limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. Nalbei, nr. 37
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Exista posibilitatea ca piata de rent a car sa devina una electrica in viitor?

Home  >  Informatii Auto  >  Exista posibilitatea ca piata de rent a car sa devina una electrica in viitor?

Dupa cum evolueaza economia in ultima perioada de timp, apar toate probabilitatile ca serviciul de rent a car sa devina unul electric. In acest articol veti vedea daca mediul de inchirieri masini va deveni in cativa ani, unul full electric. Desigur, nu vom avea raspuns la orice intrebare legata de acest subiect... Dar cu toate acestea, ne vom baza pe statisticile din prezent in randul companiilor de inchirieri auto. Ne vom uita totodata, la preconizarile oferite de specialisti. Si vom face si o mica paralela in ceea ce priveste situatia din Romania, la folosirea autoturismelor electrice în sistemul de rent a car. Asadar, sa incepem...

Masinile electrice sunt la mare cautare in randul firmelor de inchirieri masini. Cele mai multe dintre acestea, au inceput sa adauge in flotele de rent, autovehicule electrice. Compania Hertz spre exemplu, a achizitionat pentru flota americana, peste 100000 de autovehicule electrice. Mai mult de atat, a inceput sa apara un element nou pe piata de rent a car. Vorbim de aceasta data de serviciul de inchirieri auto pe termen scurt.

Cu toate ca acesta exista de foarte mult timp pe piata, o data cu aducerea masinilor electrice in domeniul de inchirieri; regimul pe termen scurt a putut fi pus in aplicare intr-o maniera mult mai optima. Pana acum, toate datele au dus catre folosirea exclusiva a masinilor electrice in serviciul de rent. Sa vedem daca asa va fi viitorul...

Se va indrepta serviciul de rent a car, catre a folosi 100% masini electrice?

In toata aceasta situatie, nu defaimam folosirea autoturismelor electrice in serviciul de inchirieri auto. Din contra, suntem constienti ca autoturismele electrice, inseamna mai putina poluare si...

O parere referitoare la inlocuirea masinilor obisnuite, cu cele electrice

Autovehiculele electrice sunt din ce in ce mai folosite. Din fericire, acest drum demonstreaza in zonele in care sunt utilizate ca exista mai putina poluare. In tarile nordice, numarul de masini electrice a crescut exponential in ultimul timp. Datorita acestui fapt, nivelul de poluare este cu 40% mai scazut, fata multe alte tari din Vest.

Masinile electrice exista de foarte mult timp si au aratat de foarte multe ori ca: prin utilizarea lor, putem contribui la curatenia planetei. Pana la urma trebuie sa devenim constienti, ca impartim cu totii acelasi camin. Autoturismele electrice duc catre mai putina poluare, iar toate studiile demonstreaza acest fapt. Asadar, indreptarea serviciului de rent a car catre o piata full electric, va contribui in a curata planeta. Suntem de acord cu aceasta premisa, cu toate ca domeniul de inchirieri are un procent destul de mic in numarul global de autovehicule.

Asadar, exista posibilitatea ca serviciul de rent a car sa devina full electric?

exista sansa ca piata de rent a car sa devina una electrica

Firmele de inchirieri masini cumpara tot mai multe autoturisme electrice. Din cate observam, marea majoritate a agentiilor de inchirieri, achizitioneaza modele electrice. Cu toate acestea, masinile electrice si infrastructura pentru alimentarea lor nu sunt pe cat ar trebui de dezvoltate.

Clientul de inchirieri are alte nevoi, fata de cel care detine un autoturism electric. El nu poate sta foarte mult dupa alimentare, pentru ca are timpul limitat. Deasemeni, autonomia masinii este extrem de importanta. Cititi mai departe...

Clientul de inchirieri are alte nevoi, fata de cel detine autoturismul electric

Masina electrica este extrem de utila pentru curatarea mediului inconjurator. Cu toate acestea, autonomia ei a fost tot timpul o problema. Doar in prezent, exista un model cu care se poate circula cel mult 600 de kilometri. Modelele mai mici ( ce sunt la pret low-budget ) ajung la o autonomie de 300 de kilometri. Din pacate pentru un client de inchirieri masini, aceasta distanta poate fi destul de mica intr-o singura zi.

Trebuie inteles ca distanta necesara de kilometri folositi de clientul de rent, difera de la o zi la alta. Cititi mai departe...

Mai mult de atat, el poate circula 100 de kilometri intr-o zi si 400 in urmatoarea. Astfel, pentru ca acest serviciu sa se bazeze in totalitate pe masinile electrice, va trebui ca acest model de masini sa detina o autonomie mai mare.

Sunt foarte putine statii de alimentare pentru automobilele electrice

Un alt element pentru care s-au plans cei care inchiriaza masini electrice, il reprezinta numarul mic de statii de alimentare. Cea mai mare parte din clientii de rent, au sutinut ca evita sa inchirieze aceste autovehicule. Marea problema sustinuta de acestia, o reprezinta chiar numarul mic al punctelor de incarcare.

Desi in Vest aceasta situatie a fost aproape rezolvata, pentru tarile din Est exista o problema legata de acest aspect. Aici, nu exista foarte multe statii de alimentare, iar din pacate acest fapt duce la crearea de cozi. In Romania avem aceeasi neregula, referitor la numarul punctelor de incarcare. Noi am scris un articol, in care puteti ocoli cozile ce apar pentru alimentarea autoturismului electric. Aceste sfaturi sunt extrem de utile pentru clientii de inchirieri masini din Bucuresti si Otopeni.

Clientul de rent a car nu are acelasi comportament ca cel care detine un autoturism electric. El va avea un scop precis de fiecare data cand inchiriaza un autovehicul: sa viziteze rudele, sa viziteze tara, etc. Astfel, timpul pierdut pentru stat la cozile de alimentare este extrem de important.

Deci, va trebui ca masinile electrice sa evolueze mai mult pe partea de autonomie, iar... Pe partea de infrastructura, sa fie puse la dispozitie mai multe centre de alimentare.

Ce spun specialistii referitor la acest aspect si care este situatia Romaniei?

In prezent, domeniul de rent a car electric are o valoare globala de 4 miliarde de dolari. Aceasta suma reprezinta 4% din totalul pietei de rent a car. Desi in anul 2016, aceasta cifra nu exista absolut deloc, putem vedea insa o evolutie.

Analistii de business mentioneaza ca pana in 2025, serviciul de inchirieri masini electric va reprezenta cel putin 10% din totalul pietei de rent. Este adevarat, ca atat piata producatoare de autovehicule, cat si cea de inchirieri auto, se indreapta catre aceasta directie.

Cu toate acestea, va trebui implicare din partea tuturor agentilor economici.

Cum este situatia din Romania cu privire la masinile electrice in serviciul de inchirieri?

Atunci cand vorbim de inchirierea unui autovehicul in tara noastra, putem spune ca aceasta piata se afla inca la inceput. Deocamdata, domeniul de inchirieri masini electrice din Romania are o valoare de 900.000 de euro. Tinand cont ca din acest numar, mai mult de jumatate este in orasul Bucuresti.

Deasemeni, consideram ca se afla la inceput, pentru ca valoarea serviciului de rent a car din tara noastra este de 87 de milioane de euro. Mai mult de atat, trebuie sa tinem cont de faptul ca aceasta nisa nu exista in urma cu doi ani pe teritoriul tarii.

Cam atat cu acest articol. Ati vazut de aceasta data, daca piata de rent a car va deveni una full electric.

Ca si concluzie: Desi viitorul se indreapta catre aceasta directie, va trebui sa mai evolueze atat infrastructura, cat si tehnologia pentru aceste categorii de autovehicule. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsitul acestui subiect!


Posted in Informatii Auto | Posted on august 11, 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *