limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. 23 August, nr. 79C, ap. 7
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Domeniul de inchirieri auto in timpul perioadei de pandemie

Home  >  Informatii Auto  >  Domeniul de inchirieri auto in timpul perioadei de pandemie

Dupa cum vedeti si dumneavoastra, toate domeniile de activitate s-au adaptat in functie de cerintele pandemiei. De asemeni, nici serviciul de inchirieri auto nu a fost lasat in urma. Piata de rent a car a trebuit sa se adapteze la aceste schimbari. Modificarile aduse asupra acestui domeniu de activitate sunt implementate si astazi si vor ramane foarte mult timp de aici incolo.

In randurile urmatoare, vom vedea cum arata piata de rent a car in perioada de pandemie si cum se va desfasura acest serviciu in continuare.

Cum se comporta si cum va arata serviciul de rent a car in pandemie?

Ideea este in felul urmator: Piata de rent a car a fost fortata sa se adapteze la conditiile noi, implementate de Covid. Nu vom vorbi acum doar despre purtarea mastii, atunci cand se intra intr-un spatiu inchis. Vom discuta si despre schimbarile din cadrul companiilor de rent a car. Spre exemplu: Deoarece piata de inchirieri auto a scazut foarte mult in valoare, foarte multe firme...

domeniul de rent a car in timpul perioadei de pandemie

Foarte multe companii de rent a car au inceput sa se orienteze catre alte domenii de activitate

Domeniul de rent a car avea valoarea de 84 de miliarde de euro in anul 2019. De asemeni, serviciul de inchirieri auto din orasele Otopeni si Bucuresti adunau un total de 40 de milioane de euro. Aceste doua orase reprezentau 50% din piata de rent a car romaneasca. Din anul 2020 si pana in prezent totul s-a schimbat.

Valoarea acestui domeniu de activitate a scazut la aproape un sfert, fata de anul 2019. Din aceasta cauza foarte multe companii mari, potente finaciar au inceput sa se orienteze catre alte domenii de activitate.

Care sunt firmele de rent a car care au inceput sa se orienteze catre alte piete?

Toate companiile pe care le vom mentiona in randurile urmatoare nu s-au retras din domeniul de inchirieri. Deoarece domeniul de rent a car s-a prabusit in anul 2020, s-a dorit si orientarea catre alte piete.

Compania Sixt a intrat in domeniul de leasing auto. Desi, nu stim care sunt optiunile acestei companii in viitorul apropiat. De asemeni, nu cunoastem nici planurile cu privire la piata de leasing auto. Ceea ce am aflat, a fost o reclama destul de agresiva in acest nou serviciu. Publicitatea pentru acest nou domeniu este mai mult stradala si mai putin online.

O alta firma destul de cunoscuta in domeniul de inchirieri auto este Hertz. La fel ca si multe alte companii din acest domeniu de activitate, s-au extins pe piata de vanzari auto. Este de inteles orientarea catre acest serviciu. La fel ca si foarte multe firme, atunci cand mai mult de jumatate din flota nu iti este ocupata, asta e prima optiune.

Compania Autonom s-a extins in doua noi obiecte de activitate

Dupa cum stiati si dumneavoastra, Autonom impreuna cu Emag s-au asociat in ceea ce se numeste astazi Tazz. Este un modul de food delivery, care functioneaza doar in orasul Bucuresti. Nu stim care sunt planurile acestei companii in ceea ce priveste domeniul de inchirieri masini. Ceea ce stim, este ca Autonom a fost cea mai apreciata firma de rent a car cu sediul in Romania.

In anul 2019, Autonom detinea mai mult de 20% din cota de piata a acestei piete. Un alt domeniu in care s-a extins aceasta firma a fost partea de leasing auto. Anul trecut aceasta firma a achizitionat BTLeasing, dublandu-si cifra de afaceri. Anumite surse sustine ca aceasta a ajuns la peste 50 de milioane de euro.

Acum ca am aflat ce au facut companiile mari de inchirieri masini din localitatile Otopeni si Bucuresti, sa trecem mai departe.

Care este in prezent modalitatea de functionare a serviciului de rent a car?

Intrarea in punctul de lucru pentru semnarea contractului de rent a car, se va face doar cu masca. De asemeni, toti agentii de inchirieri auto sunt obligati sa poarte masca, atunci cand interactioneaza cu clientul. La ridicarea masinii, in spatiu deschis, clientul poate interactioneze cu agentul fara masca.

Cum sunt ingrijite masinile din flotele de rent a car pe perioada de pandemie?

Toate autovehiculele vor trebui dezinfectate si igienizate. De asemeni, fiecare autovehicul va trebui sa aiba o sticla de dezinfectant si servetele umede pentru curatenie. La fiecare masina in parte se va curata cu atentia cheile si volanul autovehiculului.

Aceste procedee se realizeaza dupa fiecare inchiriere in parte.

Isi va reveni piata de rent a car din blocajul economic?

Piata de inchirieri auto are toate sansele sa isi revina in viitorul apropiat. Mai bine zis, domeniul de inchirieri auto si-a revenit destul de mult in ultima perioada. Valoarea pietei globala de inchirieri masini a ajuns in prezent la 54 de miliarde de dolari. Deci, dupa cum vedeti si dumneavoastra acest domeniu de activitate isi revine. Ba chiar mai mult, si-a revenit piata de rent a car a ajuns la un nivel de echilibru, tinand cont de nivelul din anul 2019.

Toti analistii de business sunt de parere ca pana la sfarsitul anului 2022, elementul de rent a car isi va reveni in totalitate. Pana la sfarsitul acestui an, domeniul de inchirieri auto va ajunge la un estimativ de 83 de miliarde de dolari. Nivelul va fi extrem de apropiat fata de ce a fost in anul 2019.

Cum va fi piata de inchirieri auto din Romania in viitorul apropiat?

La fel ca si pe plan global, nivelul economic din domeniul de rent a car isi revine treptat. Se preconizeaza ca pana la sfarsitul anului 2022, piata de rent a car din Romania va ajunge acel "normal" de odinioara. Astfel, pana la sfarsitul acestui an, domeniul de rent a car din orasele Otopeni si Bucuresti va ajunge la 38 de milioane de euro. Aceste doua orase vor insemna in continuare, jumatate din valoarea nationala a pietei.

Se preconizeaza pentru urmatorii ani o evolutie si mai mare

Publicatiile de business din afara Romaniei, preconizeaza o crestere masiva pentru urmatorii ani pe aceasta piata. Pana la sfarsitul anului 2024, piata de inchirieri auto din intreaga lume va ajunge la 104 miliarde de dolari. De asemeni, valoarea domeniului de inchirieri masini din Romania va ajunge la 114 milione de euro.

Dupa cum vedeti si dumneavoastra, este o continua crestere in acest domeniu de activitate. Va fi nevoie ca firmele mici si medii de rent a car sa se inarmeze cu rabdare. Tot acest proces de crestere va dura inca doi ani. Va trebui ca inainte de crestere sa se stabilizeze piata de inchirieri.

Va mai aparea inca un profil nou pe piata de inchirieri auto

O data cu aparitia pandemiei, din ce in ce mai multi oameni se orienteaza catre o mai putina poluare. Masinile electrice sunt un exemplu extrem de bun, pentru a polua mai putin. De aceea, piata de rent a car va trebui sa se orienteze din ce in ce mai mult catre aceste autovehicule.

Va fi atat o piata noua, cu firme care sunt orientate doar catre acest sector de activitate. De asemeni, va fi o nisa foarte buna de speculat si pentru companiile de inchirieri auto, care sunt deja pe piata. Totusi, pana sa se ajunga la acel nivel va trebui sa mai evolueze putin tehnologia din aceasta directie. O sa se vada acel switch in momentul in care o masina electrica va avea autonomie de cel putin 700 de km.

Acesta a fost articolul nostru. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit!


Posted in Informatii Auto | Updated on septembrie 15, 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *