limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. Nalbei, nr. 37
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

De ce va fi mai ieftina inchirierea unei masini electrice?

Home  >  Informatii Auto  >  De ce va fi mai ieftina inchirierea unei masini electrice?

Masinile electrice primesc tot mai multa atentie in ultimul timp. Datorita acestei directii, companiile producatoare si-au propus sa se axeze mai mult pe aceasta categorie de autovehicule. Firmele de inchirieri auto au vazut aceasta necesitate, si au testat de mai multe ori piata cu autovehiculele electrice. Chiar daca pana in anul 2017 au fost mai multe incercari nereusite, situatia s-a schimbat pana in prezent. Tehnologia si infrastructura s-au dezvoltat si au inceput sa fie introduse in parcurile de rent, mai multe modele din autoturismele electrice. In acest articol, ne vom referi mai mult la clientul de rent a car. Vom afla de ce este si de ce va fi mai ieftina inchirierea unui autoturism electric, fata de unul obisnuit.

Veti vedea care va fi diferenta de preturi, cu privire la inchirierea celor doua categorii de masini: electrice si pe baza de fosil. Cu toate ca am mai mentionat subiectul bugetului de rent a car cu privire la autovehiculele electrice; De aceasta data vom afla daca diferenta de tarife se va pastra si in viitor.

Inchrierea unei masini electrice este si va fi cu 40% mai ieftina, fata de un autoturism obisnuit

de ce este mai ieftina inchirierea unui autovehicul electric

Cu toate ca sunt mult mai costisitoare la achizitionare, masinile electrice au costuri cu mult mai scazute. Din pacate sau din fericire, aceasta concluzie devine valabila in timpul condusului. In situatia inchirierilor de autoturisme, exemplul se aplica la fel, cu o mica exceptie.

Masinile electrice au pretul de inchirere mult mai scazut, fata de cele obisnuite

Pretul de rent a car al unui autovehicul se stabileste in functie de mai multe criterii. Desi in afara Romaniei tarifele pot fi setate da catre Guvern sau de anumite asociatii, la noi in tara acestea sunt stabilite de catre companii. Ele decid ce valoare va avea un autovehicul pentru inchiriere.

Deasemeni, pentru ca piata de rent a car din Bucuresti are la baza un nivel de competitie foarte ridicat,... Preturile de inchiriere se incadreaza intr-un plafon optim pentru client. Deci, vor fi foarte putine situatii in care putem spune ca: E prea scump, spre deosebire de cat face.

Astfel, tariful de inchiriere pentru un anumit autoturism se stabileste in functie de:

  • valoarea masinii inchiriate
  • costurile pentru intretinerea autorismului respectiv

In cazul vehiculelor electrice, costurile pentru intretinere sunt destul de mici, comparativ cu autoturismele obisnuite. Aici vom avea, o asigurare mai ieftina, o inspectie tehnica mai mica, precum si o reducere substantiala la impozitul auto. Reducand toate aceste cheltuieli, compania de inchirieri auto din Bucuresti ( trebuie sa ne facem si putin seo ), va plasa un pret de rent mult mai mic.

Comparatie intre Dacia Spring si noul Dacia Logan

Daca un Dacia Logan nou are pretul de inchiriere incepand de la 30 de euro pe zi, in cazul unui Dacia Spring tariful de rent a car pleaca de la 22 de euro. In mod automat tariful de inchiriere va fi mai mic pentru Dacia Spring. Referitor la acest autoturism, asigurarea auto este cu 50% mai mica. Deasemeni, impozitul auto este redus catre zero, iar inspectia tehnica este in jur de 50 de Ron.

Astfel, pentru ca un autovehicul electric are in mod automat cheltuielile mai mici, pretul de inchiriere va fi mai scazut. Din estimarile noastre am aflat ca tariful de rent a car pentru o masina electrica este cu pana la 40% mai mic, fata de un vehicul normal.

Din fericire, pentru pasionatii de autoturisme electrice, pretul mic nu se opreste aici.

Combustibilul este un alt cost la inchirierea unei masini

La inchirierea unui autoturism nu se va calcula doar pretul de rent a car. Intr-un alt articol realizat in trecut, am expus ce contine mai exact costul de inchiriere auto. Astfel, pe langa pretul de rent, va mai fi in plus si tariful combustibilului. Daca este sa discutam despre acest aspect, vom vedea in randurile urmatoare ca exista o diferenta majora.

Autoturismele electrice au in mod implicit un cost de alimentare mult mai mic. Spre exemplu: O alimentare full pentru un autoturism electric poate costa si 25 de Ron. Cu aceasta suma se poate circula si 500 de kilometri.

>

Daca este sa comparam aceeasi situatie cu un autovehicul normal, vom vedea costuri pentru combustibil mult mai ridicate. Pentru ca am vorbit de Dacia Logan, unul dintre autoturismele care au un consum redus este chiar acesta. Masina respectiva poate ajunge la un consum maxim de 6 litri la suta de kilometri.

Inchirierea masinii electrice va aduce un cost de alimentare mult mai scazut

Pentru un vehicul electric ca Tesla, o incarcare poate fi de 25 de Ron. Cu aceasta suma puteti circula 500 de kilometri, cat are autonomie autoturismul respectiv.

In cazul vehiculului Dacia Logan, pentru un total de 500 de kilometri, veti consuma nu mai putin de 30 de litri. Tinand cont ca pretul carburantului s-a dublat, putem spune ca aceasta crestere afecteaza pe toti participantii din trafic.

In cazul in care pretul la benzina si motorina a ajuns la aproximativ 10 Ron pe litru, vom ajunge la costuri enorme chiar si cu Dacia Logan. Astfel, pentru 500 de kilometri, vom avea o cheltuiala de 300 de Ron. Aceasta va reprezenta doar banii cheltuiti pe carburant.

Dupa cum puteti concluziona si dumneavoastra, cu suma respectiva mai obtineti inca 3 zile de inchiriere.

Concluzie: inchirierea unei masini electrice este cu mult mai ieftina, fata de cea a unui autoturism obisnuit

Pe langa tariful de inchriere, aveti si costul pentru carburant. Dupa cum ati vazut si in exemplul de mai sus, tariful combustibilului este din ce in ce mai ridicat in ultima perioada. Din pacate, acesta a ajuns sa se dubleze in doar cateva luni. Deasemeni, suntem de parere ca tarifele respective nu vor scadea sub nici o forma.

Dupa cum anticipeaza si specialistii, tariful pentru carburant nu va scadea prea curand. Ei sustin ca pretul pentru combustibil va creste si mai mult in urmatoarea perioada. Cu toate acestea, tarifele pentru alimentarea masinilor electrice sunt cu mult mai mici.

In ceea ce priveste pretul de rent a car, acesta este cu mult in favoarea autoturismelor electrice. Dupa cum ati vazut si dumneavoastra, in tariful de inchiriere intra anumite costuri.

Din fericire, cheltuielile pentru intretinerea masinilor electrice sunt cu mult mai mici. Astfel, si tariful de inchiriere va fi cu mult mai scazut.

Ati vazut de aceasta data de ce este si de ce va fi mult mai ieftina inchirierea unui autoturism electric. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsitul acestui subiect!


Posted in Informatii Auto | Posted on august 12, 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *