limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. 23 August, nr. 79C, ap. 7
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Este pregatita piata de rent a car din Bucuresti pentru autovehiculele electrice?

Home  >  Informatii Auto  >  Este pregatita piata de rent a car din Bucuresti pentru autovehiculele electrice?

Domeniul de rent a car electric este relativ nou pe piata din orasul Bucuresti. Cu toate acestea, masinile electrice sunt la mare cautare in ultimul timp, in toata lumea. Cu totii ne dorim in o planeta mai verde si mai putin poluata, iar pentru a ajunge la acest prag, va trebui mai multa implicare din partea noastra. De aceea, ar fi ideal sa adoptam cu totii aceasta directie, sustinand totodata productia de automobile electrice. Trebuie sa intelegem ca avem nevoie de o implicare globala, pentru ca lucrurile sa fie schimbate.

In acest articol vom discuta despre ceea ce inseamna serviciul de rent a car electric Bucuresti si vom vedea cat adaptata este capitala Romaniei pentru aceste autovehicule.

Cat de adaptat este orasul Bucuresti pentru piata de inchirieri masini electrice?

Localitatea Bucuresti are o infrastructura de locatii de alimentare cu combustibil fosili, ce a fost implementata intr-o perioada foarte mare de timp. Adoptam exemplul in felul urmator: Trebuie sa ne gandim ca masinile circula pe benzina, gaz si motorina de mai bine de un secol. Astfel, de cand s-a facut trecerea de la caruta la autovehicul, au fost construite foarte multe statii de alimentare.

cat de pregatit este orasul Bucuresti pentru domeniul de inchirieri masini electrice

De ce se implementeaza mai greu in orasul Bucuresti infrastructura de alimentare a masinilor elctrice?

Trecerea pentru folosirea autovehiculelor pe baza de combustibil fosil, s-a realizat treptat. Imaginati-va ca am avut un secol la dispozitie, astfel incat toata infrastructura sa se dezvolte in aceasta directie. Astfel, daca aveti o masina alimentata pe benzina si doriti sa alimentati, nu veti sta la coada mai mult de 5 minute. In zona de autovehicule electrice, toata piata si absolut toate serviciile ce se rotesc in jurul acestora sunt abia la inceput.

Mai mult de atat, toate autovehiculele electrice care au iesit in ultimii ani pe piata auto, nu sunt la 100% din potential. Sa luam situatia in felul urmator: Care sunt cele mai bune automobile electrice produse pana in prezent? Raspunsul este simplu. Tesla produce masinile electrice, care pun ls dispozitie cel mai bun randament pe sosele. Ele au autonomie de 550 de kilometri si pot rezista si la drumuri mai lungi. Dar, revenind la subiect...

Care este nivelul infrastructurii pentru alimentarea masinilor electrice in orasul Bucuresti?

In prezent, sunt peste 130 de puncte de alimentare. Aproximativ fiecare benzinarie din orasul Bucuresti, detine in prezent o sursa de alimentare pentru autovehiculele electrice. Astfel, cel care inchiriaza acum un astfel de autovehicul, va avea unde sa alimenteze. Cu toate acestea, chiar si aceste puncte de alimentare nu sunt suficiente pentru numarul de masini electrice din Bucuresti.

Daca inchiriezi o masina electrica sau detii deja una, timpul pe care il petreci pentru a-ti alimenta autovehiculul este de 1,5 ore. Vor fi 45 de minute de asteptat la coada, impreuna cu celelalte 45 petrecute pentru incarcare. Deci, dupa cum vedeti, acest numar de 130 de centre nu este indeajuns. Va fi nevoie in urmatoarea perioada, de deschiderea mai multor puncte de incarcare pentru aceasta categorie de masini.

Cum vedeti evolutia din urmatoarea perioada pentru piata de rent a car?

Preferintele oamenilor nu pot fi stopate niciodata. Directia este cunoscuta si o vedem cu totii destul de clara: Autovehiculele electrice sunt si vor fi la mare cautare. Referitor la piata de rent a car electric din aceasta localitate, putem confirma si noi ca agentie de inchirieri auto din orasul Bucuresti aceasta directie.

Cu toate acestea, vedem care este comportamentul si impresia clientilor nostri. Chiar daca cererea este mult mai ridicata pentru autovehiculele electrice, se pierde foarte mult timp pentru incarcarea lor. Cele 45 de minute petrecute in plus la coada, este timp irosit. Trebuie sa ne imaginam ca cei care apeleaza la serviciile de inchirieri auto, vin cu un set diferit de asteptari.

In randurile ce urmeaza, vom vedea care sunt mai exact pretentiile clientilor de rent a car, atunci cand inchiriaza un autovehicul electric.

Orasul Bucuresti va trebui sa se adapteze pentru piata de rent a car electric

Avem exemple in foarte multe localitati mari din Europa. In momentul in care exista o cerere pentru un anumit produs si nu exista infrastructura care sa mentina produsul pe piata, se vor implementa masuri de la fundatie. Aceeasi situatie este de preferat sa se aplice si pentru orasul Bucuresti.

Deoarece exista cerere din ce in ce mai mare in randul autovehiculelor electrice, va trebui ca orasul Bucuresti sa se pregateasca cu o infrastructura mai consolidata. Mai mult de atat, trebuie intiparit faptul ca un client de rent, care inchiriaza o masina electrica este diferit fata de cel care o detine. Acesta are timpul limitat. Indiferent daca a venit in orasul Bucuresti pentru a-si vizita familia sau pentru excursie, el va avea un scop precis. In aceeasi postura sunt toti clientii, care apeleaza la un serviciu de inchirieri auto.

Cand mentionam expresia de scop precis, inseamna ca stie ce va face in momentul in care va ajunge in Bucuresti. Un client de rent a car va intra in urmatoarele categorii:

  • clienti care vin in Bucuresti cu scopul de a vizita Romania
  • clienti de rent a car care vin in orasul Bucuresti in scop de business
  • clienti de inchirieri masini, care vin sa isi viziteze parinti, prieteni
  • persoane care au nevoie de un autovehicul, deoarece masina personala este defecta
  • clienti care vor sa incerce inainte de a cumpara un nou autovehicul
  • persoane care inchiriaza autovehicule pentru prezentari, reclame, etc

Deci, dupa cum puteti vedea si dumneavoastra, scopul este cunoscut dinainte. Astfel, ei nu au timp de pierdut pentru asteptat la coada la incarcarea autovehiculului electric. Cele 45 de minute de asteptat pentru a incarca masina, unde se petrec alte 45 de minute la incarcare, poate face clientul de inchirieri auto sa se razgandeasca atunci cand alege un astfel de automobil.

Ce trebuie facut in piata de auto electric, pentru a solutiona aceasta problema?

Raspunsul nostru este simplu: Sa fie mai multe statii de incarcare pentru masinile electrice. Implementarea a mai multor puncte in mall-uri, benzinarii, parcuri, etc, ar ajuta extrem de mult clientii care inchiriaza aceste masini. Dupa cum am spus si mai sus, acestia au un scop bine-definit inainte de a inchiria autovehiculul electric dorit. Astfel, ei nu au timp de pierdut pentru a sta la coada, la incarcarea masinii inchiriate.

Va evolua infrastructura orasului Bucuresti, legat alimentarea autovehiculelor electrice in urmatoare perioada?

Desi nu suntem capabili sa oferim preconizari clare in aceasta directie, putem totusi specula anumite tendinte. Vedem ca atat, Enelul, cat si alte companii se implica din ce in ce mai mult pe aceasta piata. Mai mult de atat, benzinariile si statiile de incarcare pentru combustibil fosil, au inceput sa implementeze cate un punct de alimentare electric in fiecare centru.

Cu toate acestea, suntem in Bucuresti, iar la noi toate elementele ce par la zi in Vest sunt implementate mai greu. Credem ca in cel mult doi ani, nu se va mai sta la coada pentru a se incarca un autovehicul electric. Dar pana atunci, mai avem de asteptat...

In continuare, sustinem inchirierea autovehiculelor electrice, iar noi ca firma ne vom orienta cat mai mult catre aceasta nisa. Tineti minte: Schimbarea trebuie sa inceapa din partea noastra! Acesta a fost articolul nostru. Ati vazut de aceasta data cat de pregatit este orasul Bucuresti, pentru serviciul de rent a car electric. Chiar daca nu suntem inca la zi, noi sustinem aceasta miscare si asteptam ca elementele de infrastructura sa evolueze in aceasta directie. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit!


Posted in Informatii Auto | Updated on iunie 06, 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *