limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. 23 August, nr. 79C, ap. 7
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Drumul catre un sistem de rent a car bazat pe masinile electrice

Home  >  Informatii Auto  >  Drumul catre un sistem de rent a car bazat pe masinile electrice

Sistemul de electrificare al autovehiculelor se raspandeste de la tara la tara, de la companie la companie si de la individ la individ. In cazul firmelor de inchirieri auto, aceasta alegere este din ce in ce mai ascultata, iar pe baza ei se dezvolta foarte multe idei. Drumul catre un sistem de rent a car bazat pe masinile electrice, pare sa fie mult mai aproape. Deasemeni, foarte multe agentii de inchirieri auto din ultima perioada achizitioneaza autovehicule de acest tip.

Se vede foarte clara directia pietei de rent a car din ultima perioada. Deasemeni, orientarea catre masinile electrice este o decizie asumata atat a clientului, cat si a firmelor de rent. In acest moment apar conferinte dedicate pentru aceste proiecte. In randurile urmatoare, vom discuta mai mult despre electrificarea serviciului de rent a car. Vom afla cu aceasta ocazie, ce ne pregateste viitorul si vom vedea cum se vor calibra cele doua elemente: sistemul de inchirieri auto si autovehiculele electrice.

Cum se va indrepta serviciul de inchirieri auto catre autoturismele electrice?

Mai multe companii mari de inchirieri masini se gandesc in ultima perioada la adoptarea unui serviciu complet bazat pe autovehicule electrice. Schimbarea este inevitabila si este dictata de client. In ultima perioada, numarul consumatorilor de rent a car, ce solicita masini electrice a crescut enorm. Astfel, la mana firmelor de inchirieri auto stau doua optiuni: sa mearga mai departe cu trenul respectiv sau sa isi pastreze pozitia.

drumul pentru un serviciu de inchirieri auto bazat pe masini electrice

Ce masuri au fost adoptate la nivel international pentru electrificarea flotelor de rent a car?

Ceea ce trebuie cunoscut este ca adoptarea acestui sistem va aduce si foarte multa implicare din partea firmelor de inchirieri. Dupa cum a mentionat si Sharky Laguana ( presedintele Asociatiei Americane de Rent a Car ): "Daca te implici, ai posiblitatea de a vedea ce se intampla". Deasemeni, tot el a mai mentionat ca, acesta este cel mai semnificativ moment de tranzitie din istoria serviciului de inchirieri.

La salonul International de Inchirieri Masini din Las Vegas a fost prezent de data aceasta si Ben Prochazka. Acesta este directorul executiv pentru Coalitia de Electrificare. De data aceasta, au fost subliniate 3 aspecte importante:

  • Acceptarea clientilor care cer autovehiculele electrice pentru inchiriere
  • Analizarea furnizorilor de energie, pentru a vedea daca masinile electrice pot fi alimentate fara probleme
  • Aprovizionarea lantului de flote cu autoturisme electrice

Daca prima si ultima din cele trei pot fi puse la punct intr-un timp mai scurt, a doua este mai dificil de organizat. In crearea surselor de alimentare pentru masinile electrice, sunt doua componente ce trebuie organizate. Acest aspect va putea fi pus la punct doar prin colaborarea statului cu firmele furnizoare de energie electrica.

Ce masuri vor lua companiile de inchirieri auto din orasul Bucuresti cu privire la electrificarea flotelor de rent a car?

La nivel global, sumele implicate in infrastructura sunt imense. Din aceasta cauza, rezultatele sunt mult mai vizibile in afara Romaniei. Piata de rent a car din orasul Bucuresti are o valoare de 82 de milioane de dolari. Ea reprezinta a mia parte din serviciul global de inchirieri auto. Fata de nivelul american, unde piata valoareaza aproximativ 43 de miliarde de dolari, bugetul nostru este exagerat de mic.

Indiferent de situatie, firmele de inchirieri masini din orasele Bucuresti si Otopeni, isi propun aceasta implementare. Cu toate acestea, trecerea catre un parc auto 100% electric, se va realiza in zona noastra in mai multe etape si va dura mai mult timp. Noi am discutat cu managerii mai multor flote de inchirieri auto din Romania despre acest subiect si am constatat urmatoarele:

  • Se doreste foarte clar aceasta directie de catre firmele de rent a car din Romania
  • Sunt foarte putine surse de alimentare pentru autovehiculele electrice
  • Deocamdata bugetele pentru schimbare sunt destul de mici pentru toti actorii economici romani

Sunt foarte putine surse de alimentare, pentru a sustine infrastructura de inchirieri auto electrice pe teritoriul Romaniei

Noi am realizat in trecut un articol, in care detaliem mai bine acest aspect. In prezent, in orasul Bucuresti sunt doar 130 de puncte de alimentare pentru autovehiculele electrice. Din punctul nostru de vedere, ca si companie de rent a car, acest numar nu acopera toate solicitarile de alimentare. Deocamdata, infrastructura nu pare pregatita pentru a sustine modelul de rent a car electric. Cu toate acestea...

Incercam sa anticipam anumite elemente, ce ar putea sa ajute clientul de rent a car. De aceea, le explicam dinainte care sunt intervalele si sub ce forma pot alimenta autoturismele electrice inchiriate, fara sa fie nevoiti sa astepte la cozi.

Clientul de rent a car orientat pentru masinile electrice si training-ul angajatilor din domeniul de inchirieri masini

Piata electrica se extinde foarte mult in ultima perioada. In prezent, cota persoanelor care detin o masina electrica reprezinta doar 3% din valoarea totala de piata. Conform meniunilor lui Prochazka, acest procent pare sa evolueze de la an la an. Tot el mentioneaza ca in urmatorii 5 sau 8 ani, aceasta cifra se va schimba dramatic.

Cu toate acestea, exista o problema la nivel global in serviciul de inchirieri auto. Din pacate, in tara noastra, aceasta neregula este la un nivel mult mai ridicat.

Oamenii din rent a car trebuie treinuiti pentru a invata cum functioneaza masinile electrice

Staf-ul din serviciile de inchirieri auto inca nu este bine pregatit, pentru a putea manipula aceste masini. Atunci, cand o persoana inchiriaza un autoturism electric, el va stii la ce se asteapta. El va cunoaste toate problemele legate de alimentare si vor fi constienti de dificultatile pe care le poate prezenta un autoturism electric.

Cu toate acestea, oamenii din rent a car vor trebui trenuiti pentru astfel de autoturisme. Ei trebuie sa cunoasca masina electrica si vor trebui sa incurajeze acest serviciu. Desigur, pentru a fi pus la punct acest context, vor trebui realizate mai multe training-uri. Prochazka mentioneaza ca toate aceste antrenamente pot fi realizate in doar cateva cursuri.

Acesta a fost articolul nostru. Ati vazut de aceasta data, cum va fi drumul catre masinile electrice in serviciul de rent a car. Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre serviciul de inchirieri auto electrice Bucuresti...

Va fi foarte interesant acest parcurs si va fi nevoie de foarte mult efort depus de firmele de inchirieri auto. Indiferent de situatie, noi ca si firma de rent a car suntem extrem de optimisti. Va multimim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit!


Posted in Informatii Auto | Updated on iunie 29, 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *