limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. 23 August, nr. 79C, ap. 7
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Cum Va Fi Piata De Rent A Car Din Romania Pana In 2024? ( Prima Parte )

Home  >  Informatii Auto  >  Cum Va Fi Piata De Rent A Car Din Romania Pana In 2024? ( Prima Parte )

Piata de rent a car este o enigma in stabilirea preconizarilor, chiar si pentru unii dintre cei mai mari experti de business. In anumite tari, ea aduce in ecuatie fluctuatii foarte mari pe o perioada de un an. De asemeni, depinde de foarte multi factori, care un sunt foarte dificili de calculat. Domeniul inchirierilor auto este in stransa legatura cu sectorul turismului si a sistmului Horeca. Atunci cand cele doua sfere de activitate nu functioneaza, piata de rent a car este in colaps. Vom vedea in acest articol, care sunt preconizarile referitoare la viitorul pietei de rent a car pentru urmatorii 3 ani: 2022, 2023 si 2024.

Care va fi viitorul pietei de rent a car in urmatorii 3 ani?

In prezent, serviciul de inchirieri auto trece printr-o revenire economica. In anul 2020, piata de rent a car a ajuns la 29% din potential. Valoarea globala a acestui domeniu de activitate scazuse sub 30 de miliarde de dolari. Tinand cont ca anul 2019, in care toata situatia era absolut normala, valoarea acesteia era de 84 de miliarde de dolari. Imediat in anul urmator totul avea sa se destrame. Pandemia a blocat acest sector economic, iar parcurile auto ale firmelor de rent a car erau pline de masini neinchiriate.

Cu toate acestea, dupa cum am mentionat mai sus, piata de rent a car a inceput sa isi revina treptat.  Pana in acest moment serviciul inchirierilor auto a ajuns in anul 2021, luna septembrie la 65% din potential.

care va fi viitorul pietei de rent a car din romania

Ce va pregati anul 2022 pentru piata de rent a car?

Anul 2022 este unul dintre cei mai importanti din domeniul de inchirieri auto. Se preconizeaza ca acest an va fi semnificativ pentru a resuscita piata de rent si a o aduce la nivelul anului 2019. In acest an, serviciile de inchirieri auto romanesti valorau peste 80 de milioane de euro. Totul era pe o linie ascendenta, iar acest sector de activitate era intr-o continua crestere. Vom vedea in randurile urmatoare, care va fi nivelul acestui sector de activitate, pana la sfarsitul anului 2022.

Cum va arata sectorul de inchirieri auto in prima parte a anului 2022?

Site-urile de business preconizeaza ca firmele de inchirieri auto ( care au fost inchise cu un an precedent ), isi vor deschide din nou activitatea. In prezent ( suntem in luna septembrie a anului 2021 ), cererea este mai mare decat oferta. Din pacate, situatia nu se va schimba nici pana la jumatatea anului 2022. Trebuie sa intelegem toata tragedia intamplata. Pandemia a distrus foarte mult din acest sector de activitate. Va lua o anumita perioada de timp, pentru ca totul sa se redreseze.

Motivele pentru care nu isi va reveni domeniul de inchirieri auto in prima parte a anului 2022?

Trebuie sa ne gandim ca 40% din companiile de inchirieri masini, au falimentat in anul 2020. De asemeni, cele care nu au intrat in faliment au incercat sa ramana in activitate. Acestea au vandut o mare parte din flotele auto, pentru a-si onora datoriile catre creditori. Din aceasta cauza, parcurile auto sunt populate ( in prezent ) cu 60% din autoturimele pe care le detineau in anul 2019.

Revenind la subiect...

Conform site-urilor de analiza in business, piata de rent a car va ajunge in Romania la o valoare de 71 de milioane de euro. Acest nivel va fi atins in luna iunie a anului 2022. Cu toate acestea, firmele de inchirieri masini isi vor recapata forma de alta data, in a doua jumatate a anului 2022. Cititi mai departe...

Piata de rent a car in a doua jumatate a anului 2022

Astrele sunt de aceasta data pozitive pentru domeniul de inchirieri auto. Totul pare sa fie pe o linie destul de ascendenta. Pana la sfarsitul anului 2022, companiile de inchirieri vor ajunge la cifrele de afaceri din anul 2019. Acest sector de activitate isi va reveni in totalitate, iar valoarea domeniului va ajunge la 84 de milioane de euro.

Din acest punct, piata de rent se va orienta catre zona verde si catre...

Cum va arata anul 2023 pentru serviciul de inchirieri auto?

Domeniul de rent a car se va imparti in doua. Piata de inchirieri masini va ajunge la inceputul anului 2023 la un nivel de normalitate. Companiile de rent isi vor recapata o mare parte din flotele auto. De asemeni, vor aparea mai multe agentii de inchirieri, care sa acopere cererea foarte ridicata. Cu toate acestea, actiunile nu vor aduce sistemul de rent la o situatie de echilibru. Va mai dura inca o jumatate de an pentru a putea discuta despre acest context.

Sistemul de inchirieri auto in prima parte a anului 2023

Intre anii 2023 si 2024, serviciul de inchirieri va fi intr-o continua crestere. Aceasta crestere economica va fi datorita depasirii numarului de clienti. Dupa cum am mentionat si in randurile de mai sus, acest domeniu de activitate are valoarea in Romania de 84 de milioane de euro. Pentru prima jumatate a anului 2023, se va genera o crestere cu 10%. Astfel valoarea pietei de rent a car din tara noastra va ajunge la 92,4 milioane de euro. Aceste date sunt oferite de cele mai mari site-uri de business din intreaga lume.

Nu trebuie sa va imaginati ca este o suma exorbitanta. In afara Romaniei, aceasta suma poate reprezenta cifra de afaceri a unei singure companii. Mai mult de atat, nivelul global al pietei de rent a car este de 84 de miliarde de dolari. Deci, va trebui sa mai asteptam, sa inovam, sa investim in continuare pentru a ajunge la nivelul tarilor din Vestul Europei.

Desigur, se presupune aceeasi crestere si pentru domeniul global de rent a car. Aceleasi site-uri de analiza in afaceri preconizeaza ca pana la jumatatea anului 2023, piata de inchirieri auto din intreaga lume va ajunge la 89 de miliarde de dolari.

Schimbari majore in domeniul de rent pentru a doua jumatate a anului 2023

In aceasta perioada, astrele prevad o despartire in domeniul de inchirieri auto. Va vom spune o poveste pentru intelege mai bine situatia din a doua jumatate a anului 2023. Domeniul de inchirieri auto se imparte in doua categorii in acest moment. Este sistemul de rent a car normal, pe care il cunoastem toti. Aici, clientul vine si ridica autovehiculul pe care doreste sa il inchirieze. Acesta circula cu masina cat vrea si in ce locuri doreste. Nu exista nici o limitare in ceea ce priveste timpul de inchiriere si locul in care poate circula.

Cu toate acestea, in acelasi domeniu de activitate exista si serviciul de rent a car pe termen scurt. In acest modul de inchiriere, situatia primeste o intorsatura diferita. In serviciul de rent pe termen scurt, masinile pot fi inchiriate doar pentru cateva ore. De asemeni, nici un autovehicul nu va putea depasi o anumita arie predefinta. In prezent, companiile de inchirieri auto sunt impartite in doua categorii. Sunt firme de inchirieri auto care inchiriaza autovehiculele in regimul normal de rent si sunt agentiile, care inchiriaza doar pe termen scurt. Cu toate acestea, piata de rent a car include in acest moment ambele categorii.

Analistii de business preconizeaza ca pana la sfarsitul anului 2023 sa apara acea separare.

O alta separare pe piata de inchrieri auto pana la sfarsitul anului 2023

Un alt fenomen destul de important, ce va aparea pana la sfarsitul anului 2023, va fi aparitia pietei de inchirieri pentru masini electrice. Acest gen de automobile vor fi din ce in ce mai solicitate pana la sfarsitul acestui an. Din analizele de business, se spune ca in viitorul indepartat, piata electrica va acapara piata de rent a car. Treptat vor aparea din ce in ce mai multe statii de incarcare. De asemeni, clientii vor deveni din ce in ce mai receptivi la a inchiria autovehiculele electrice.

Trecerea catre acest stil de inchiriere se va realiza de la un an la altul. Fiecare individ in parte ar trebui sa se orienteze catre a polua planeta cat mai putin. Si ar trebui sa facem toti acest lucru, mai ales in acest moment cand avem alternative.

Acesta a fost articolul nostru. In articolul urmator, va vom prezenta cum va fi piata de rent a car pana la sfarsitul anului 2024 in Romania. De data aceasta ati urmarit preconizarile referitoare la serviciul de inchirieri auto, pana la sfarsitul anului 2023. Va multumim ca ati ramas cu noi pana la final si va dorim ca de fiecare data drum intins!


Posted in Informatii Auto | Posted on septembrie 13, 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *