limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. 23 August, nr. 79C, ap. 7
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Introducerea optiunii de kilometri nelimitati in serviciul de rent a car

Home  >  Informatii Auto  >  Introducerea optiunii de kilometri nelimitati in serviciul de rent a car

Opțiunea de kilometri limitați nu mai exista de foarte mult timp în sectorul de rent a car. Cu toate acestea, inainte de anul 2010, era aplicata de fiecare companie de închirieri auto. Agențiile de rent a car, care aveau grija de clientii lor, setau acest număr la 200 de kilometri. Desigur, insumau kilometri folosiți la închiriere, iar la sfârșit se impartea la numarul de zile. În cazul în care consumatorul de rent depasea cei 200 de km pe ziua de rent, se aplica o taxa suplimentara.

Între timp aceasta taxa a dispărut definitiv. Dispariția sa s-a realizat din anul 2010, pana la sfârșitul anului 2021. Motivul dispariției acestei taxe, a fost datorita clientelei de rent a car si a costurilor de rent tot mai reduse.

Taxa pentru kilometri nelimitați

Dupa cum am menționat și in randurile de mai sus, aceasta taxa a dispărut pentru o perioada mare de timp din domeniul de închirieri auto. Ieșirea acestei taxe din piata de rent a car ajutat destul de mult clientul. Cu toate acestea, cheltuielile si taxele pentru o companie de rent a car s-au marit in ultima perioada. In randurile de mai jos, va vom explica de ce unele companii de inchirieri auto au inceput sa aplice taxa de kilometri limitati. Tot in randurile de mai jos, veti vedea cum au inceput sa fie schimbate datele problemei.

Din anul 2010 pana in anul 2021 costurile unei firme de inchirieri auto erau diferite

In aceasta perioada de timp, cheltuielile unei companii de rent a car erau destul de mici, comparativ cu cele din anul 2022. Ceea ce s-a intamplat la sfarsitul anului 2021, a fost cresterea taxelor si a asigurarilor auto. Tot din aceasta perioada, au crescut si sistemele CASCO. Astfel, la inceput au fost agentii de inchirieri masini, care au incercat sa tina de pret. Din pacate, multe din ele nu au reusit. Avem exemplul chiar aici de fata: compania noastra de rent a car din Otopeni, Bucuresti, Rent-4U, unde s-au realizat majorari de preturi cu 20%.

Alte companii, pentru a nu se vedea majorarea de tarife, au aplicat optiunea de kilometri nelimitati. In randurile de mai jos, va vom explica cum functioneaza aceasta.

Cum functioneaza alternativa de kilometri nelimitati in serviciul de rent a car?

Agentiile de inchirieri auto pun un plafon de 200 de kilometri pe zi. In cazul in care sunt 5 zile inchiriate, va fi un total de 1000 de kilometri. Daca se circula cu masina foarte mult, iar numarul de kilometri va fi mai mare, se va aplica o taxa suplimentara.

Cum se va aplica taxa pentru kilometri nelimitati din sectorul de inchirieri auto?

Ea se aplica prin doua modalitati. Unele companii impun o taxa fixa, iar altele aplica o taxa suplimentara pe kilometru. Aici tine foarte mult de valoarea masinii inchiriate. La inchirierea unui autovehicul, ca Dacia Logan, ea se va intrebuinta in felul urmator:

Pentru taxa fixa, se va aplica un comision cuprins intre 30 si 50 de euro. Acesta va fi intrebuintat inchirierii autoturismului Dacia Logan, pentru un numar mai mare de 200 de kilometri pe zi. Ea se va pune in practica doar pentru cele 5 zile inchiriate.

La taxa pe kilometru, tariful final se calculeaza destul de simplu. Numarul de kilometri realizati in plus fata de limita pe zi, inmultit cu suma taxei. In cazul Daciei Logan aceasta taxa este cuprinsa intre 0,1 si 0,2 euro pe kilometru.

introducerea optiunii de kilometri limitati in serviciul de rent a car

Tariful acestei taxe este in functie de fiecare autovehicul

Este normal ca la inchirierea unui Mercedes ML350, tariful sa fie cu mult mai costisitor. Daca este sa ne bazam pe exemplul de mai sus, avem pentru optiunea fixa o taxa cuprinsa intre 90 si 110 euro. Deasemeni, pentru taxa pe kilometru, ea va fi cuprinsa intre 0,29 si 0,37 de euro.

In cazul inchirierii autovehiculului Renault Captur, taxa fixa va fi cuprinsa intre 70 si 90 de euro. In schimb, taxa pe kilometru va fi incadrata in intervalul 0.2 si 0.28 de euro. Desigur, fiecare companie de rent a car va avea posiblitatea de a-si stabili propriile tarife. Noi relatam in acest moment preturile din piata de rent a car din Bucuresti.

Suntem de acord cu aceasta taxa in serviciul de inchirieri auto?

Din observarile noastre, aceasta taxa a fost aplicata si de companiile mari, dar si de agentiile foarte mici. Punctul nostru de vedere, este ca aceasta taxa strica mai degraba piata. Nici modelul vestic nu este exagerat util clientului, unde se cere un pret mare si se retine o garantie colosala. Dar, desigur, nici acest model, in care aplicam o taxa suplimentara pe kilometru. Cea mai sincera metoda este cresterea naturala de tarife.

Ceea ce este normal, este ca aceasta crestere de pret, sa se realizeze ca urmare a cresterii costurilor din rent a car. In acest fel, toata lumea va intelege cresterea de tarife. Este util din punctul nostru de vedere un mesaj pentru client: Se scumpeste si rent-ul, pentru ca s-au scumpit toate costurile.

Astfel, chiar daca nu va mai beneficia toata lumea de serviciul de inchirieri auto, piata isi va pastra integritatea. Acesta a fost articolul nostru. Ati vazut de aceasta data ce inseamna optiunea de taxa pentru kilometri nelimitati in serviciul de rent a car. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit!


Posted in Informatii Auto | Posted on iunie 20, 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *