limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. 23 August, nr. 79C, ap. 7
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Cum se promoveaza o afacere de rent a car?

Home  >  Informatii Auto  >  Cum se promoveaza o afacere de rent a car?

Vorbim de aceasta data despre promovarea unui business, care uneste mai multe elemente economice. O afacere de rent a car reprezinta un element cheie in fata oamenilor de business, un ajutor de baza pentru turism si... Singurul agent economic ce permite ca oamenii din Romania, sa aiba o masina la dispozitie atunci cand vin acasa. Promovarea si marketing-ul pentru un astfel de business necesita o etapizare diferita fata de alte categorii de afaceri.

In randurile urmatoare, vom vedea ce inseamna sa promovezi un business de inchirieri masini. Vom expune aceste informatii din partea unei agentii, care a pus acest element pe primul loc. Reprezentam compania de inchirieri auto bucuresti otopeni, Rent-4U. Suntem pe piata de rent a car din orasul Bucuresti de peste 5 ani. Am avut un parcurs organic diferit fata de alte agentii de inchirieri auto si ne-am dorit sa lasam pe internet o imagine care sa ne reprezinte.

Desi nu suntem inca la nivelul la care ni-l dorim, vrem cu aceasta ocazie sa va impartasim o parte din experienta noastra din partea de promovare. Asa ca, sa nu mai pierdem timpul si sa intram in subiectul articolului...

Cum se promoveaza un business de rent a car?

Unul dintre cele mai importante elemente in promovarea unei afaceri de inchirieri masini este motorul de cautare Google. El reprezinta unul dintre cele mai de baza unelte in a promova un business de rent a car. Cu toate acestea si pana la a trece catre acest subiect, vom discuta despre primul prag de care trebuie sa tineti cont, atunci cand promovati un astfel de business.

cum trebuie promovata o afacere de rent a car

Constructia si realizarea site-ului de rent intr-o forma cat mai atractiva pentru client

Nu suntem pe premisa "clientul nostru, stapanul nostru" si consideram ca lumea poate convietui si fara stapani. Cu toate acestea, site-ul a devenit in prezent cel mai important element de marketing pentru o afacere de rent a car. El reprezinta in prezent, imaginea companiei de inchirieri masini in mediul online.

In functie de utilitatea, forma si aspectul acestuia, el poate atrage mai multi sau mai putini clienti. Este primul prag cu care clientul intra in contact. Datorita acestor factori, site-ul de rent va trebui sa indeplineasca cat mai multe optiuni...

Site-ul de rent a car va trebui sa fie util pentru utilizator

Cu totii am intrat pe site-uri unde ne-am pierdut de la prima pagina. S-a intamplat pentru fiecare in parte sa cautam un numar de telefon sau o adresa de mail si sa nu gasim nimic. Astfel, aceste dificultati nu vor trebui sa apara si pe site-ul dumneavoastra.

Site-ul de inchirieri masini va trebui sa aiba numarul de telefon la dispozitie. Primele pagini pe care ar trebui sa se bazeze acest tip de site sunt: Acasa, Despre Noi, Termeni si Conditii, Contact. Fiecare pagina in parte va trebui sa contina datele potrivite. In zona de Termeni si Conditii, vor trebui sa fie gasite toate formele de inchiriere. Tot aici, utilizatorul va gasi cum se aplica asigurarea auto, s.a.

Prima pagina este cea mai importanta dintre toate. Prin pagina acasa, clientul de rent a car intra in contact cu agentia. Astfel, aceasta va trebui sa afiseze toate informatiile utile catre utilizator. Vor trebui listate masini, informatii despre firma si un formular de rezervare sau de contact. (* Ne cerem scuze, pentru ca momentan ale noastre nu functioneaza *)

Forma si aspectul site-ului de inchirieri auto

In cazul site-ului nostru de rent a car, Rent-4U, am ales sa aplicam cea mai simpla forma. Aspectul a fost organizat pe urmatoarea schita: date de contact sus, meniu cu logo, datele paginii si in partea jos alte link-uri importante, cu date elementare despre firma.

Dupa cum vedeti totul este destul basic. Am considerat ca majoritatea utilizatorilor s-au invatat sa foseasca site-urile in aceasta maniera. Astfel, am dorit ca forma respectiva sa fie aplicata si pentru site-ul nostru. Nu consideram ca este cea mai buna, dar noua ni se potriveste si s-a demonstrat sa aduca rezultate.

Cu toate acestea, dumneavoastra puteti incerca si alte template-uri, care pot sa atraga clienti. Va trebui ca design-ul sa fie cat mai clean si mai atractiv posibil. Dar, sa ne revenim la subiect!

Cum va trebui realizata promovarea pentru firma de rent, o data ce a fost pus la punct site-ul?

Dupa cum am mentionat in paragrafele de mai sus, Google este cea mai buna unealta pentru a promova o afacere de rent a car. Pe langa acesta, mai exista si reclama catre vlogeri, ce au posibilitatea de a aduce clienti in mod direct. In acest caz, vom avea situatii ca romanii in Diaspora. Spre exemplu: Noi urmarim activitatea vlog-ului Romani la New York. Acest canal se adreseaza si clientilor potentiali din zona de inchirieri auto.

Metoda vlog-ului este una noua, pe care multe agentii de rent a car incearca sa o desluseasca in prezent. In anumite situatii se concretizeaza, iar in altele nu aduc nici un fel de profitabilitate companiei de rent. Cu toate acestea, motorul de cautare Google ramane una dintre cele mai eficiente metode.

De ce motorul de cautare Google este una dintre cele mai bune modalitati de promovare pentru un business de inchirieri auto?

Motorul de cautare Google si promovarea pe aceasta platforma, este una dintre putinele modalitati ce se pliaza pe acest tip de afacere. Atunci cand se cauta un serviciu de rent a car, clientul va trebui sa intre pe o lista cu firme. De asemeni, utilizatorul de rent va trebui sa gaseasca compania de inchirieri in orasul in care ajunge.

Cei mai multi dintre clientii de rent calatoresc cu avionul. La aterizare, ei au nevoie de un serviciu de inchirieri si doresc sa le fie predata masina direct la aeroport. Pentru a gasi o masina de inchiriat, va trebui sa gaseasca o companie in orasul in care aterizeaza.

Astfel, motorul de cautare Google este cel care creaza aceasta lista de firme de rent a car. El grupeaza mai multe agentii de inchirieri auto in acelasi loc si le triaza in functie de localitatea unde isi desfasoara activitatea.

Cum se face promovarea pe motorul de cautare Google, pentru o afacere de rent a car?

Serviciul de inchirieri auto se promoveaza prin Google prin doua modalitati: organic si cu plata. Pentru prima varianta, va trebui ca firma de rent a car sa se inarmeze cu timp si rabdare. Promovarea organica sau serviciul de optimizare seo este un proces, care necesita foarte mult timp. Rezultatele vor aparea doar dupa un efort depus pentru o perioada de doi ani. De asemeni, concurenta este in ultimul timp destul de mare si tot mai multe companii investesc in acest proces.

Clientii din acest sistem de promovare, vor aparea dupa primul an. Nu va trebui in tot acest parcurs sa va simtiti demoralizati. Trebuie sa stiti ca este un procedeu indelungat, care va aduce beneficii in viitor.

A doua metoda pentru a promova afacerea de rent a car este prin: Google Adwords. Aici, totul este mai simplu. Se plateste serviciul respectiv, iar afacerea de inchirieri auto va aparea in fata clientilor. Cu toate acestea, trebuie sa stiti dinainte ca tot procesul a ajuns destul de costisitor. De asemeni, va trebui sa treaca un timp, pentru ca platforma sa se obisnuiasca cu forma site-ului de inchirieri.

Noi ca si companie de rent a car, am incercat ambele modalitati de promovare. Am avut si avem succes in continuare folosindu-le, iar de aceea le recomandam cu drag. Va conta foarte mult in acest sistem, abordarea si rabdarea. Si sa nu uitam... De buget!

Acesta a fost articolul nostru. Ati vazut de aceasta data cum se promoveaza o afacere de rent a car. In trecut am deschis un alt subiect despre cum se creste o afacere de inchirieri auto. De asemeni, ati inteles cat de important este site-ul de inchirieri inainte de toate.

Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit si va recomandam un alt articol interesant... Are legatura cu retinerea garantiei auto in serviciul de inchirieri masini. Va multumim inca o data!


Posted in Informatii Auto | Updated on octombrie 02, 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *