanele care apeleaza la serviciile noastre ( si nu numai ), sa nu fie nevoiti sa caute date suplimentare si in alte locuri. Datorita acestui fapt, site-ul nostru va expune si va reda cat mai multe elemente din inchirierea unei masini. Toate aceste cunostinte va vor ajuta foarte mult si va vor feri de foarte multe surprize. Dar, destul cu lauda de sine. Sa trecem acum in subiectul articolului. Veti vedea de aceasta data, cum se inchiriaza o masina fara cheltuieli suplimentare.

Trebuie sa intelegeti inainte de toate, cum pot aparea aceste chetluieli suplimentare. Va vom explica la fiecare in parte, ce anume va trebui sa faceti pentru a evita aceste costuri.

Vreau sa inchiriez masina fara costuri suplimentare

In momentul in care se semneaza contractul de rent a car, veti vedea toate penalitatile si toate costurile ce pot aparea pe parcurs. La inchirierea unei masini, sunt atat costuri care sunt neprevazute, dar sunt si cheltuieli, care par a fi fortate de catre compania de rent. Cea mai intalnita metoda, prin care sunt fortate costurile suplimentare, face referire la numarul de kilometri.

aflati cum puteti inchiria masina fara cheltuieli suplimentare

Citeste contractul de rent a car, pentru a vedea daca ai numar limitati de kilometri

Aceasta metoda este folosita de foarte mult timp pe piata de inchirieri masini. Intre timp, clientii au inceput sa citeasca si sa analizeze contractul de rent a car. Va vom explica in cateva randuri, cum se comporta aceasta situatie. Imaginati-va ca o firma de inchirieri auto semneaza un contract cu clientul ei. In acel document se va stipula daca sunt sau nu kilometri limitati.

Astfel, daca limita de kilometri este setata la 200 pe zi, atunci ei vor putea taxa suplimentar, in cazul in care a fost efectuata o distanta mai mare. In conditiile in care nu este stipulata limita de kilometri in acest document, puteti conduce autovehiculul fara nici o grija.

Unde trebuie sa citesc, pentru a vedea daca am sau nu limita de kilometri?

Contractul de rent a car este impartit in mai multe rubrici. Limita de kilometri si taxarea suplimentara pentru depasirea acesteia se va gasi la: taxari suplimentare, costuri aditionale sau penalitati. Cu toate ca acest sistem de taxare nu este o penalitate, ea poate aparea cu usurinta in aceasta rubrica.

Pot stii dinainte de a inchiria masina, daca firma practica acest sistem de rent?

Veti putea stii acest element, doar daca solicitati dinainte de a inchiria autovehiculul un draft de contract. Documentul respectiv va trebui sa fie identic cu contractul original, pe care il semnati dumneavoastra.

Un alt cost aditional, ce poate aparea la companiile de inchirieri auto este taxa de aeroport. Va vom explica in randurile de mai jos, cum se poate ocoli aceasta taxa.

Ce inseamna taxa de aeroport si cum se poate ocoli aceasta?

Daca autovehiculul inchiriat se va ridica direct din aeroport, marea majoritate a companiilor de rent a car vor adauga aceasta taxa. Cat de reala este aceasta taxa si care este mai exact valoarea ei, vom vedea in randurile ce urmeaza.

Ce inseamna taxa de aeroport?

Ea reprezinta mai exact taxa de parcare in cadrul aeroportului. Pentru aeroportul Henri-Coanda din Otopeni, aceasta taxa este de 10 Ron pe ora. Problema este ca majoritatea agentiilor de inchirieri auto din Bucuresti si Otopeni solicita cel putin 20 de euro, pentru plata acestei parcari. Este un adaos destul de mare, tinand cont ca cheltuiala companiei de inchirieri va fi de doar 10 Ron.

Cum pot ocoli taxa de aeroport, atunci cand inchiriez o masina?

Raspunsul este destul de simplu. Incercati sa ridicati masina din afara aeroportului. Compania de inchirieri masini va anunta ca puteti ridica masina direct din cadrul aeroportului. Cu toate acestea, iesirea din aeroport nu va dura mai mult de 10 minute. Si desigur, puteti parcurge aceasta distanta pe jos.

In cazul in care aveti foarte multe bagaje, puteti sa luati un taxi pentru 3 minute. Veti iesi din aeroportul in care va aflati, iar imediat dupa, puteti prelua autovehiculul de la agentul de rent a car. In acest fel, ati ocolit cel putin 20 euro din pretul de inchiriere.

O alta taxa pe care firmele de inchirieri o pun pe spatele clientului este atribuita sistemului de navigatie. Aflati in randurile urmatoare, cum se poate ocoli aceasta taxa.

Cum puteti ocoli taxa pentru sistemul de navigatie?

In prezent, toate autovehiculele vin la pachet cu sistem de navigatie sau GPS. Unele companii includ in pretul de inchiriere acest sistem de navigatie, iar altele il pun separat. Ceea ce este adevarat, este ca nu aveti nevoie de acest GPS. Toate telefoanele mobile au o aplicatie, care va pune la dispozitie acest sistem. Deci, nu aveti nevoie de sistemul de navigatie al unei masini inchiriate.

Pentru a ocoli plata sistemului de navigatie, solicitati companiei de rent a car o masina fara GPS. In cazul in care nu exista nici un autovehicul, care sa functioneze in aceasta forma, va trebui sa solicitati agentiei sa nu preia acest cost. Va trebui sa vorbiti cu ei sa nu factureze costul pentru navigatie, pentru ca este total inutil.

Pot aparea la inchirierea unei masini si alte costuri neprevazute?

Desigur. Totusi, restul cheltuielilor depind de fiecare situatie in parte. In cazul in care se inchiriaza o masina pe timpul ierni, veti avea nevoie de lanturi de zapada. Orice autovehicul va trebui sa fie echipat cu cauciucuri de iarna. Cu toate acestea, lanturile de zapada se vor inchiria separat.

Cand pot avea nevoie de lanturi de zapada?

Trebuie sa intelegeti inainte de toate, ca masina inchiriata trebuie returnata in aceleasi conditii. Astfel, indiferent de situatie, dumneavoastra va trebui sa protejati acest autovehicul. In cazul in care automobilul va fi returnat cu defecte ( iar acestea vor fi produse din vina dumneavoastra ), se va retine din garantie.

In anotimpul rece, daca este zapada pe strada, este de indicat sa aveti la indemana aceste lanturi. Drumurile sunt destul de alunecoase si se pot produce destul de rapid accidente. Costurile de inchiriere nu sunt foarte mari. Ele depasesc foarte rar pretul de 2 euro pe ziua de rent.

O alta cheltuiala neprevazuta, care poate aparea la inchirierea unei masini este scaunul pentru copil.

Scaunul pentru copil reprezinta un alt cost

Scaunele destinate copiilor sub 5 ani se inchiriaza de catre companiile de rent a car. Daca nu stiati, legea obliga cetatenii sa deplaseze copiii cu aceste scaune. S-au intamplat foarte multe accidente pe parcurs si de aceea este important sa nu riscati nici dumneavoastra. Inchirierea unui scaun de copil este destul de ieftina. Companiile de rent a car pun la dispozitie aceste scaune la un pret de inchiriere de cel mult 5 euro pe zi.

Un mic sfat inainte de incheierea acestui articol

Este foarte important pentru dumneavoastra ca si client sa va protejati pe cat de mult posibil. De aceea, va trebui ca inainte de a ridica masina propriu-zisa, sa solicitati un draft de contract. Analizand acest document, veti putea observa toate cheltuielile ce pot aparea pe parcurs. De asemeni, veti afla ce penalitati aveti, atunci cand va fi incalcat regulamentul acestui act.

Acestea au fost toate informatiile noastre. Ati urmarit de aceasta data, cum se inchiriaza masina fara costuri suplimentare. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit si va dorim in continuare drum intins!


Posted in Informatii Auto | Posted on septembrie 6, 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *