limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. 23 August, nr. 79C, ap. 7
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Cum Se Inchiriaza Masina Pe Timp De Iarna?

Home  >  Informatii Auto  >  Cum Se Inchiriaza Masina Pe Timp De Iarna?

Daca ai de gand sa inchiriezi un autovehiculul pe timpul iernii, afla de pe acum ce ai nevoie mai exact. In urmatoarele randuri, vom oferi cativa pasi de urmat, care va vor ajuta atunci cand inchiriati o masina in perioada friguroasa. Veti vedea ce autovehicul se potriveste in Romania pe timp de iarna. Veti afla ce jante aveti nevoie, pentru a putea circula in siguranta ( aflati in randurile de mai jos, de ce sunt importante aceste jante ). Si ce pachet de rent a car se pliaza pentru aceasta perioada.

Asadar, sa nu mai pierdem timpul si sa intram in subiect!

Ce trebuie sa urmariti, atunci cand inchiriati autovehiculul pe timp de iarna?

Primul element de care trebuie sa tineti cont este: autovehiculul. Masina inchiriata va trebui sa se potriveasca de aceasta data cu conditiile climatice din aceasta perioada. In aceasta zona a anului, condusul sportiv nu intra deloc in ecuatie. De aceea, este de indicat sa inchiriati anumite modele care va vor ajuta la condus.

Cum alegeti autovehiculul de inchiriat pe timp de iarna?

Dupa cum am mentionat in paragraful de mai sus, autovehiculele sport nu au ce cauta in aceasta perioada. In schimb, se potrivesc senzational de bine masinile SUV. Poate intra in aceasta categorie si autovehiculele Crossover sau Sedan. Este foarte important ca masina ce urmeaza sa fie inchiriata de dumneavoastra sa aiba tractiune integrala.

Cel mai important element pe timp de iarna este siguranta la volan

In Romania, iarna apar cele mai multe accidente. Conform ultimelor statistici, 60% din accidentele din tara noastra au loc pe timp de iarna. Deci, va trebui sa va protejati pe cat de mult posibil. Si desigur, cand spunem acest lucru, ne referim la siguranta dumneavoastra. Mai mult de atat, dumneavoastra care inchiriati autovehiculul, vi se va retine valoarea oricarei daune. Astfel, pentru orice accident produs din vina dumnevoastra, veti fi penalizat conform contractului de rent a car.

cum se inchiriaza autovehiculul pe timp de iarna

Ocoliti autovehiculele cu tractiune simpla pe timp de iarna

Masinile cu tractiune simpla nu sunt de folosit in perioada iernii. Acum, prin aceasta afirmatie probabil ca vom parea snobi. Ideea este ca: Masina personala va fi tot timpul masina personala. Orice zgarietura si busitura va fi reparata de dumneavoastra, atunci cand doriti si cum doriti. Daca aveti un accident cu un autovehicul inchiriat se va retine din garantie. De aceea, trebuie sa fiti foarte precaut atunci cand inchiriati un autovehicul.

Ar ajuta foarte mult, daca ati ocoli autovehiculele cu tractiune simpla. Marea problema cu autovehiculele SUV, Crossover sau Sedan este ca au consumul foarte ridicat. Spre exemplu: Un Dacia Logan are consumul de 5%. In schimb un Dacia Duster, consumul va creste la 11%. Cu toate ca este un factor important consumul unei masini, noi va sugeram sa nu tineti cont de aceste aspecte.

Alegeti autovehiculele cu jantele mari

Pe timp de iarna trebuie sa inchiriati autovehiculele cu jante de 16''. Acestea au o aderenta cu mult mai scazuta fata de jantele mici. Toate companiile de rent a car tin in flota auto, autovehicule cu astfel de jante. Indiferent daca apelati la o companie de inchirieri auto din Bucuresti sau din Cluj, va trebui sa gasiti masini care sa aiba jantele respective. De asemeni, este foarte important materialul jantelor pe care il alegeti. In perioada de iarna sunt recomandate jantele din otel. Cele din aliaj nu sunt atat de bune pentru perioada rece si nu ofera foarte multa stabilitate.

De ce sa folositi jantele de otel pe timp de iarna?

Jantele din otel sunt mult mai grele fata de cele din aliaj, ceea ce ofera posilitatea de a circula pe un interval mult mai mare de timp. Acestea se pot echilibra mult mai usor. Ca si concluzie, jantele din otel sunt mult mai pliate pentru acest anotimp.

Jantele de latimi mai mari sunt cu mult mai bune pe timp de iarna

Conform ultimului studiu in care s-au analizat: cele mai bune jante pe timp de iarna,... S-a dovedit ca cele cu o latime mai mare, sunt mult mai utile in acest anotimp. Studiul a fost realizat de clubul german ADAC.

Optati pentru asigurarea zilnica totala la inchirierea masinii

Acest sistem de inchiriere, ar trebui sa il puna la dispozitie orice firma de rent a car din orasul Bucuresti. Este implementat pe piata de inchirieri de foarte mult timp si functioneaza destul de simplu. Atat compania noastra de rent il foloseste si se poate gasi atat la firmele mari de inchirieri auto mari, cat si la cele mici. Asigurarea zilnica totala este o suma ce se plateste pe ziua de inchiriere. In cazul in care nu stiati, sistemul clasic de inchiriere foloseste retinerea unei garantii. Acest depozit este o suma fixa de bani ce se blocheaza pe cardul de credit, in momentul in care se inchiriaza o masina.

Ceea ce se intampla in aceasta situatie, este inlocuirea garantiei auto cu asigurarea zilnica totala.

De ce ii spuneti asigurarea zilnica totala?

La compania noastra de rent a car, Rent-4U sunt doua tipuri de asigurari: cea totala si cea partiala. Suntem singura companie de inchirieri auto din orasul Bucuresti, care pune la dispozitie toate pachetele de asigurari. Revenind la subiect... In cazul in care optati pentru asigurarea zilnica totala, garantia auto se va reduce la zero. Ea nu va mai exista deloc. Astfel, va intra in vigoare asigurarea zilnica. Vom da un mic exemplu, pentru a vedea diferenta dintre cele doua.

Sa spunem ca inchiriati un Dacia Duster, cu jante de 16'' din otel ( suntem totusi pe timp de iarna ). Aceasta masina se inchiriaza cu 30 de euro pe zi. Doriti sa inchiriati acest autovehicul pentru 7 zile lucratoare. Garantia auto pentru Dacia Duster este de 600 de euro. Eliminand garantia, va intra in sistem asigurarea zilnica. Pretul acesteia este de 10 euro pe zi. In total, valoarea asigurarii zilnice totale va fi 70 de euro.

De ce merita sa optati pe timp de iarna pentru pachetul de rent a car fara garantie?

Garantia auto este o suma foarte mare pe care dumneavoastra o puneti la bataie. In cazul masinii Dacia Duster, ati observat ca sunt doar 600 de euro. Imaginati-va ca in cazul altor masini mai scumpe, garantia auto va fi cu mult mai costisitoare. Daca veti inchiria un GLK, atunci garantia auto se va dubla cu siguranta. Deci, ne dam seama in aceasta situatie cat de mare poate sa devina acest depozit.

Pe timp de iarna apar foarte multe accidente. Dupa cum ati vazut si in statisticile de mai sus, cele mai multe accidente apar in perioada iernii. Unii dintre clienti s-au trezit in foarte multe situatii cu masina zgariata, putin busita, etc. Aceste cazuri apar destul de des in acest anotimp. Ceea ce trebuie sa faceti pentru a va putea feri de pierderea unei garantii imense, este sa apelati la serviciul de rent a car fara garantie.

Din exemplul anterior, ati observat ca sunt doar 70 de euro. Cei 70 de euro pierduti, nu se vor compara cu cei 600 de euro blocati in cont. Pana la urma, o masa la un restaurant poate sa ajunga cu usurinta la 70 de euro. Din pacate, nu se poate spune la fel despre cei 600.

In aceasta situatie, ati vazut care este cel mai bun pachet de inchiriere pe timp de iarna.

Acesta a fost articolul nostru. Ati vazut Cum se inchiriaza masina pe timp de iarna. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit si va dorim in continuare... Drum intins!


Posted in Informatii Auto | Updated on septembrie 15, 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *