limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. Nalbei, nr. 37
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Cum poti apela la un serviciu de rent a car fara sa ai surprize?

Home  >  Informatii Auto  >  Cum poti apela la un serviciu de rent a car fara sa ai surprize?

Daca este sa discutam despre piata de rent a car din Romania, putem sa demonstram o evolutie constanta in ceea ce priveste calitatea serviciilor. Fata de anul 2000, cand serviciul in sine functiona in spirit de haiducie, acum avem firme de inchirieri, extrem de preocupate de clientii lor. Domeniul de inchirieri auto s-a schimbat in bine si o data cu acesta, au aparut foarte multe companii de rent orientate catre serviciile oferite. In prezent, sunt foarte putine companii, care sa retina din garantia auto mai mult decat este cazul. Deasemeni, sunt foarte putine agentii de rent a car interesate sa tepuiasca clientul. Indiferent de situatie, trebuie sa intelegem cu totii, ca fiecare padure tropicala vine la pachet cu propriile ei uscaciuni tropicale.

Nu mai sunt in prezent companii de rent a car, interesate sa pacaleasca clientul de inchirieri, dar apar alte situatii pe care incercam sa le deslusim in acest articol. De multe ori ne trezim cu intrebarea clientului: De ce asa de scump? In randurile urmatoare, vom raspunde la aceasta intrebare si vom deslusi o data pentru totdeauna misterul cheltuielilor extra, din serviciul de inchirieri auto.

Inchiriaza masina fara sa ai surprize neprevazute

Serviciul de inchirieri auto are pe langa pachetul de rent al masinii si alte optiuni. Deasemeni, in afara serviciului propriu de rent a car, apar separat si alte costuri, pe care consumatorul va trebui sa le suporte. In randurile ce urmeaza, vom deslusi care sunt aceste cheltuieli si cum pot fi ocolite atunci cand se inchiriaza un autoturism.

Ce costuri apar in plus la inchirierea unui autovehicul?

Atunci cand se inchiriaza un automobil, vor fi doua optiuni. Cele doua variante sunt aplicate de majoritatea companiilor de rent a car. Una dintre ele este serviciul normal de rent a car, iar cealalta este pachetul de inchirieri auto fara garantie. Aceste doua module sunt aplicate de majoritatea firmelor de inchirieri. Desigur, pe langa acestea, mai poate fi si serviciul de rent a car cu garantie partiala. Nu vom discuta despre acesta, deoarece sunt foarte putine agentii care il practica.

cum sa apelezi la un serviciu de inchirieri auto fara sa intampini surprize

In pachetul de inchirieri cu garantie, vor fi urmatoarele costuri: pretul de rent, tariful retinut prin depozitul auto si combustibilul necesar. La serviciul de rent fara garantie, sunt urmatoarele cheltuieli: pretul de inchiriere, tariful asigurarii zilnice si carburantul. In ambele situatii, masina va trebui adusa cu aceeasi cantitate de combustibil, ca atunci cand a fost preluata din flota auto. Situatia respectiva se va aplica si in serviciul de rent fara garantie, cat si in cel cu depozit auto. In randurile urmatoare, vom discuta despre fiecare cheltuiala suplimentara ce poate aparea in cadrul acestui serviciu.

Costul extra, ce poate aparea la alimentarea masinii inchiriate

Trebuie sa intelegem ca o masina consuma, pentru a ne pune in miscare. Indiferent ca este autovehicul inchiriat sau masina proprie, ea va trebui alimentata. In functie de tipul de autoturism pe care il alegeti, consumul poate fi mai mare sau mai mic. La inchirierea unui Dacia Logan, consumul nu va fi mai mare de 5%. In schimb, la inchirierea unui Mercedes ML350, consumul de carburant va ajunge la 20%. Dupa cum observati, costul pentru al doi-lea autovehicul este de 4 ori mai mare, fata de primul.

Totusi este consumul masinii. Cine isi permite sa inchirieze un Mercedes ML 350, isi va permite sa si alimenteze

Din pacate, situatia nu se aplica in acest fel. Marea majoritate a clientilor, ce considera ca serviciul de rent a car este scump, sunt cei care inchiriaza astfel de autoturisme. Va vom oferi un mic exemplu: Ati inchiriat un autovehicul pentru 10 zile. Cu el veti circula pe zi 300 de kilometri. Automobilul Dacia Logan va avea pentru cele 10 zile, un consum de 150 de litri, in timp ce pentru Mercedes, va fi de 600 de litri.

La autovehiculul Mercedes ML350, costul pentru carburant va fi de 5400 de Ron. Deasemeni, in cazul masinii Dacia Logan, cheltuiala pentru combustibil este de 1350 de Ron. Ambele masini parcurg aceeasi distanta. Singura diferenta dintre cele doua este consumul de 4 ori mai mare de carburant. Dupa cum vedeti, aceasta diferenta se simte extrem de mult si in pretul final.

Garantia este foarte mare la inchirierea unei masini

Dupa cum am mentionat si in randurile de mai sus, sunt doua sisteme de rent a car. Serviciul de inchirieri auto cu garantie, retine acel depozit si il blocheaza fizic sau pe cardul de credit. Firmele de inchirieri deblocheaza acel depozit, atunci cand autovehiculul este returnat in flota de catre client. Aceasta suma nu este fixata de o institutie. Ea va fi aplicata de fiecare companie de rent a car. Astfel, fiecare agentie va decide nivelul acesteia. Cu toate ca,...

Garantia din serviciul de inchirieri auto va trebui sa fie cuprinsa intre 5 si 50% din valoarea masinii

Pe piata de rent a car din Bucuresti, companiile isi seteaza garantiile autovehiculelor ce urmeaza a fi inchiriate. Sunt firme in acest domeniu de activitate, care solicita garantii de cateva sute de euro si sunt agentii care cer depozite de mii de euro. Nivelul de tarif al acestora se afla in momentul in care inchiriati masina. Pentru a ocoli garantiile foarte mari, puteti incerca tafirele mai multor firme. Cea care se apropie cel mai mult de plafonul dumneavoastra, poate fi aleasa la sfarsit.

Nivelul de tarife pentru asigurarile zilnice

In serviciul de rent a car fara garantie, se aplica asigurarea zilnica obligatorie. Aceasta inlocuieste depozitul auto si o suma de bani fixa, ce este achitata zilnic de catre client. Spre deosebire de garantia auto, aceasta nu se returneaza la sfarsitul inchirierii. Ea se aplica pe fiecare zi si scade ca si nivel tarifar, daca va creste numarul de zile inchiriate. Spre exemplu: Daca inchiriati autovehiculul pentru un numar mai mare de zile, tariful pe zi pentru asigurare va fi mai mic. Cu toate acestea, valoarea ei poate fi de 10 euro sau de 100 de euro pe zi. Totul depinde de tipul de automobil, pe care clientul respectiv l-a inchiriat.

Costurile suplimentare despre care am discutat in acest articol sunt cheltuieli, pe care clientul nu va avea cum sa le evite. Pe langa ele, mai sunt si alte costuri, care apar doar in momentul in care clientul opteaza si pentru alte servicii suplimentare. Despre ele, vom discuta in articolul viitor.

Ati vazut de aceasta data cum poti inchiria masina fara costuri extra si fara surprize neplacute. In mare parte, cheltuielile suplimentare apar, atunci cand inchiriati autovehicule foarte scumpe, dupa cum ati vazut si in articol. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsitul acestui subiect.


Posted in Informatii Auto | Updated on iunie 17, 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *