Home > Informatii Auto > Cum se calculeaza bugetul de inchiriere al unei masini?
O foarte mare problema referitoare la clientii din rent a car, este ca nu sunt informati. Toate companiile de rent a car sunt concentrate pentru a-si mari cifra de afaceri si a-si face agentia sa devina cat mai profitabila. Pana la urma, este normala aceasta abordare. Cu toate acestea, trebuie inteles faptul ca inainte de profit si cifra de afaceri, clientul primeaza. El va trebui sa aiba la dispozitie toate informatiile, pentru a lua cea mai buna decizie.
Din pacate, situatia clientului neinformat apare in fiecare domeniu de activitate. In cazul consumatorului de inchirieri auto, aici avem o problema destul de mare. Cei mai multi dintre clientii de rent a car sunt romanii plecati la munca in strainatate. Acestia au o atitudine destul de economa si urmaresc fiecare ban cheltuit. Pentru a-i proteja si a le face viata cu mult mai usoara, le vom pune de aceasta data la dispozitie un plan pentru a-si stabili bugetul pentru inchirierea unui autovehicul. Facem acest lucru, pentru ca de multe ori se intampla ca planul facut de acasa, sa nu se potriveasca cu cheltuiala din targ.
Veti vedea de aceasta data, cum se calculeaza bugetul pentru inchirierea unui autovehicul. Aflati mai departe, care sunt mai exact costurile, care formeaza acest buget.
Bugetul de inchiriere al unui autovehicul are la baza costuri din mai multe planuri. In constructia bugetului va intra in primul in rand costul de inchiriere al autovehiculului.
Incepem cu cel mai usor calcul. Marea majoritate a site-urilor de rent a car, fac acest calcul dinainte de a fi ridicata masina. Veti stii dinainte de inchiriere, cat vor fi costurile de rent al autovehiculului dorit. Ceea ce trebuie sa cunoasteti dinainte: Tariful pentru inchirierea unei masini, difera in functie de numarul de zile de inchiriat.
Companiile de rent a car sunt interesate sa inchirieze masinile pe perioade cat mai lungi de timp. Din aceasta cauza, cu cat numarul de zile va creste, cu atat tariful de rent pe zi va scadea. Va vom da un exemplu inainte de toate, pentru a intelege cum se aplica pretul de rent a car asupra unei masini. Vom lua autovehiculul Dacia Logan si vom explica tarifele. La compania de rent a car din Bucuresti, Rent-4U, pentru inchirierea autovehiculului Dacia Logan pe 30 de zile, va fi tariful de 30 de euro pe zi. Acest pret de inchiriere, va fi pentru cel mult 3 zile.
De asemeni, pentru 7 zile, pretul de inchiriere pe zi va fi de 28 de euro. In cazul in care aceeasi masina se inchiriaza pentru 15 zile, tariful mediu de rent pe zi va fi de 25 de euro. Daca masina va fi inchiriata pentru o perioada mai mare de 30 de zile, pretul mediu de rent va fi de 20 de euro pe zi. Dupa cum vedeti si dumneavoastra, pretul de rent scade in momentul in care creste perioada de inchiriere.
La acest capitol, nu va trebui sa va faceti dumneavoastra foarte multe griji. Site-urile de rent a car sunt destul de bine automatizate. Ele calculeaza in mod mecanic pretul de inchiriere pe zi. In cazul in care ati nimerit pe un site mai rudimentar, iar tarifele de rent va fac cu ochiul, veti stii mai departe cum se calculeaza pretul de inchiriere pe zi.
Garantia auto nu este un cost in procesul de inchiriere al unei masini. Cu toate acestea, depozitul auto reprezinta o suma blocata. De foarte multe ori, va trebui ca utilizatorul sa detina aceasta suma pe card, pentru a putea inchiria autovehiculul respectiv.
Dupa cum am mai mentionat si in alte articole, fiecare companie de rent a car este libera sa isi seteze propria garantie. Astfel, sunt firme de inchirieri masini, care pun depozitul auto la cateva mii de euro. De asemeni, sunt si companii normale de rent a car, care seteaza pretul garantiei auto la un nivel cat mai optim pentru client. Acest nivel ( normal ) va trebui sa fie cuprins intre 3 si 10% din valoarea reala a masinii.
Daca autovehiculul plasat la inchiriere are pretul de vanzare de 10000 de euro, atunci depozitul auto este intre 300 si 1000 de euro. Dumneavoastra ca si client va trebui sa cautati companiile care cer o garantie incadrata in bugetul stabilit.
Cu siguranta, se poate ocoli. In prezent, sunt companii de inchirieri auto, care ofera servicii de rent fara garantie auto. In aceasta situatie bugetul pentru inchiriere va trebui marit. Va intra in calcul asigurarea zilnica totala. Aceasta este o suma, ce se plateste pe ziua de inchiriere. La compania noastra de inchirieri auto din Bucuresti, asigurarea zilnica pe zi difera in functie de fiecare autovehicul in parte.
Pentru masina Dacia Logan ( spre exemplu ), pretul asigurarii zilnice totale va fi de 10 euro pe zi. Asigurarea zilnica totala anuleaza in totalitate garantia auto. Singura diferenta este ca aceasta suma va fi adaugata la pretul de inchiriere. Acum ca am terminat cu garantia auto si cu calculul pretului de rent a car, vom trece mai departe pentru a vedea cum se calculeaza costul pentru combustibil.
O foarte mare problema in calcularea bugetului de inchiriere auto este faptul ca toti clientii uita sa calculeze pretul combustibilului. Tariful pentru acest element poate sa ajunga sa devina mai mare decat pretul de inchiriere. De aceea, va trebui sa fiti foarte atenti si sa includeti in calcul costul pentru combustibil.
Ca sa intelegeti mai bine cum se calculeaza acest cost, vom oferi un mic exemplu. Sa ne imaginam ca se inchiriaza un Dacia Logan. Media numarului de kilometri pe inchiriere este 200. Pentru acesti 200 de kilometri, masina va consuma 10 litri de combustibil. Astfel, pentru o singura zi de inchiriere, dumneavoastra ca si client veti mai adauga pe langa toate cheltuielile enumerate de noi inca 60 de Ron.
Desigur, toti acesti parametri oferiti de noi, nu sunt criterii exacte. Ele pot varia de la o persoana la alta.
Dupa cum ati vazut si dumneavoastra, calculul nu este foarte complicat. Se calculeaza pretul de inchiriere al autovehiculului pe perioada aleasa de dumneavoastra. De asemeni, pe langa acest cost se va adauga garantia auto. Trebuie inteles ca aceasta garantie, nu este o suma care va fi platita. Ea se va retine si va fi returnata in momentul in care este returnat autovehiculul. La sfarsit, pe langa aceste cheltuieli, se va adauga costul pentru combustibil.
Incercati sa faceti toate calcule, dinainte de a inchiria autovehiculul. Realizand toate calculele de la inceputul inchirierii, veti fi mult mai aproape de adevar in momentul in care veti inchiria masina.
Acesta a fost articolul nostru. Ati vazut de aceasta data cum se calculeaza bugetul pentru inchirierea unui autovehicul. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsitul articolului si va dorim in continuare drum intins!
Posted in Informatii Auto | Posted on august 31, 2021
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Articole Recente
Cand inchiriezi o masina fara garantie si alegi rent a car fara depozit?
Alege un pachet de rent a car, daca ai masina in service
Creste-ti afacerea de rent a car ( incepe, promoveaza, scaleaza )
Inchirieri auto pentru companii ( oferte pentru firme 2023 )
Kilometri nelimitati in rent a car | Servicii si informatii utile