limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. 23 August, nr. 79C, ap. 7
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Inceputul Istoric Al Companiei Opel | Un Inceput Plin De Peripetii

Home  >  Informatii Auto  >  Inceputul Istoric Al Companiei Opel | Un Inceput Plin De Peripetii

Veti afla in acest articol cine este mai exact compania Opel si cum a inceput aceasta firma. Orice firma are la randul ei suisuri si coborasuri. Falimentul si incendiile nu au oprit deloc evolutia acestei firme.

Dar, haideti sa nu mai pierdem timpul cu mici amanunte, si sa va aratam cum a inceput aceasta companie.

Inceputul companiei Opel, tumultos pana la succes

Inceputul, infiintarea companiei si primele produse puse pe piata de firma Opel

Chiar daca nu va vine sa credeti, istoria firmei Opel are o vechime mai mare de un secol. In anul 1862, Adam Opel a infiintat aceasta firma. Compania a avut pentru prima data punctul de lucru in orasul Russelheim, si... Nu avea nici un fel de legatura cu industria auto. Totul a inceput ca o afacere de familie, iar pe parcurs au fost implicati in business si cei doi fii.

Fondatorul firmei Opel

De fapt, nici nu exista industria auto in acea perioada. Asa ca, "primele lor modele auto" au fost masinile de cusut.

Orientarea catre bicicletele cu roti mari

O premisa destul de buna in afaceri este sa oferi pe piata ecomica ceea ce se cauta. Din anul 1870, bicicletele erau la mare cautare. Era singurul mijloc de transport ce asigura in acea vreme o deplasare mai rapida, fara sa fie nevoie de tractiune animala. Asa ca, in anul 1886, Adam Opel a inceput o linie de productie pentru biciclete.

Adam a reusit impreuna cu cei doi fii ai sai sa devina lider de piata, in urmatorul deceniu, pentru ambele produse.

In anul 1895, Adam Opel a murit. Afacerea, urmand sa fie preluata de cei doi fii ai sai si de mama acestora.

Cand a intrat compania Opel pe piata auto?

Facem o mica pauza... Aflati mai multe despre serviciul de inchirieri auto Otopeni fara depozit. Sa revenim la subiect!

Din anul 1890, industria auto incepuse sa primeasca o forma. Daca pana in acest an, nu erau foarte multe produse puse piata. Din anul 1890, au aparut companii, ce erau gata sa produca.

In anul 1898, cei doi fii ai lui Adam au realizat un parteneriat cu Frederich Lutzmann. Acestia au inceput din acest an sa conceapa primul lor model auto.

Mai departe totul a decurs perfect. Toata lumea si-a dorit noul autovehicul marca Opel, iar cei 3 au facut primul miliard de euro in mai putin de an.

Glumim!!!

Primele modele de autovehicule Opel au fost esecuri totale

Din pacate povestea a fost total diferita. Compania nu avut sub nici o forma succes, in primii ani de viata.

Pana in anul 1901, compania nu a produs mai mult de 65 de autovehicule. Deci, nu prea multe... De asemeni, modelele produse erau destul de slabe calitativ.

Din pacate, compania s-a dizolvat in 1901, urmand mai departe o asociere ce avea sa-i aduca un succes destul de mare in timp. Asocierea a fost realizata impreuna cu Darracq France, o companie producatoare de autovehicule din Franta.

Acest articol este oferit de compania ta de inchirieri auto din Bucuresti si Otopeni: Rent-4U! Revenim la subiect...

De data aceasta, totul a decurs mai lent si cu mai multe planificari in acelasi timp: Pentru ca asta inseamna sa inveti din greseli!

Deci, in anul 1902, a fost prezentat in Showroom-ul Auto din Hamburg primul concept, numit Opel Darracq. De data aceasta, pentru ca totul sa fie pus la punct, modelul a primit enorm de multe imbunatatiri. Productia pentru acesta inceput in anul 1906.

Masina veche Opel Darracq

Primele forme de succes pentru Opel

Dupa cum ati vazut deja, compania Opel a avut in primii 40 de ani de activitate foarte multe suisuri si coborasuri. Au fost lideri de piata pe piata de biciclete si masini de cusut si a urmat dupa... Un declin in industria auto, ce a dus spre faliment.

Din fericire, asocierea cu Darracq France a propulsat extrem de mult acest brand, urmand ca...

Cititi mai departe!

Primul model de succes pentru compania Opel

In anul 1909 a fost produs modelul Doctorwagen. Acesta a fost produs in 3950 de modele si era la jumatate din pretul celor mai de lux modele din acea vreme.

Opel Doctorwagen

Era masina preferata a doctorilor din acea perioada, de unde si numele. Acestia preferau acest autovehicul deoarece venea la un pret destul de accesibil pentru ei, si... Ii ajutau extrem de mult pentru a parcurge diatante mai mari, atunci cand trebuiau sa isi vada pacientii.

Incepand din anul 1909, din ce in ce mai multe persoane cereau acest model si... Totul parea sa duca compania Opel pe o ascendenta culminanta, asta pana cand...

Acest articol este oferit de compania ta de rent a car din orasul Bucuresti.

In 1911, fabrica Opel a luat foc intr-un incendiu imens. Deci, dupa cum vedem tuturor ni se intampla ca atunci cand iti este lumea mai draga, sa se duca totul pe apa sambetei.

Din fericire, aparatura fabricii a fost inlocuita cu una noua, mult mai performanta.

Perioada 1920 - 1939 a propulsat compania Opel printre cele mai cunoscute firme producatoare de autovehicule

Dupa primul razboi mondial, compania Opel a devenit prima firma auto germana, ce realiza productie de masa. In anul 1920 au produs pentru prima data asa zisa Broscuta. Aceasta avea doua locuri si costa in acea perioada doar 3900 de marci germane.

Astfel, compania Opel era una dintre putinele companii, ce puteau oferi masini mai ieftine, fata de multe alte marci auto. Au reusit pana la sfarsitul anului 1928, sa devina compania cu cel mai mare export din intreaga Germanie.

Achizitia companiei Opel de catre General Motors

In anul 1929, General Motors, impresionati de productia si de linia de asamblare au cumparat 80% din compania Opel. Cumpararea actiunilor de catre General Motors a dus la o crestere a actiunilor de 100%. De asemeni, cele 80 de procente au fost cumparate de GM, cu suma de 33,3 milioane de dolari.

Dupa cum vedem achizitia firmei Opel de catre General Motors a avut de adus multe beneficii. In anul 1935, acestia au deschis o fabrica noua, aceasta fiind in orasul Brandenburg. Fabrica nou creata a avut ca si scop initial, producerea camionului Blitz.

Tot in anul 1935, compania Opel a devenit prima firma producatoare de autovehicule din Germania, ce fabrica anual peste 100000 de modele. De asemeni, in acelasi an a fost scos pe piata celebrul model, Opel P4.

Modelul Opel P4

Dupa cum putem vedea, firma Opel a ajuns la succes doar dupa multe decenii. Au fost in parcursul acestei firme, extrem de multe suisuri si coborasuri. General Motors nu a ramas pana in prezent, ca proprietar. Aceasta este detinuta de un alt holding.

Dar, vom lasa mai multe povesti despre firma Opel pentru articolele viitoare. Credeti-ne ca veti descoperi foarte multe povesti interesante si motivationale. Veti vedea cum au trecut peste al doi-lea razboi mondial si cum a fost afectata aceasta companie.

Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit!


Posted in Informatii Auto | Updated on septembrie 16, 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *