limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. Nalbei, nr. 37
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Cum sa inchiriezi mult mai ieftin un autovehicul pe termen scurt?

Home  >  Informatii Auto  >  Cum sa inchiriezi mult mai ieftin un autovehicul pe termen scurt?

In articolul trecut am discutat despre cum se poate inchiria o masina mult mai ieftin. Ati aflat din informatiile precedente, ce pachet de rent a car se potriveste in functie de perioada de inchiriere. Cu toate acestea, nu am vorbit despre perioada de rent pe termen scurt si cum se poate inchiria mai ieftin un autoturism in acest interval de timp. De aceasta data, vom aduce in prim plan acest subiect. Vom afla ce servicii de rent a car se potrivesc la intervalul pentru termenul scurt de inchiriere a unei masini. Veti vedea de asemeni, si cum se comporta inchirierea unui automobil pentru aceasta perioada de timp.

Dupa cum ati vazut si in articolul precedent, duratele ce au legatura cu inchirierea unei masini se impart in 3 categorii:

  • serviciul de rent a car pe termen lung
  • pachetul de inchirieri auto pe termen mediu
  • serviciul de inchirieri masini pe termen scurt

Ce inseamna pachetul de inchirieri masini pe termen scurt si cum se poate inchiria mai ieftin in aceasta perioada?

Perioada de timp care poate fi in categoria de "termen scurt" din serviciul de rent a car, nu va trebui sa fie mai mare de 3 zile. Cu toate acestea, ea se imparte in doua tipuri de servicii. La fel ca si inainte, serviciul de inchirieri masini pe termen scurt, va depinde de perioada de rent.

Ce inseamna serviciul de inchirieri auto pe o perioada scurta de timp?

Dupa cum am mentionat si in randurile de mai sus, perioada de "termen scurt" se imparte in doua rubrici:

cum se poate inchiria o masina mai ieftin pe termen scurt
  • perioada de pana in 3 zile de rent, pentru inchirierea pe zi
  • sistemul de inchiriere pe minut sau pe kilometru

Cu toate ca sunt incadrate in serviciul de rent a car pe termen scurt, ele au modalitatea de aplicare diferita. Vom discuta despre fiecare in parte, pentru a intelege ce inseamna acest serviciu in totalitate.

Cum se aplica pachetul de rent pe termen scurt, la inchirierea pe zi?

In primul rand, pentru ca inchirierea sa fie incadrata in acest pachet, va trebui ca perioada de rent sa nu depaseasca 3 zile. Pretul se va aplica la fel, indiferent daca vor fi inchiriate trei, doua sau o zi. Va vom arata in randurile de mai jos, care sunt conditiile optime pentru acest interval de timp; sau cu alte cuvinte...

Cum se poate inchiria mai ieftin un autovehicul pe o perioada scurta de timp?

Primul fapt pe care va trebui sa il stiti inainte este ca: Cu cat perioada de rent va fii mai scurta, cu atat tariful de rent a car va fi mai ridicat. Din pacate, aceasta regula se aplica atat la firma noastra de inchirieri auto Otopeni, cat si la restul agentiilor de rent. Astfel, inchirierea unui autoturism pentru o perioada egala sau mai mica de 3 zile, va avea cel mai mare pret din serviciul de rent.

Cu toate acestea, exista o modalitate optima si mult mai ieftina pentru a inchiria un autoturism in acest interval de timp.

Astfel, pachetul optim pentru perioada scurta de inchiriere este...

Serviciul de rent a car fara garantie este pachetul care se pliaza cel mai bine pentru intervalul scurt de inchiriere

Sistemul de inchirieri auto fara garantie se bazeaza pe o asigurare zilnica si elimina in totalitate depozitul auto. Valoarea asigurarii zilnice nu va trebui sa fie mai mare de jumatate din tariful de inchiriere pe zi. Ce trebuie inteles cu adevarat, este ca depozitul reprezinta in serviciul de rent, o suma foarte mare.

De foarte multe ori, deteriorarea unei masini poate fi o situatie intamplatoare si de neevitat. Din pacate, agentul de rent a car va fi obligat sa retina din garantia auto. Astfel, pentru perioadele scurte de timp, nu veti avea de ce sa riscati o suma imensa. Ceea ce face serviciul de rent a car fara garantie, este sa inlocuiasca depozitul auto cu asigurarea zilnica totala.

Cum economisesc la inchirierea unei masini pe o perioada scurta de timp, daca aleg pachetul fara garantie?

Inainte de toate nu este vorba de economisire, ci de implicarea unui risc mai putin scazut din partea clientului. In articolul nostru, care descrie pachetele de inchirieri auto, ati aflat cum se comporta serviciul de rent fara garantie. Ceea ce trebuie inteles, este faptul ca garantia este o suma destul de mare. Ea poate fi riscata la perioadele lungi de rent, de peste 15 zile.

In cazul intervalelor scurte de timp, o suma de 400 sau 500 de euro devine destul de riscanta. Astfel, de indicat este sa alegeti in aceste situatii modulul fara depozit. Ca sa intelegeti mai bine de ce trebuie ales acest pachet de rent pe o perioada scurta de timp, va vom oferi un mic exemplu...

Serviciul de inchirieri masini fara garantie este mai putin riscant pentru perioadele scurte de timp

Sa spunem ca veti aplica pentru un pachet de rent a car de doua zile, la masina Dacia Logan. La compania noastra de rent, garantia pentru aceasta masina este de 500 de euro. De asemeni, asigurarea zilnica in serviciul de inchirieri auto fara garantie va fi de 14 euro pe zi. Astfel, pentru doua zile de inchiriere, veti plati in plus suma de 28 de euro.

Pachetul de rent a car fara garantie, va adauga in acest caz o taxa suplimentara. Cei 28 de euro atribuiti autovehiculului Dacia Logan, vor reprezenta un risc asumat mult mai mic, fata de o garantie blocata de 500 de euro. Chiar daca suma de 28 de euro este platita catre firma de rent a car, va fi mai putin riscant decat sa pierdeti o suma de 20 de ori mai mare.

Ati vazut in acest articol, cum puteti sa inchiriati mai ieftin o masina pe o perioada scurta de timp. Ati aflat la inceputul acestui subiect, ca este inclus in acest pachet si sistemul de inchiriere pe minut sau pe kilometru. Cu toate ca acest serviciu este adaptat mai mult pentru domeniul de car sharing, tot mai multe companii de rent a car au inceput sa il incorporeze.

Acest sistem presupune ridicarea masinii din locatia in care se afla, iar dupa finalizarea cursei, aceasta va trebui parcata intr-un loc adecvat. Aceasta situatie nu presupune interventia unui agent de rent a car. Totul se va realiza prin plata automatizata cu cardul de credit. Rent-4U are un serviciu asemanator, ce se numeste Just GO Rent a Car. Fiind un pachet de inchirieri auto cu totul aparte, consideram ca merita un subiect separat. De aceea, vom aduce mai multe detalii despre el in urmatorul articol.

Va multumim ca ati ramas cu noi pana la final!


Posted in Informatii Auto | Posted on septembrie 12, 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *