limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. 23 August, nr. 79C, ap. 7
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Cum Se Poate Inlocui Taxi-Ul Si Uber-Ul

Home  >  Informatii Auto  >  Cum Se Poate Inlocui Taxi-Ul Si Uber-Ul

Stim ca articolul pleaca de la o premisa destul de stupida, dar ideea este in felul urmator: Se merge cu taxiul, se apeleaza la car sharing, dar poate fi ceva mai bun de atat! Toate aceste forme au la baza acelasi principiu: Conduci sau nu conduci tu, masina de care te folosesti nu este a ta. Vom vedea de aceasta data, care din ele merita mai mult si in ce conditii... Si vom mai descoperi un serviciu, care este cu mult mai inovativ, fata de cele mentionate anterior... Si mult mai ieftin in acelasi timp.

Vom incerca sa aducem avantaje si dezavantaje in functie de fiecare situatie in parte.

Asa ca, sa nu mai pierdem timpul si sa incepem...

Am nevoie de o masina pentru un timp scurt. Merita serviciile de taxi si car sharing?

Sa spunem ca doriti sa va deplasati cu o masina pentru o ora. Inchirierea unei masini ( fie ea si cea mai ieftina ), va putea duce pe zi, la un cost de 200 de Ron. Si, desigur, aceasta suma va fi disponibila, pentru o masina ieftina ( Dacia Logan, Opel Corsa ). Totusi, haideti sa vedem ce alte variante mai exista pentru a dispune de o masina pentru una, doua sau trei ore.

cea mai buna alegere pentru a dispune de o masina pe termen scurt

Ce variante am pentru a dispune de o masina pentru un timp scurt?

Vor fi 3 variante disponibile. Vor fi enumerate in functie de numarul beneficiilor. Deci ultima dintre ele va surprinde destul de placut. Haideti sa vedem si de ce...

Taxiul pentru doua ore

Depinzand foarte mult de trafic... Daca veti circula cu taxiul pentru doua ore, veti ajunge la un cost estimativ de 150 de Ron. Va trebui sa fiti atenti la distanta pe care o aveti de parcurs. Spre exemplu: Un drum de doua ore poate avea 25 de km in Bucuresti sau 130 de km in afara capitalei. Speram ca nu alegeti a doua varianta in aceasta situatie, pentru ca va renta mai mult inchirierea obisnuita a unei masini.

Pentru orasul Bucuresti, un drum de doua ore cu cateva opriri va duce la 150 Ron ( cum am spus si mai sus ). Pe langa faptul ca aveti suma mai mica, nu va trebui sa va ganditi unde sa parcati masina, dar...

Dezavantajele ce pot aparea in aceasta situatie sunt taximetristii. Nu avem dreptul de a generaliza, dar stim deja ca orice padure are uscaciunile ei. Cunoastem deja ca foarte multi dintre acestia cer mai mult decat face cursa, si... Acesta ar putea fi una dintre problemele mari, atunci cand apelezi la un taxi.

Car sharing-ul pentru o perioada scurta de timp

In cazul in care nu stiati deja, car sharing-ul se comporta in aceasta situatie la fel ca taxiul. Cu toate acestea vor exista anumite diferente. Acest sistem nu are acelasi tarif pe tot parcursul zilei. Spre exemplu: La orele de varf, tariful se poate tripla. Cu toate acestea nu veti negocia tariful ca la piata ( cum este in cazul taxiului ).

Ceea ce trebuie sa stiti este ca atat taxiul, cat si platformele de car sharing sunt... Mult mai rentabile decat inchirierea normala a unei masini. Desigur ( si aici tineti minte ), daca la acestea se apeleaza pe o perioada scurta de timp si,... Daca masina va circula in interiorul unei localiatati. Dar, cum am spus si mai sus: Exista un element nou aparut care surprinde destul de placut si ajuta extrem de mult atunci cand aveti nevoie de o masina pe termen scurt.

Serviciul de inchirieri auto pe ora sau Just Go Rent a car

Acesta este unul dintre cele mai simple modele de rent a car cu termen scurt de pe piata. Ai vazut masina, ai bagat datele cardului si ai pornit la drum. Serviciul este distribuit in momentul de fata doar de o singura companie de rent a car. Se numeste Rent-4U si este diaponibil doar in Bucuresti, momentan. Masina se inchiriaza pe ora si costa 50 Ron. Pentru doua ore pretul va deveni 40 Ron si va descreste in continuare, o data ce timpul inchirierii creste.

Din punct de vedere al sumei cheltuite acest modul de inchiriere auto este mult mai ieftin fata de cele mentionate anterior. Cu toate acestea vor exista anumite dezavantaje.

Trebuie sa fim sinceri, totusi!

In cazul in care masina va fi parcata in alta parte fata de locul indicat, va fi o taxa de 50 Ron in plus. Dar, desigur, acest dezavantaj nu face sa fie mai prejos fata de modulele mentionate anterior. Ba din contra. Serviciul este ideal, atunci cand aveti nevoie urgent de o masina pentru o ora, doua sau trei si... Nu vreti sa ajungeti sa cheltuiti 300 de ron, pentru un taxi sau pentru un uber.

Aflati mai multe despre sistemul de rent pe termen scurt: Just Go

Situatia se desfasoara in felul urmator: In orasul Bucuresti sunt mai multe masini ale companiei Rent-4U. Ele sunt parcate in locuri diferite din capitala. Spre exemplu: In momentul de fata sunt 4 masini in Baneasa, 3 in Damaroaia, etc.

Pentru a inchiria masina, va trebui sa va prezentati in locul in care aceasta este parcata. Mai departe, va trebui sa intrati in masina sa va introduceti datele cardului. Nu va impacietati nu se va retine din card, decat atat cat se circula.

Veti circula cu masina, iar la sfarsit ii veti face poze pentru a vedea,... Ca masina a fost lasata in conditii Ok.

Ce tarife sunt pentru sistemul de inchirieri auto pe termen scurt: Just Go

In principiu sunt doua tipuri de masini: Dacia Logan si Opel Corsa. Pentru Dacia Logan tarifele de rent sunt urmatoarele:

  • Pentru o ora - 50 de Ron
  • Pentru doua ore - 40 de Ron pe ora
  • Pentru trei ore - 35 de Ron pe ora
  • Pentru 4 ore sau mai mult - 30 de Ron pe ora

In cazul masinii Opel Corsa veti avea urmatoarele tarife:

  • Pentru o ora - 60 de Ron
  • Pentru doua ore - 50 de Ron pe ora
  • Pentru trei ore - 45 de Ron pe ora
  • Pentru 4 ore sau mai mult - 40 de Ron pe ora

Ceea ce trebuie sa stiti, este ca tariful continua pe ora. Acest lucru inseamna ca daca veti urca in masina si veti circula cu ea 20 de ore,... Veti avea de platit in cazul Loganului aproximativ 600 de Ron. Aici va indicam sa inchiriati o masina printr-un sistem obisnuit de rent.

Deci, acest serviciu de rent, nu este de ales in momentul in care aveti nevoie de o masina pentru mai mult de 5 ore.

Un alt element pe care trebuie sa il mentionam: Este sa parcati masina in acelasi loc in care ati si ridicat-o. Parcarea intr-un alt cartier, va duce la un cost de 50 de Ron. De asemeni, parcarea intr-un alt oras se va calcula: Numarul de km pana la locul de parcare initial * 10 Ron.

Cam atat despre sistemul de rent a car Just Go. Va multumim ca ati ramas cu noi pana la sfarsit si va invitam sa vedeti si sistemul nostru de rent a car fara garantie!


Posted in Informatii Auto | Updated on septembrie 16, 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *